Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jättimäinen paljastus: Microsoft aikoo tuoda markkinoille Android-pohjaisen Lumian

9
Manu Pitkänen

Jättimäinen paljastus: Microsoft aikoo tuoda markkinoille Android-pohjaisen Lumian
Puhelinvuotajien kruunaamattomaksi kuninkaaksi nousseen @evleaksin tarjoamien uusimpien tietojen mukaan Microsoft kehittäisi parhaillaan Android-pohjaista Lumia-puhelinta. Mikäli tieto osoittautuu oikeaksi, olisi se jättimäinen uutinen: Microsoft käytännössä myöntäisi Windows Phonen epäonnistuneen.

Microsoftin puhelinvalikoimissa on jo nyt Android-pohjaisia älypuhelimia (Nokia X, X+, XL ja X2), mutta ne ovat kaikki alemman hintaluokan älypuhelimia. Lisäksi ne ovat nimiään myöden eristetty Microsoftin "oikeasta" älypuhelinmallistosta eli Lumioista. Android-pohjainen Lumia-älypuhelin muuttaisi paletin täysin, vaikka kyseessä olisi käytännön tasolla vain X-puhelimen uudelleen nimetystä mallista.


Android-pohjaisen Lumian teknisistä ominaisuuksista tai julkaisuaikataulusta ei ole tällä haavaa liikkeellä minkäänlaisia tietoja. Ei myöskään ole varmuutta siitä, voisiko kyseinen puhelin tulla myyntiin myös Windows Phonella varustettuna. Microsoftin on aiemmin sanottu neuvotelleen laitevalmistajien kanssa mallista, jossa markkinoille tuotaisiin samanlaisia puhelimia Windows Phonella ja Androidilla varustettuina. Tällainen kuvio voisi olla mahdollinen nyt kun Microsoft hallitsee sekä ohjelmiston että raudan.

Lumia-puhelimia on kehuttu arvosteluissa paljon niiden rautaominaisuuksien ansiosta. Kritiikkiä on kuitenkin annettu Windows Phonesta ja sen mukanaan tuomasta kypsymättömästä ekosysteemistä (sovellusten puute).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

1

Mikäli Microsoft julkaisee Lumian joka pohjautuu Androidiin, on se selvä merkki siitä, että yhtiö ei itsekään usko Windows Phoneen. Samalla tavalla myös Windows RT -järjestelmä taitaa jo olla hylätty? Ainakaan en ole kuullut, että uusia RT -pohjaisia laitteita olisi tulossa, ja kaiken lisäksi liikkeellä on huhuja, että myös Surface -nimi hylätään kokonaan. Jos näin todella käy, kaikki se mitä Microsoft on tabletteihin tähän mennessä panostanut, tulee katoamaan.

Olisi erittäin epätodennäköistä, että Microsoft hylkäisi kokonaan Windows Phonen (sellaistakin huhua olen kuullut), mutta kyllä sieltä saattaa hyvinkin Android Lumia tullakin. Itse Lumia 1020:n käyttäjänä voin sanoa, että WP -järjestelmässä on tietynlaisia puutteita, vaikka itselläni onkin 8.1 -versio tällä hetkellä, mutta mitä tulee puhelimen kameraan: se on edelleen jo vuosi markkinoille tulonsa jälkeen aivan uskomattoman hyvä. Voin suoralta kädeltä sanoa, että esim. SGS4 tai Sony Xperia Z2 eivät kamerassa tälle pärjää, vaikka niistä löytyykin hienoja ominaisuuksia, niin niissä ei ole manuaalisäätöjä juuri lainkaan ja fyysinen kenno on pienempi. Tosin puhelimessa saisi olla enemmän tehoa.

Vastaa
7520G
7520G

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mrmistermrmister:

Mikäli Microsoft julkaisee Lumian joka pohjautuu Androidiin, on se selvä merkki siitä, että yhtiö ei itsekään usko Windows Phoneen. Samalla tavalla myös Windows RT -järjestelmä taitaa jo olla hylätty? Ainakaan en ole kuullut, että uusia RT -pohjaisia laitteita olisi tulossa, ja kaiken lisäksi liikkeellä on huhuja, että myös Surface -nimi hylätään kokonaan. Jos näin todella käy, kaikki se mitä Microsoft on tabletteihin tähän mennessä panostanut, tulee katoamaan.

Olisi erittäin epätodennäköistä, että Microsoft hylkäisi kokonaan Windows Phonen (sellaistakin huhua olen kuullut), mutta kyllä sieltä saattaa hyvinkin Android Lumia tullakin. Itse Lumia 1020:n käyttäjänä voin sanoa, että WP -järjestelmässä on tietynlaisia puutteita, vaikka itselläni onkin 8.1 -versio tällä hetkellä, mutta mitä tulee puhelimen kameraan: se on edelleen jo vuosi markkinoille tulonsa jälkeen aivan uskomattoman hyvä. Voin suoralta kädeltä sanoa, että esim. SGS4 tai Sony Xperia Z2 eivät kamerassa tälle pärjää, vaikka niistä löytyykin hienoja ominaisuuksia, niin niissä ei ole manuaalisäätöjä juuri lainkaan ja fyysinen kenno on pienempi. Tosin puhelimessa saisi olla enemmän tehoa.

En tiedä miten tehokkaampi rauta näkyisi käytössä, kun katsoo esim. Lumia 1520 vs 920 vertailuja, niin erot ovat aika pienet.

Vastaa
tikte76
tikte76

3

Surface nimi vaihtuu = Lumia. ja Surface mini olisi huhujen mukaan tuotannossa varmaan tulee Lumia nimellä.

Vastaa
perhana
perhana

4

Lainaus:

Lumia-puhelimia on kehuttu arvosteluissa paljon niiden rautaominaisuuksien ansiosta.

Jaa niinkö... teknisiä speksejä vertailemallahan taas toisaalta näyttää siltä että Lumia:t ovat raudaltaan (näyttöresoluutio/muisti/suoritin) melko keskinkertaista tasoa jos verrataan kalliimpiin android-puhelimiin ja iphoneen.
Olisiko kuitenkin niin että ennemminkin kehutaan sitä kuinka sujuvasti ja hidastelematta ne toimivat, ja vaikka tämän kuviteltaisiinkin olevan raudan ansiota, niin kyllähän se sujuvuus johtuu ennemminkin Windows Phonesta eikä raudasta.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus:

Lumia-puhelimia on kehuttu arvosteluissa paljon niiden rautaominaisuuksien ansiosta.

Jaa niinkö... teknisiä speksejä vertailemallahan taas toisaalta näyttää siltä että Lumia:t ovat raudaltaan (näyttöresoluutio/muisti/suoritin) melko keskinkertaista tasoa jos verrataan kalliimpiin android-puhelimiin ja iphoneen.
Olisiko kuitenkin niin että ennemminkin kehutaan sitä kuinka sujuvasti ja hidastelematta ne toimivat, ja vaikka tämän kuviteltaisiinkin olevan raudan ansiota, niin kyllähän se sujuvuus johtuu ennemminkin Windows Phonesta eikä raudasta.

Eiköhän lähinnä tarkoiteta laadukasta kameraa ja vankkaa kokonaisuutta.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus:

Lumia-puhelimia on kehuttu arvosteluissa paljon niiden rautaominaisuuksien ansiosta.

Jaa niinkö... teknisiä speksejä vertailemallahan taas toisaalta näyttää siltä että Lumia:t ovat raudaltaan (näyttöresoluutio/muisti/suoritin) melko keskinkertaista tasoa jos verrataan kalliimpiin android-puhelimiin ja iphoneen.
Olisiko kuitenkin niin että ennemminkin kehutaan sitä kuinka sujuvasti ja hidastelematta ne toimivat, ja vaikka tämän kuviteltaisiinkin olevan raudan ansiota, niin kyllähän se sujuvuus johtuu ennemminkin Windows Phonesta eikä raudasta.

Ehkä tuo sujuvuus voi myös johtua siitä että mukaan ei tule kaikkea roinaa mitä adroid valmistajat tunkevat mukaan. Cyanogenmodin versiot toimivat sulavammin vanhoissa puhelimissa kuin uudet valmistajien änkemien roinien takia.

Mitä itse tuohon puhelimeen tulee niin voi kyllä olla ihan harkitsemisen arvoinen ostos. Lumioissa on todella hvvä näyttö (enkä tarkoita resoluutiota). Lisäksi kamerat on yleensä erittäin hyviä kestävyydestä puhumattakaan. Mutta aika näyttää.

Vastaa
Boss93
Boss93

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus:

Lumia-puhelimia on kehuttu arvosteluissa paljon niiden rautaominaisuuksien ansiosta.

Jaa niinkö... teknisiä speksejä vertailemallahan taas toisaalta näyttää siltä että Lumia:t ovat raudaltaan (näyttöresoluutio/muisti/suoritin) melko keskinkertaista tasoa jos verrataan kalliimpiin android-puhelimiin ja iphoneen.
Olisiko kuitenkin niin että ennemminkin kehutaan sitä kuinka sujuvasti ja hidastelematta ne toimivat, ja vaikka tämän kuviteltaisiinkin olevan raudan ansiota, niin kyllähän se sujuvuus johtuu ennemminkin Windows Phonesta eikä raudasta.

Tuohon Wp:n sulavuuteen "heikommalla" raudalla kyllä vaikuttaa suuresti sekin, että microsoft pitää tiukasti vain itsellään oikeudet muokata käyttöjärjestelmää ja lisäksi MS rajoittaa selkeästi käyttöjärjestelmän kanssa toimivien komponenttien määrää, jolloin laitteisto-optimointi on helppo tehdä. Tämän vuoksi ei voidakaan suoraan paperilla vertailla, onko Galaxy S5 parempi kuin esim. Lumia 1020, koska vaikka S5 onkin specseiltään parempi kuin L1020, niin eri käyttöjärjestelmä saattaakin keikauttaa tuon teho-eron toisinpäin.

Vastaa
jkij
jkij

9

taitaa olla ihan paskaa rautaa ainakin lumia1520:ssa.
yli 10% parempi tulos nopeustestissä kuin yli puoli vuotta uudemmalla galxy s5:llä...
enhän minä näistä mitään ymmärrä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja