Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft yrittää tuoda Android-sovellukset Windows Phone -puhelimiin

1
Manu Pitkänen

Microsoft yrittää tuoda Android-sovellukset Windows Phone -puhelimiin
The Vergen toimittaja Tom Warren kertoi Twitterissä, että Microsoft yrittää parhaansa mukaan saada Android-sovellukset toimimaan Windows Phonella. Sivusto kertoi asiasta jo helmikuussa ja Warrenin uuden kommentin perusteella ainakaan vielä ei ole syytä olettaa, että projekti oltaisiin laitettu jäihin.

Microsoft ei ole oikein missään vaiheessa onnistunut saamaan kehittäjien mielenkiintoa heräämään Windows Phone -sovellusten luomisesta. Suosittuja sovelluksia on joko puuttunut tai uusimmat ominaisuudet ovat tulleet niihin jälkijunassa.

Mielenkiinto on kohdistunut iOS:ään ja Androidiin, joissa liikkuu enemmän rahaa ja käyttäjämassat ovat aivan toista luokkaa. Windows Phone on jäänyt "toisen luokan kansalaiseksi". Android-sovellusten helppo porttaaminen Windows Phonelle voisi lisätä selvästi Microsoftin mobiilialustan kiinnostavuutta.Eilen @evleaks paljasti, että Microsoft työstäisi parhaillaan Android-pohjaista Lumia-puhelinta. Yhtiön tuotevalikoimassa on jo X-mallistoon kuuluvia Android-puhelimia, mutta Lumiat ovat toistaiseksi olleet aina Windows Phone -pohjaisia.

Windows Phone -ekosysteemissä eletään hyvin mielenkiintoisia aikoja. Microsoftin on tehtävä jotakin radikaalia, jotta Windows Phonella olisi mahdollisuudet kasvaa varteenotettavaksi alustaksi. Jää nähtävksi tuleeko Microsoft hyödyntämään Android-sovelluksia Windows Phone -ekosysteemissään samalla tavalla kuin esimerkiski BlackBerry.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

1

Täytyykö kaiken pohjautua mobiilissa Androidiin ja iOSiin? Eikö markkinoille todella mahdu kolmatta ekosysteemiä, tai sitäkin enemmän?

Tosin tarkoittaahan tietokonekin käytännössä Microsoftin Windowsia - ja muut järjestelmät ovat vain markinaaliosuuksilla.

Nokialla oli aikoinaan mahdollisuus Meegon kanssa, Samsungilla nyt mahdollisuus Tizenin kanssa, sekä myös Microsoftilla nyt Windows Phonen kanssa. Onnistuuko kumpikaan näistä yrityksistä vai käykö niille kuten Meegolle (Johon tosin Tizen perustuu) ?

Jos myös Microsoftin WP alkaa tukemaan Androidia, tarkoittaa se käytännössä sitä, että markkinoiden kolmesta suurimmasta järjestelmästä kaksi on Android -pohjaisia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.