HS: Microsoft irtisanomassa Suomessa jopa joka viidennen Nokialta tulleen työntekijän

Manu Pitkänen

HS: Microsoft irtisanomassa Suomessa jopa joka viidennen Nokialta tulleen työntekijän
Stephen Elopin aikana Nokia irtisanoi tuhansia suomalaisia työntekijöitä ja lisää on luvassa, sillä Microsoftin Nokialta ostamaan puhelinliiketoimintaan suunnitellaan noin tuhannen työpaikan vähennystä. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Microsoftin suunnitelmissa on esimerkiksi Oulun tutkimus- ja kehitystyöyksikön sulkeminen kokonaan. Noin 500 henkeä työllistävässä yksikössä kehitetään ratkaisuja alemman hintaluokan älypuhelimiin. Vuosi sitten Helsingin Sanomat kirjoitti Asha-puhelimien ohjelmistoja kehittävän Oulun yksikön sulkemisen olevan väistämätön, sillä toimintoja on jo siirretty työvoimaltaan edullisempaan Pekingiin.

Nokialta Microsoftille siirtyi keväällä noin 4 700 työntekijää, joten tuhannen henkilön irtisanominen tarkoittaisi noin joka viidennen työpaikan lähtöä. Helsingin Sanomat ei kertonut jutussaan mistä muualta Microsoft saattaisi leikata Suomessa, mutta ilmeisesti leikkuri osuu jokaiseen yksikköön. Oulun lisäksi aiemmin Nokialla työskennelleitä Microsoftin työntekijöitä on Salossa, pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Oulu on työvoiman määrällä mitattuna pienin yksikkö.Helsingin Sanomien mukaan Microsoft tulee todennäköisesti sulkemaan joitakin Nokialta ostettuja matkapuhelintehtaita. Microsoft jätti jo kaupan ulkopuolelle Etelä-Koreassa sijainneen Masanin tehtaan, mikä jäi Nokian suljettavaksi. Chennain tehdasta ei pystytty siirtämään Microsoftille Nokian ja Intian veroviranomaisten kiistan takia, mutta epäselvyyksien ratkettua Chennain tehtaan pitäisi siirtyä Microsoftille.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.