Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone laajenee seuraavaksi mini-tabletteihin?

4
Manu Pitkänen

Windows Phone laajenee seuraavaksi mini-tabletteihin?
Applen ja Googlen strategiana on ollut laajentaa heidän ekosysteeminsä puhelimissa käytettyä käyttöjärjestelmää muihinkin laitteisiin, kuten esimerkiksi tabletteihin (etuna on ollut yhtenevät ohjelmointirajapinnat laitteiden välillä).

Microsoftilla on tehty erilaisia valintoja. Sen sijaan että Windows Phonen laitetukea oltaisiin laajennettu tabletteihin, päätti ohjelmistoyhtiö muokata työpöytä-Windowsia kosketusnäyttöystävälliseksi ja tehdä siitä ARM-suorittimille sopivan version. Tuloksena oli melkoinen sillisalaatti toistensa kanssa epäyhteensopivia ja kapealla laitetuella varustettuja käyttöjärjestelmiä. Kuluttajat ovat menneet syystäkin sekaisin, Windows RT -tablettien ostajat ovat saattaneet odottaa tukea perinteisille Windows-sovelluksille, kun taas Lumia-puhelimissa toimivien sovellusten olisi voinut luulla toimivan Lumia 2520:ssa.

Microsoftin valinnat ovat menneet enemmän tai vähemmän mönkään. Windows RT -laitteet eivät myyneet koskaan hyvin, eikä niistä tullut valmistajille muuta kuin persnettoa. Microsoftin asiakkaatkin ovat siirtyneet hitaasti tai vastahakoisesti Windows 8:aan, minkä takia yhtiö joutui ottamaan takapakkia jo Windows 8.1:ssä. lisää on luvassa Windows 9:ssä, joka aiotaan suunnitella hiiri- ja näppäimistökäyttäjiä ajatellen.Ohjelmistojätti aikoo ilmeisesti ottaa takapakkia myös tablet-strategiassaan. Tällä viikolla julkaistun Windows Phone 8.1 Update 1:n kehittäjäversion perusteella Microsoft olisi tuomassa Windows Phonen mini-tabletteihin, sillä päivityksen myötä puhelinalustan näyttötuki kasvaa seitsemään tuumaan (resoluutiolla 768 x 1280 pikseliä). Lisäksi laitevalmistajien saataville tulee Wi-Fi Feature Pack, joka poistaa Windows Phonesta tarpeen tukea matkapuhelinverkkoa (mahdollistaa Wi-Fi only -laitteet).

Surface Pro 3:n julkaisun aikoihin Microsoftin piti julkaista oma mini-tabletti, mutta projekti laitettiin jäihin viime hetkellä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

Taeco
Taeco

1

Haluaisiko joku selittää, miksi käyttöjärjestelmällä tarvitsee olla tuki jollekin *tuumakoolle*? Resoluutiorajoitukset kyllä ymmärrän, mutta en ole koskaan ymmärtänyt puhetta tuesta uusille tuumakoille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Haluaisiko joku selittää, miksi käyttöjärjestelmällä tarvitsee olla tuki jollekin *tuumakoolle*? Resoluutiorajoitukset kyllä ymmärrän, mutta en ole koskaan ymmärtänyt puhetta tuesta uusille tuumakoille.


Puhutaan kai kahdesta, ellei jopa kolmesta eriasiasta. WP käyttäjärjestelmänä ei taida paljoa rajoittaa.
Rajoitusta tulee siitä mitä rautaa tuettuna.
Ja erityisesti se että MS on pitänyt tiukkaa linjaa WP toteutuksista, siis siitä millaisia laitteita sen ympärillä on.

Vastaa
tataka
tataka

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:

WP:lla tabletit olisi pitänyt toteuttaa alkujaankin, eikä yrittää tehdä Win8:sta kosketusnäyttöversiota.

Olen eri mieltä, hybrideissä windows 8.x on tosi hyvä, saa tabletin sekä läppärin samassa laitteessa monipuolisesti.

Intelin atom bay trail tabletit kilpailevat kalliimpien android ja ipad tablettien kanssa mutta esim asus t100 voit kytkeä näppäimistöön niin on miniläppäri ja sitten on isompia tabletteja esim 11.6 tuuman näytöllä ja näppäimistötelakka esim hp split x2.

Sitten on windows 8.1 ja atom bay traililla 8 tuuman tabletteja jotka voi kytkeä erilliseen näyttöön ja näppäimistöön ja hiireen jolloin toimii pöytäkoneenakin.

Tablettien myynnissä tulee myymään halvat(pienet) android tabletit sekä ipadit ja erilaiset windows hybridit ovat keski ja korkean hintaluokassa suosittuja joissa jo nyt näkyy androidien ja ipadien myyntien vähenemisen.

Windows hybridien myyntimääriä ei olla arvioitu, vain windows tablettien tosin ei tiedä mikä malli on laitettu mihinkin luokkaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.