Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näistä sovelluksista Lumioiden omistajat jäävät paitsi

62
Manu Pitkänen

Näistä sovelluksista Lumioiden omistajat jäävät paitsi
Vaikka Windows Phone -puhelimiin onkin saatavilla tätä nykyään jo yli 300 000 sovellusta, on sovellusvalikoiman suppeus edelleen alustan suurin heikkous. Asian noustessa esiin monesti kysytään: Mitä Windows Phonelle ei sitten saa, mitä iPhonelle ja Androidille löytyy? Alempana olemme luetelleet muutamia tällaisia sovelluksia.

Windows Phonen -sovellusongelmassa ei ole kyse siitä, etteikö kaupasta löytyisi tarpeeksi sovelluksia. Kenkä puristaa lähinnä siitä, että näiden tuhansien Windows Phone -ohjelmien joukosta ei välttämättä löydy juuri sitä sovellusta, jota olet tottunut käyttämään iPhonella/Androidilla tai kaverisi kehuu jotakin uutta hype-appia, joka leviää iPhonen käyttäjien keskuudessa kuin Västmanlandin metsäpalo.


Tällä hetkellä Windows Phonen SoMe-sovellusten tilanne ihan kohtuullinen suurin osa kaikkein suurimmista palveluista löytyy Windows Phonelle. Facebookin (Microsoftin tekemänä), Twitterin, Instagramin (beta), Tumblrin, WhatsAppin, Fourquaren (sekä Swarmin) ja Pinterestin (beta) saa Lumiaan. Nämä ovat länkkäreiden suosimia sovelluksia, joita Kiinassa, Japanissa tai Intiassa ei välttämättä käytetä yhtä ahkerasti kuin Yhdysvalloissa tai Euroopassa. Aasialaiset palvelut, kuten QQ, Weibo, RenRen, Youku ja Mixi, sekä Venäjällä käytettävä VK löytyvät kuitenkin Windows Phonellekin.

Puutteitakin löytyy. Itsestään tuhoutuvista viesteistä ison ilmiön tehneiden Snapchatin ja Taptalkin virallisia sovelluksia ei löydy Windows Phonen kaupasta, kuten ei myöskään monia isoja deittipalveluita (OkCupid, Tinder, Zoosk, Grindr). GroupMe löytyy Microsoftin kehittämänä sovelluksena, mutta hieman eksoottisempia palveluita, kuten Yik Yakia tai Glyphiciä ei löydy lainkaan. Kik-viestisovellus löytyy kyllä Windows Phonelta, mutta sitä ei ole päivitetty kahteen ja puoleen vuoteen.

Pelien puolelta löytyy lisää puutteita. Lumioilla ei voi pelata Kingin supersuosittuja Saga-pelejä, kuten Candy Crush Sagaa, eikä Supercellin Hay Daytä tai Clash of Clania. Nippelitietopeli QuizUpin pelaaminen jää myös haaveeksi. Monet Japanissa suositut mobiilipelit toimivat niin ikään vain Androidilla ja iOS:llä, kuten Puzzle & Dragons, Monster Strike, Mobage-verkoston pelit, Dokuro sekä GREEn julkaisemat pelit. Tällä hetkellä pinnalla olevia Monument Valley- ja Two Dots -pelejäkään ei voi asentaa Lumioille.

Hyötyohjelmienkin piiristä löytyy paljon puutteita, esimerkiksi useat verkkoselaimet (Firefox, Chrome, Opera), Dropbox, Google Drive, Mailbox, Gmail, Sunrise, IFTTT sekä lukuisa määrä muita kalenteri-, muistiinpano- ja sähköpostisovelluksia puuttuu Windows Phonen sovelluskaupasta.

Valokuvauksen puolelta puutteisiin voitaisiin listata VSCO Cam, Camera+, Flickr, Photoshop touch ja Behance. Sarjakuvaharrastajat taas jäävät paitsi ComiXologystä ja Marvel Unlimitedistä. Videopalveluista esimerkiksi YouTube, Amazon Instant Video, Viaplay ja Twitch eivät ole tehneet Windows Phone -sovellusta. VLC:n mediasoitintakaan ei saa Lumioille.


Uutisten lukemiseen suunnatuista palveluista Windows Phonelta puuttuu Flipboard, Pulse, Pocket, Instapaper, Feedly, StumbleUpon, Prismatic, Gunosy, WatchESPN ja BBC News. Isoja urheilulajeja tai -sarjoja ei voi myöskään seurata virallisen sovelluksen kautta, kuten esimerkiksi F1:stä, NHL:ää, FIFA (2014 MM-sovellus), MLB:tä (baseball), NBA:ta (koripallo) tai NFL:ää (amerikkalainen jalkapallo).

Perinteisten verkkopalveluiden lisäksi Windows Phone -puhelimille ei ole kehitetty kovin aktiivisesti lisälaitteiden companion-sovelluksia. Esimerkiksi Dropcam-kameroille, Parrot-lennokeille, Jawbonen Up-aktiivisuusrannekkeelle tai Zeppin liikesensoreille ei löydy WIndows Phone -sovellusta.

Nokian sovelluskehityksen johtaja Bryan Biniak sitoi Windows Phonen sovellusongelman ja laitemyynnin heikkouden yhteen erinomaisesti toteamalla viime vuonna: "if there is an app that somebody cares about that's not there, that's a missed opportunity of a sale." Ei siis riitä, että kaikkein suosituimmat sovellukset löytyvät, myös erityistarpeita palvelevien niche-sovellusten on löydyttävä Windows Phonelta.

Kerro uutiskommenteissa, mitä sovellusta sinä kaipaisit Windows Phonelle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (62)

Anonyymi käyttäjä
lumiaa (vahvistamaton)

2

Itselle ainakin on löytynyt kaikki sovellukset lumiaan. Ei valittamista.

Vastaa
samfin
samfin

3

Ise myös löytänyt melken kaikki mitä tarvitsen, mutta se onkin ihan eri asia toimiiko ne samalla tavalla kuin iphone/anroid... Jos jollekkin siis jäi jokin epäselväksi niin ei toimi. Sen takia hyppään seuraavaksi anroidin kelkkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ei vain lumia (vahvistamaton)

5

On myös olemassa muitakin WP puhelimia, kuin lumia esim. htc:n 8x ja 8s jne.

Vastaa
FallingFive
FallingFive

6

Canon EOS remotea olen jäänyt kaipailemaan... Tinder löytyy WP:lle. En ymmärrä miksi kukaan haluaisi enempää valokuvaussovelluksia WP:lle. Mitä näillä voi tehdä verraten vaihyoehtoisiin. Entäpä onko Iphonessa mahdollisuutta säätää suljinaikaa, aukkoa tai tarkennusta? Gmailin saa kätevästi integroitua natiiviin s.postisovellukseen. Ainakin youtubea ja Twitchiä on varten on kehitetty sovelluksia (näissä mähdollisuus AITOON HD laatuun joita androidin ja Iphonen sovellukset eivät salli) Myönnän tosin sen, että sovelluskauppa on vajavainen.

Ps. Älä julkaise faktoja joita et tiedä todeksi. :-)

Vastaa
dRD
dRD

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ei vain lumia:

On myös olemassa muitakin WP puhelimia, kuin lumia esim. htc:n 8x ja 8s jne.

On toki, mutta niitä on myyty yhteensä arviolta neljä kappaletta globaalisti :-) Globaalisti marginaalinen käyttis, jossa 2013 lopun statsien mukaan Lumia-mallit veivät >90% koko kakusta, niin lienee luonnollista käyttää Lumiaa WP:n synonyymina, ainakin kunnes/jos muut valmistajat alkavat panostamaan alustaan.

Vastaa
dRD
dRD

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaha...:

Tinder löytyy WP:lle.

..

Ps. Älä julkaise faktoja joita et tiedä todeksi. :-)

Ei löydy. Kyse oli nimenomaan sen alleviivaamisesta, että alkuperäisiä sovelluksia ei löydy/tule alustalle. Epävirallisia kopioita tulee, mutta alkuperäisten suosittujen appsien tekijät eivät pääsääntöisesti lotkauta korvaansakaan WP:n suuntaan.

Vastaa
Boss93
Boss93

9

Enpä kyllä itsekään juuri ole kaipaillut sovelluksia, joita ei ole... Poikkeuksena virallinen epsonin connect sovellus WP:lle... Tosin tulostaminen etänä toimii kyllä ihan hyvin sähköpostin välitykselläkin. Vaan löytyypäs WP:lle ainakin yksi hyvä sovellus, jota ei vielä ole Androidilla tai iOS:llä! Nimittäin High.fi Tätä sovellusta, nyt jo noin kuukauden käyttänyt WP:llä ja on oikein hyvä!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hgtjjh (vahvistamaton)

10

Kaikki tarvittava löytyy.
Fb, twittet, dna matka tv, hokkari.

Nuo luettelemasi sovellukset käytössä ehkä promillella suomalaisista.

Kamera toimii loistavasti ja gmail(nsa powered) toimii ilman omaa gmail appsia. Myös YouTube toimii esim. selaimelka.

Vastaa
etvaanosaa
etvaanosaa

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaha...:

Tinder löytyy WP:lle.


Ei löydy.


Jännä miten tähänkin asti on lisäännytty ilman älypuhelinsovelluksia.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

12

Enpä ole tainnut edes kuulla kovinkaan monen listatun sovelluksen nimeä, saati tiedä mitä ne tarjoavat. ;)

Tältä istumalta ei tule mieleen yhtään sovellusta, jota kaipaisin tai olisin huomannut puuttuvan WP:ltä.

Vastaa
dRD
dRD

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

Tältä istumalta ei tule mieleen yhtään sovellusta, jota kaipaisin tai olisin huomannut puuttuvan WP:ltä.

Tämäkään ei ole oikeastaan pointti. Pointti on se, että alustaa, jota ei ole koskaan kokeillut (kuten noin 99.9% älypuhelinkäyttäjistä globaalisti) on erittäin vaikea myydä uusille käyttäjille, jos joutuu vastaamaan kaikkiin

"No, saako sille X:n? Entäs Y:n?"

"Ei. Ei. No yhden samantyylisen joo. Ei. Ei.."

Vastaa
dRD
dRD

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Vaan löytyypäs WP:lle ainakin yksi hyvä sovellus, jota ei vielä ole Androidilla tai iOS:llä! Nimittäin High.fi Tätä sovellusta, nyt jo noin kuukauden käyttänyt WP:llä ja on oikein hyvä!

Heh, kiitoksia :-) Toki sen verran pakko sanoa, että olemme jo suljetun betatestauksen paremmalla puoliskolla High.fi'n Android-sovelluksen kanssa. Mutta kyllä, se on WP-only tällä hetkellä :-)

Vastaa
perhana
perhana

15

En löytänyt Google Playsta alkuperäisiä HERE Drive+, HERE Maps enkä Mix Radio sovelluksia... ei näytä löytyvän myöskään alkuperäistä IE-selainta, eikä samaa Maastokartat sovellusta jota käytän Lumiassani... paljon muitakin vastaavia näyttää puuttuvan, eli tästä sitten ilmeisesti pitää vetää johtopäätös siitä että vaikka Google Playssa on jopa miljoona sovellusta, on siellä silti edelleen huomattavia puutteita ja joku voi jättää android-puhelimen ostamatta koska ei löydä sen sovelluskaupasta juuri sitä haluamaansa X-sovellusta alkuperäisenä vaan joutuisi tyytymään johonkin kolmannen osapuolen samantyyliseen versioon.

Vastaa
Giis
Giis

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

Tältä istumalta ei tule mieleen yhtään sovellusta, jota kaipaisin tai olisin huomannut puuttuvan WP:ltä.

Tämäkään ei ole oikeastaan pointti. Pointti on se, että alustaa, jota ei ole koskaan kokeillut (kuten noin 99.9% älypuhelinkäyttäjistä globaalisti) on erittäin vaikea myydä uusille käyttäjille, jos joutuu vastaamaan kaikkiin

"No, saako sille X:n? Entäs Y:n?"

"Ei. Ei. No yhden samantyylisen joo. Ei. Ei.."

Minusta vähän nyt tuntuu, että pointti loppupeleissä on jotenkin kaivamalla kaivaa "pointti" miksei Lumiaa kannata ostaa. Tyypit täällä esittää vastaperusteluja, niin sivuston johto tulee ampumaan jokaisen tyyliin "Tämä ei ole pointti".

Tästä mobiilimaailmasta on tullut outo. Kaikissa pitäisi olla kaikki. Silti valitetaan, kun laitteet toistaa toisiaan. Eihän se niin ollut vielä joku vuosi, eikä vieläkään hommat toimi välttämäti mobiilimaailman ulkopuolella.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

Tältä istumalta ei tule mieleen yhtään sovellusta, jota kaipaisin tai olisin huomannut puuttuvan WP:ltä.

Tämäkään ei ole oikeastaan pointti. Pointti on se, että alustaa, jota ei ole koskaan kokeillut (kuten noin 99.9% älypuhelinkäyttäjistä globaalisti) on erittäin vaikea myydä uusille käyttäjille, jos joutuu vastaamaan kaikkiin

"No, saako sille X:n? Entäs Y:n?"

"Ei. Ei. No yhden samantyylisen joo. Ei. Ei.."

Minusta vähän nyt tuntuu, että pointti loppupeleissä on jotenkin kaivamalla kaivaa "pointti" miksei Lumiaa kannata ostaa. Tyypit täällä esittää vastaperusteluja, niin sivuston johto tulee ampumaan jokaisen tyyliin "Tämä ei ole pointti".

Tästä mobiilimaailmasta on tullut outo. Kaikissa pitäisi olla kaikki. Silti valitetaan, kun laitteet toistaa toisiaan. Eihän se niin ollut vielä joku vuosi, eikä vieläkään hommat toimi välttämäti mobiilimaailman ulkopuolella.

Naulan kantaan! Mikähän on sivuston motiivi tämän "uutisen" takana?!

Vastaa
teppoI
teppoI

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:Minusta vähän nyt tuntuu, että pointti loppupeleissä on jotenkin kaivamalla kaivaa "pointti" miksei Lumiaa kannata ostaa. Tyypit täällä esittää vastaperusteluja, niin sivuston johto tulee ampumaan jokaisen tyyliin "Tämä ei ole pointti".

Naulan kantaan! Mikähän on sivuston motiivi tämän "uutisen" takana?!

Motiivi tuli teiltä, uutiskommentoijilta.

www.puhelinvertailu.com/uutiset/2014/08/08/windows_phone_storessa_on_jo_yli_300_000_sovellusta_-_silti_paljon_puutteita

Jutun kulmaksi valittiin kansainvälinen näkökulma ihan siitä syystä, että mobiilimaailmaa seuraavia saattaa ehkä kiinnostaa tarkemmin miksi ihmiset valitsevat Windows Phone -puhelimen sijaan Androidin. Sovelluksia yritettiin nostaa erilaisista niche-alueista, koska ne lopulta määrittävät miksi henkilö X tekee tietyn valinnan.

Minua henkilökohtaisesti ei haittaa lainkaan ettei Windows Phonelle löydy watchESPN:ää tai NFL:n sovelluksia, mutta jenkeissä löytyy varmasti ihmisiä jotka seuraavat yhtä himokkaasti NFL:ää kuin täällä katsotaan jääkiekkoa. Yhtä lailla Verizonin FiOS:n tilaajaa saattaa valita Androidin siksi, että hänen ostaman palvelun mobiilisovellus löytyy vain iPhonelle ja Androidille.

Tai jos olen jäänyt koukkuun Candy Crush Sagaan, haluan todennäköisesti sen toimivan myös seuraavassa älypuhelimessani. Tai jos olisin japanilainen, niin ehkä haluaisin Puzzle & Dragonsin löytyvän puhelimeeni.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

En löytänyt Google Playsta alkuperäisiä HERE Drive+, HERE Maps enkä Mix Radio sovelluksia... ei näytä löytyvän myöskään alkuperäistä IE-selainta, eikä samaa Maastokartat sovellusta jota käytän Lumiassani... paljon muitakin vastaavia näyttää puuttuvan, eli tästä sitten ilmeisesti pitää vetää johtopäätös siitä että vaikka Google Playssa on jopa miljoona sovellusta, on siellä silti edelleen huomattavia puutteita ja joku voi jättää android-puhelimen ostamatta koska ei löydä sen sovelluskaupasta juuri sitä haluamaansa X-sovellusta alkuperäisenä vaan joutuisi tyytymään johonkin kolmannen osapuolen samantyyliseen versioon.

Käytännössä kyllä. Google Playn sovellusvalikoima ei vastaa sinun tarkoituksiisi, joten todennäköisesti valitset kilpailevan järjestelmän joka vastaa odotuksiasi? Tuskin kukaan ostaa tarkoituksellisesti puhelinta, joka ei vastaa omia tarpeita.

Puhuimme toimituksessa jo viikko sitten, että vastaavanlaisen jutun voisi tehdä myös Google Playstä ja App Storesta.

Pelikonsoleille tehdään yksinoikeuspelejä. PC-softan kehittäjät analysoivat millaisia järjestelmiä heidän asiakkaat käyttävät ja tekevät tuotteen sen mukaan Macille/PC:lle/Linuxille. Samat lait pätevät myös mobiiliin.

Vastaa
Giis
Giis

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:

Tai jos olisin japanilainen, niin ehkä haluaisin Puzzle & Dragonsin löytyvän puhelimeeni.

Mutta kun ollaan suomalaisia Euroopassa. Kirjoitelkoot japanilaiset ja jenkit mielipiteensä ihan kotimaissaan.

Vastaa
dRD
dRD

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:

Tai jos olisin japanilainen, niin ehkä haluaisin Puzzle & Dragonsin löytyvän puhelimeeni.

Mutta kun ollaan suomalaisia Euroopassa. Kirjoitelkoot japanilaiset ja jenkit mielipiteensä ihan kotimaissaan.

Vaikka WP saavuttaisi Suomessa 99.9% markkinaosuuden, olisi se vain pisara meressä globaalisti. Siksi em. seikkojen korjaantuminen olisi äärimmäisen tärkeää.

Kuten kesällä kirjoittamassani WP-sovelluspulakritiikissäni totesin, itse toivon kaikesta sydämestäni että WP kasvaisi globaalisti merkittäväksi alustaksi, koska ainoastaan raaka kilpailu pitää kehityksen juoksussa. Duopolissakin helposti päädytään vain kyttäilemään pöydän yli ja minkään alustan monopolia tuskin kukaan toivoo.

Se, että kerromme oman mielipiteemme sille, miksi alusta ei kasva, ei ole dissausta, saati kritiikkiä heitä kohtaan, jotka alustasta pitävät.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

22

En kyseenalaistanut jutun alkuperäistä ajatusta tai tarpeellisuutta. Enimmäkseen vikana oli drD:n kommentit, joissa pääasiassa naureskellen vastaili kritiikkiin. Ei näin.

Myös itse jutusta edellä mainittu tarkempi agenda jäi täysin pimentoon. Jos halutaan analysoida globaalisti, miksei puhuta WP:stä Lumian sijaan ja miksei esitetä paikallisia markkinaosuuksia ohessa?

Vastaa
dRD
dRD

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

En kyseenalaistanut jutun alkuperäistä ajatusta tai tarpeellisuutta. Enimmäkseen vikana oli drD:n kommentit, joissa pääasiassa naureskellen vastaili kritiikkiin. Ei näin.

En millään tavalla naureskellut - ainakaan omasta mielestäni - vaan yritin tuoda pointin esiin, jota jutussa ainakin oman näkemykseni mukaan haettiin. Pitänee tehdä joku feikkitunnus, että voin kommentoida joskus edes muiden meidän kirjoittajien juttuja omilla mielipiteilläni, niin että kaikesta ei vedettäisi hernettä nenään. Pahoittlut.

Lainaus:

Myös itse jutusta edellä mainittu tarkempi agenda jäi täysin pimentoon.

Ei agendaa, vaan tosiasian alleviivaus, että WP:n ongelma on sovellusten puute ja lueteltiin esimerkkilistaus suosituista/megasuosituista sovelluksista, joita alustalle ei saa.

Lainaus:

Jos halutaan analysoida globaalisti, miksei puhuta WP:stä Lumian sijaan ja miksei esitetä paikallisia markkinaosuuksia ohessa?

Lumia on globaalistikin lähes synonyymi WP:lle, joten virhe ei nyt ole kovin suuri artikkelissa ja on enemmän sivulauseeseen tarttumista, kuin itse asiaan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

En kyseenalaistanut jutun alkuperäistä ajatusta tai tarpeellisuutta. Enimmäkseen vikana oli drD:n kommentit, joissa pääasiassa naureskellen vastaili kritiikkiin. Ei näin.

En millään tavalla naureskellut - ainakaan omasta mielestäni - vaan yritin tuoda pointin esiin, jota jutussa ainakin oman näkemykseni mukaan haettiin. Pitänee tehdä joku feikkitunnus, että voin kommentoida joskus edes muiden meidän kirjoittajien juttuja omilla mielipiteilläni, niin että kaikesta ei vedettäisi hernettä nenään. Pahoittlut.

Lainaus:

Myös itse jutusta edellä mainittu tarkempi agenda jäi täysin pimentoon.

Ei agendaa, vaan tosiasian alleviivaus, että WP:n ongelma on sovellusten puute ja lueteltiin esimerkkilistaus suosituista/megasuosituista sovelluksista, joita alustalle ei saa.

Lainaus:

Jos halutaan analysoida globaalisti, miksei puhuta WP:stä Lumian sijaan ja miksei esitetä paikallisia markkinaosuuksia ohessa?

Lumia on globaalistikin lähes synonyymi WP:lle, joten virhe ei nyt ole kovin suuri artikkelissa ja on enemmän sivulauseeseen tarttumista, kuin itse asiaan.

Kuten huomaat toivottavasti itsekin, niin et suostu ottamaan vastaan edes ystävällistä palautetta, jonka tarkoitus oli vain ja ainoastaan tarjota avulias näkemys lukijan puolelta.

Oikeat toimenpiteet ei ole
1) sanoa luovansa feikkitunnus omalle sivustolleen
2) tökkiä pilkkua sanamuodoissa tai
3) keksiä loputtomasti perusteluita.

Sanot vain "kiitos palautteesta, otamme huomioon". Olisi paljon parempi!

Vastaa
Giis
Giis

25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

En millään tavalla naureskellut - ainakaan omasta mielestäni - vaan yritin tuoda pointin esiin, jota jutussa ainakin oman näkemykseni mukaan haettiin. Pitänee tehdä joku feikkitunnus, että voin kommentoida joskus edes muiden meidän kirjoittajien juttuja omilla mielipiteilläni, niin että kaikesta ei vedettäisi hernettä nenään. Pahoittlut.

Ei tässä nyt varmaan viitattu ihan suoranaisesti naureskeluun, vaan juuri tuohon "pointin vetoo". Pointti sitä ja pointti tätä, jolloin jäi vähän epäselväksi mikä pointti sitten loppujen lopuksi koko jutussa olikaan.

Edelleenkin minua ei ainakaan henkilökohtaisesti kiinnosta miksi joku japanilainen jättää ostamati Lumian, tai WP-puhelimen ylipäätään. Siihen voi olla muutkin syyt, kuin se miten siihen saa ohjelmia. Jopa ohjelmien puutekin voi olla vain seurausta jostain muusta, kuin kysynnästä.

Me suomalaiset vähän liiaksi huolehditaan mitä maa X miettii meistä, tai vielä pahempaa; mitä joku maa X miettii maasta Y. Huolehditaan omista tarpeistamme ensin. Nythän artikkeli huolehtii meille täysin tarpeettomista tarpeista noin niinkuin pääasiassa. Suurin osa ohjelmista oli minullekin täysin "neve höörd" ja varmasti sille 99,9% markkinaosuudelle myös Suomessa ja Euroopassa.

Vastaa
rick79
rick79

26

Nih... Ja ruisleipäkään ei maistu enää ruisleivälle.. Sekon on AD:n johtoportaan vika..

Voi huoh.. Jos juttu ois kirjotettu vaan suomen näkökulmasta niin samanlainen paskamyrsky olis noussu siitä että turha kirjottaa suomalaisten näkökulmaa kun ollaan niin pieni maa.. Summa summarum: teetpä niin tai näin nii aina väärinpäin..

Vastaa
Giis
Giis

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Nih... Ja ruisleipäkään ei maistu enää ruisleivälle.. Sekon on AD:n johtoportaan vika..

Voi huoh.. Jos juttu ois kirjotettu vaan suomen näkökulmasta niin samanlainen paskamyrsky olis noussu siitä että turha kirjottaa suomalaisten näkökulmaa kun ollaan niin pieni maa.. Summa summarum: teetpä niin tai näin nii aina väärinpäin..

Saattaa ollakin, että sanomista olisi tullut. Jutun juju on kuitenkin se, että kokonaisuutena artikkelin pointti on hakusessa. Siinä oletetaan, että koko myynnin pienuus johtuu nimenomaan sovellusten määrän pienuudesta. On kuitenkin niin, että on monia kuluttajia, joille nykyinen sovellusmäärä on aivan riittävää, jopa voi olla, ettei sovellusten määrä vaikuta koko ostopäätökseen.

Olisikin mielenkiintoista, jos AD tekisi ihan oikean asiakaskyselyn. Siis sellainen, että soittaisi summassa puhelinluettelon perusteella ihmisille ja ottaisi vaikka parin tuhannen ihmisen otannan ja vasta sitten lähtisi arvioimaan mikä Lumiassa takkuaa, vai onko siihen varsinaista syytä. Kunhan vain muut ovat tunnetumpia.

Vastaa
Boss93
Boss93

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Pitänee tehdä joku feikkitunnus, että voin kommentoida joskus edes muiden meidän kirjoittajien juttuja omilla mielipiteilläni, niin että kaikesta ei vedettäisi hernettä nenään. Pahoittlut.

Varmasti vetäisi joku herneen nenäänsä silloinkin... Kyllä se valitettava tosiasia on se, että jos erehdyt julkisella paikalla oman mielipiteesi sanomaan, niin nykypäivänä on aina joku, joka siitä loukkaantuu! Ratkaisuna tähän on joko omien mielipiteitten pitäminen itsellään tai sitten olla välittämättä siitä, että joku nyt sattui loukkaantumaan mun mielipiteestä...

Tottahan on toki se, että tuo sovelluspuute on yhtenä ongelmana WP:n yleistymiselle, mutta valitettavasti tässä piilee pirullinen noidankehä: WP:ltä puuttuu sovelluksia -> Ihmiset eivät osta, koska sovelluksia puuttuu -> Pieni markkina-osuus -> Kehittäjät eivät viitsi tehdä sovelluksia -> WP:ltä puuttuu sovelluksia -> ...

Ratkaisuna tälle näkisin Microsoftin tarjoaman porkkanan, eli esim. "Jos teet tuon saman suositun sovelluksen kuukauden sisään WP:lle, niin me maksamme sinulle X määrän dollareita" Ei ehkä lyhyellä tähtäimellä taloudellisesti kannattava keino, mutta pitkällä tähtäimellä kyllä varmasti maksaisi itsensä takaisin.

Lisää ongelmia WP:n yleistymiselle: Puhelinoperaattorien myymälöitten myyjien korkea kynnys suositella ko. alustaa, Pääasiassa Samsungin aiheuttama overkill specksi ralli, vähäinen eri merkkien määrä -> Vähän valikoimaa -> Ihmiset eivät välttämättä löydä omaan silmään miellyttävää laitetta.

Totisesti toivon, että WP tästä vielä yleistyisi, sillä nykyinen iOS:n ja Androidin (Lue: Samsungin) Duopoli on huono tilanne... Tälläkin hetkellä Samsung ja Apple lähinnä seuraavat toisiaan ja yrittävät tehdä mahdollisimman samankaltaisia laitteita!

Ps. Tulipahan pitkä vuodatus aiheesta, mutta toivottavasti jaksatte lukea ja toivottavasti kappalejako edes hieman helpottaa lukemista =D

Vastaa
Giis
Giis

29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Varmasti vetäisi joku herneen nenäänsä silloinkin... Kyllä se valitettava tosiasia on se, että jos erehdyt julkisella paikalla oman mielipiteesi sanomaan, niin nykypäivänä on aina joku, joka siitä loukkaantuu!

Tuskin tässä kukaan on loukkaantunut, ja jos joku, niin ihan Bosse itse.

Minä en vain oikein vakuutu tuolle yleistykselle, että WP:en suurinpiirteen ainoa ongelma olisi heikko ohjelmistotarjonta, kun se ei erityisen heikko edes ole ja iso osa puhelimien ostajista ei edes tajua mitä joku aplikaatio on, saati osaisi niitä ilman apua asentamaan. Joku AD:en sivusto ja täällä pyörivät mielipiteet nyt ei edusta koko väestöä edes Suomessa.

Vastaa
jartar
jartar

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Minä en vain oikein vakuutu tuolle yleistykselle, että WP:en suurinpiirteen ainoa ongelma olisi heikko ohjelmistotarjonta, kun se ei erityisen heikko edes ole ja iso osa puhelimien ostajista ei edes tajua mitä joku aplikaatio on, saati osaisi niitä ilman apua asentamaan. Joku AD:en sivusto ja täällä pyörivät mielipiteet nyt ei edusta koko väestöä edes Suomessa.


Älypuhelimelle ohjelmien asennus on niin helppoa, että aika rohkeaa on väittää, että vain pieni osa puhelimien ostajista osaa sen tehdä. Se tosin on varmaa, että homma vaikeutuu erittäin paljon siitä jos joutuu vastaavia ohjelmia etsimään.

Ja tottakai natiiviohjelmien ja pelien puute on suuri ongelma WP:lle. Tehokäyttäjät antavat neuvoja ja suosituksia "tavallisille tallaajille". Puutteet tulee ilmi ja alusta jää ostamatta.

Suomessa WP on ollut tavallista suositumpi Nokian ansiosta, mutta tilanne muuttuu varmasti dramaattisesti tulevaisuudessa. Microsoftin känny jää ainakin allekirjoittaneelta automaattisesti kaupan hyllylle.

Vastaa
Giis
Giis

31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Minä en vain oikein vakuutu tuolle yleistykselle, että WP:en suurinpiirteen ainoa ongelma olisi heikko ohjelmistotarjonta, kun se ei erityisen heikko edes ole ja iso osa puhelimien ostajista ei edes tajua mitä joku aplikaatio on, saati osaisi niitä ilman apua asentamaan. Joku AD:en sivusto ja täällä pyörivät mielipiteet nyt ei edusta koko väestöä edes Suomessa.


Älypuhelimelle ohjelmien asennus on niin helppoa, että aika rohkeaa on väittää, että vain pieni osa puhelimien ostajista osaa sen tehdä. Se tosin on varmaa, että homma vaikeutuu erittäin paljon siitä jos joutuu vastaavia ohjelmia etsimään.

Ja tottakai natiiviohjelmien ja pelien puute on suuri ongelma WP:lle. Tehokäyttäjät antavat neuvoja ja suosituksia "tavallisille tallaajille". Puutteet tulee ilmi ja alusta jää ostamatta.

Suomessa WP on ollut tavallista suositumpi Nokian ansiosta, mutta tilanne muuttuu varmasti dramaattisesti tulevaisuudessa. Microsoftin känny jää ainakin allekirjoittaneelta automaattisesti kaupan hyllylle.

Kerrot taas jotain mistä et tajua yhtään mitään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


Ratkaisuna tälle näkisin Microsoftin tarjoaman porkkanan, eli esim. "Jos teet tuon saman suositun sovelluksen kuukauden sisään WP:lle, niin me maksamme sinulle X määrän dollareita"

Tätä Microsoft on harrastanut jo useamman vuoden. Maksetut porkkanat eivät tosin ainakaan Suomessa olleet kummoisia, mutta osin sen vuoksi meiltäkin WP -versio tuli.

Suomessa WP:n osuus on varsin hyvä, mutta suuret markkinat ovat tärkeämpiä ja niillä menee keskimäärin aika heikosti.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


Lisää ongelmia WP:n yleistymiselle: Puhelinoperaattorien myymälöitten myyjien korkea kynnys suositella ko. alustaa,

Tähän liittyvät myös operaattoreiden tekemät sopimukset muiden valmistajien kanssa ja mm. Samsungin ainakin USA:ssa maksamat huomattavat bonukset myyjille.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


Totisesti toivon, että WP tästä vielä yleistyisi,

Tilanne tuskin parantuu merkittävästi lyhyellä tähtäimellä. Jos Microsoftilla kestää kantti ja kukkaro kehittää alustaa vuosia, eikä se joudu tekemään typeryyksiä, kuten epäyhteensopiva WP7->WP8 siirtymä heti samanmoisen Windows Mobile->WP7 siirtymän jälkeen, on sillä mahdollisuus. Vaatii aggressiivisia käyttispäivityksiä ja mielellään jotain jota muut eivät pysty toimittamaan (yhteentoimivuus Desktop Windowsin kanssa? Jotain koukkuja jotta WP:sta saataisiin yrityspuhelin?).

Tällä hetkellä WP:n ongelmana on vielä se, että sen myynnistä pääosa on 100e-200e halpispuhelimia, mielipidevaikuttajat, tehokäyttäjät ja kehittäjät valitsevat toisin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


sillä nykyinen iOS:n ja Androidin (Lue: Samsungin) Duopoli on huono tilanne...

Samsungin asema tuskin säilyy yhtä vahvana. Androidpuolella kilpailu kovenee nopeasti ja katteet tippuvat. Samsungin tapauksessa puhelimien myynnin yskiminen heijastuu ikävästi konsernin muihinkin osiin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


Tälläkin hetkellä Samsung ja Apple lähinnä seuraavat toisiaan ja yrittävät tehdä mahdollisimman samankaltaisia laitteita!

Ei nyt ehkä ihan näinkään. :)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Kerrot taas jotain mistä et tajua yhtään mitään.

On sitten taas tultu tähän pisteeseen keskustelua. Jännä että tällä palstalla on vain yksi joka tajuaa, muut eivät mitään. :)

Vastaa
pitokokka
pitokokka

33

Nikonin kamerasovellus puuttuu ja Elisa Viihteellä ei voi katsoa tallenteita. Dropbox jo mainittin. Selain ei näytä iltalehden kommentteja, FB anti on vajaampaa.

Vastaa
samfin
samfin

35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Kerrot taas jotain mistä et tajua yhtään mitään.

Trolli. :) Älä tartu rölliin! Siis eihän asia voi olla ,uuta kuin Giis sen sanoo. Kaikki muut ovat väärässä.

Vastaa
Giis
Giis

36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Kerrot taas jotain mistä et tajua yhtään mitään.

Trolli. :) Älä tartu rölliin! Siis eihän asia voi olla ,uuta kuin Giis sen sanoo. Kaikki muut ovat väärässä.

Se, että täällä oleva edustus sanoo apsien asennuksen olevan helppo, ei kerro, että se olisi helppoa edes puolelle väestöstä. On erittäin rohkea veto alkaa väittämään muuta.

Eikä täällä oleva edustus voi yleisestikään kertoa syitä miksi WP ei pärjää.

Vastaa
samfin
samfin

37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Kerrot taas jotain mistä et tajua yhtään mitään.

Trolli. :) Älä tartu rölliin! Siis eihän asia voi olla ,uuta kuin Giis sen sanoo. Kaikki muut ovat väärässä.

Se, että täällä oleva edustus sanoo apsien asennuksen olevan helppo, ei kerro, että se olisi helppoa edes puolelle väestöstä. On erittäin rohkea veto alkaa väittämään muuta.

Eikä täällä oleva edustus voi yleisestikään kertoa syitä miksi WP ei pärjää.

Mitä helv... Jos kerrot tavan millä apsien asennus on enään helpompaa niin ei voi kuin ihmetellä. Jos asennukset tuottavat päänvaivaa niin ehkä kannattaa pysyä seuraavanlaisissa tuotteissa.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...8-puhelin-musta

Nyt se pää pois pensaasta. Tai en sitten tiedä minkälaisia puhelimia sinä olet käyttänyt. Väität, että yli puolet maailman väestöstä on sen verran tyhmiä ettei osaa nykyajan puhelimia käyttää jos ei kuulu seniori väestöön.
Ehkä siinäkin tapauksessa yli puolelle väestöstä tuo linkkaamani malli voi olla turhan haastava.

Vastaa
Giis
Giis

38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Kerrot taas jotain mistä et tajua yhtään mitään.

Trolli. :) Älä tartu rölliin! Siis eihän asia voi olla ,uuta kuin Giis sen sanoo. Kaikki muut ovat väärässä.

Se, että täällä oleva edustus sanoo apsien asennuksen olevan helppo, ei kerro, että se olisi helppoa edes puolelle väestöstä. On erittäin rohkea veto alkaa väittämään muuta.

Eikä täällä oleva edustus voi yleisestikään kertoa syitä miksi WP ei pärjää.

Mitä helv... Jos kerrot tavan millä apsien asennus on enään helpompaa niin ei voi kuin ihmetellä. Jos asennukset tuottavat päänvaivaa niin ehkä kannattaa pysyä seuraavanlaisissa tuotteissa.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...8-puhelin-musta

Nyt se pää pois pensaasta. Tai en sitten tiedä minkälaisia puhelimia sinä olet käyttänyt.

No jos esimerkiksi minun äidiltäni kyselisin ylipäätään mikä on joku apsi tai aplikaatio, niin se tuskin osaisi ylipäätään vastata mitään. Ongelma tässä ei siis niinkään ole asennus, vaan koko hahmottaminen asiaan. Silti minunkin äiti on suunnitellut jotain Lumiaa itselleen, koska siinä on hyvä kamera.

Vastaa
samfin
samfin

39

Tuon ymmärrän täysin, mutta sanoin, että jos ei lasketa senioriväestöä mukaan joillekka puhelin on tänäpäivänä välttämätön paha (niin sanotusti)
ja jotka eivät kuulu puhelimien suurkuluttajiin. Vertaa ihmisiä jotka vaihtavat puhelinta n. kerran vuoteen. Joitakin ihmisiä ei yksinkertaisest kiinnosta muu kuin ,että puhelimella voi soittaa ja vastata puheluun.
Nämä ei taida ollakkaan puhelinva puhelinvalmistajien parasta kohderyhmää puhelinta markkinoidessa.

Ei meidän senioriväestö ole muutenkaan tottunut mihinkään teknisiin vempaimiin. Jo television asennus tuottaa isolle osalle vaikeuksia. <- Ei ehkä paras esimerkki mutta jonkinmoinen pointti kuitenkin.

Rupeaa menemään sen verran sivuraiteille jo aiheesta ja väittelyksi, että ei tähän loppua tule väittelemällä. :)

Vastaa
Giis
Giis

40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Tuon ymmärrän täysin, mutta sanoin, että jos ei lasketa senioriväestöä mukaan joillekka puhelin on tänäpäivänä välttämätön paha (niin sanotusti)
ja jotka eivät kuulu puhelimien suurkuluttajiin. Vertaa ihmisiä jotka vaihtavat puhelinta n. kerran vuoteen.

Ei meidän senioriväestö ole muutenkaan tottunut mihinkään teknisiin vempaimiin. Jo television asennus tuottaa isolle osalle vaikeuksia. <- Ei ehkä paras esimerkki mutta jonkinmoinen pointti kuitenkin.

Rupeaa menemään sen verran sivuraiteille jo aiheesta ja väittelyksi, että ei tähän loppua tule väittelemällä. :)

Ymmärrä sitten, ettei nuoriso (noin 30 ja alle) edusta esimerkiksi Suomessa edes puolta väestöstä ja moniko edes nuorisosta ravaa jossain AD:en sivuilla kertomassa mielipiteitään? Vastauksien perusteella ani harva. Siksi olisi mielenkiintoista saada tutkimus, joka olisi tehty sekalaisesti ihan soittamalla ihmisille ja kyselemällä puhelimien käytöstä ja niiden hankintakriteereistä.

Vastaa
samfin
samfin

41

No jaa... Oma ajatusmalli kattaa hiukan laajemalti kuin pelkän Suomen. Kyllä puhelinvalmistajilla (tai millä tahansa muullakin alalla) menisi varmaan loistavasti jos ajatellaan tuolta kantilta. :)

Itse sanoisin alle 40 vuotiaat voisi olla sellainen jakauma näitten teknisten vempaimien kanssa (perustuu pelkkään mutuiluun). Ja galluppihan on jo tehty, jos täällä AD:ssa väki ei ole vastannut näihin väittämiin...
Sillä vain, että teitä on ollut tässäkin ketjussa 2 vastarannan kiiskiä joillekka ei mikään selitys/mielipide kelpaa. Hyvällä prosentilla siis. :)

Voin aloittaa gallupi. Itse perustan puhelimen valinnan juurikin siihen miten sovellukset puhelimessa toimii mikäli sitä on edes saatavilla. Jo reilu 2v WP (L920) käyttöä takana ja uuden puhelimen etsiminen edessä. Ainut missä olen ollut WP tyytyväinen on pelkkänä puhelimena. En siis sovellusten toimivuudessa.

Vastaa
Giis
Giis

42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Ja galluppihan on jo tehty, jos täällä AD:ssa väki ei ole vastannut näihin väittämiin...
Sillä vain, että teitä on ollut tässäkin ketjussa 2 vastarannan kiiskiä joillekka ei mikään selitys/mielipide kelpaa. Hyvällä prosentilla siis. :)

Ei. Galluppia ei ole tehty. Siis sellaista, joihin vastaa enempi kuin pari kolme AD-sivun jäsentä.

Me pari vastarannan kiiskiä tajuamme sen.

Ja kyllä. Minunkin ajatusmaailma kattaa vähän isomman alueen kuin Suomen. Etenkin se kattaa isomman maailman, kuin AD-sivusto.

Vastaa
jartar
jartar

43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


No jos esimerkiksi minun äidiltäni kyselisin ylipäätään mikä on joku apsi tai aplikaatio, niin se tuskin osaisi ylipäätään vastata mitään. Ongelma tässä ei siis niinkään ole asennus, vaan koko hahmottaminen asiaan. Silti minunkin äiti on suunnitellut jotain Lumiaa itselleen, koska siinä on hyvä kamera.


No ei mun kukaan tuttukaan tiedä mitä tarkottaisin jos kysyisin mikä on apsi tai aplikaatio. Nuo sanat eivät ole suomea nähneetkään.

Jos kuitenkin jatkettaisiin tätä keskustelua siihen suuntaan että vanhukset ja yli 40 vuotiaat eivät ole idiootteja. Ohjelmien asennus on niin helppoa kuin sen on mahdollista olla. Kuka tahansa sen osaa jos vain halua on. Ellei itse tajua niin aina löytyy joku tuttu joka neuvoo. 5 - 15 minuutin kurssitus niin asia on sillä selvä. Tiedän paljon henkilöitä jotka ovat opetelleet käyttämään tietokonetta 60 - 80 vuotiaina. Ennen tätä ei mitään kontaktia koneisiin. Se on aika paljon haastavampaa kun yhden älypuhelin sovelluksen asennus.

On täysin eri asia, että osaako asentaa ohjelman vai haluaako asentaa sellaisia. Jos ohjelmat ei kiinnosta niin WP on varmasti harkinnan arvoinen asia. Silloinkin tosin kannattaa miettiä onko iso, suht helposti rikkoutuva ja kohtuu heikon akunkeston omaava puhelin oikea vaihtoehto. Pelkkää kameraa haluavia muistutan optisen zoomin puutteesta. Omassa pienessä pokkarissa on 10x optinen zoomi. Se on täydellistä ylivoimaa kännyköitä vastaan.

Vastaa
Giis
Giis

44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Jos kuitenkin jatkettaisiin tätä keskustelua siihen suuntaan että vanhukset ja yli 40 vuotiaat eivät ole idiootteja. Ohjelmien asennus on niin helppoa kuin sen on mahdollista olla. Kuka tahansa sen osaa jos vain halua on.

Tässä kohtaa eriytyy todellisuus ja vaikka sinun ajatus.

Varmaan ohjelmien asennus hoitunee keltä vain. Mutta juju onkin siinä, kun vanhempi kansa ei yksinkertaisesti tiedä mistä on kyse, josta seuraa aasin silta siihen, ettei puhelimen hankinta ainakaan aina perustu siihen saako siihen sen ja sen aplikaation, vaiko ei, kun koko ohjelmien tarjonta on monelle sellainen utopia mistä on kuullut puhuttavan lapsilta, tai tutuilta kaukaisesti.

Sitten on välimaasto, joka tietää ohjelmista ja vähän niitä käyttäneekin. Itse kuulun tähän ryhmään. Minulle jonkin Mäkin ohjelman puute, tai olemassa olo on yhden tekevää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


Tottahan on toki se, että tuo sovelluspuute on yhtenä ongelmana WP:n yleistymiselle,

Se ongelma on vähentynyt, 1, koska nykyään laitteelle voi tehdä aijempaa enemmän sovelluksia, joita ei siis aijemmin voinut. 2. Siihen on tullut sovelluksia/ ne on parantuneet.

Yksittäisen käyttäjän kannalta ongelma voi olla että hän on toisen ekosysteemin loukussa, tai hän käyttää palvelua joka tukee vain niitä. WP:ongelma myös se ettei siihen voi sovelluksella tehdä uusia ominaisuuksia, vaan ne on tultava OSn mukana, tämä toki nykyään meininki eräillä muillakkin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


Lisää ongelmia WP:n yleistymiselle: Puhelinoperaattorien myymälöitten myyjien korkea kynnys suositella ko. alustaa,


Tämä on ollut suorastaan este, mainitsemasi S maksaa ja A taasen vaatii. Tätä ongelmaa MSn pitä helpottaa alusta asti, mutta toimet tai ainakin tulokset ovat olleet monilla markkinoilla olemattomia.

Osalla isoja markkinoita kyse paikallisista kauppa poliittisista ratkaisuista.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


Totisesti toivon, että WP tästä vielä yleistyisi, sillä nykyinen iOS:n ja Androidin (Lue: Samsungin) Duopoli on huono tilanne... Tälläkin hetkellä Samsung ja Apple lähinnä seuraavat toisiaan ja yrittävät tehdä mahdollisimman samankaltaisia laitteita!


Globaalisti ei ole kyse Samsung Apple duopolista, vaan Google Androidista ja joillain markkinoilla myös Applesta.

Loppukäyttäjien kannalta tärkeää että on vaihtoehtoja Google Androidille, Apple tarjoaa joissain tapauksissa, mutta tarvitaan laajempi.

MS WP ei vaihtoehtona ihanne, mutta paremman puutteessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Tuon ymmärrän täysin, mutta sanoin, että jos ei lasketa senioriväestöä mukaan joillekka puhelin on tänäpäivänä välttämätön paha (niin sanotusti)


Jos seniorilla tarkoitat jotain saattohoidossa olevaa vanhusta niin ehkä osaa heistä ei enään jutut kiinnosta.
Jos tarkoitat eläkelläisä, niin 55-70 vuotiaat ja vanhemmatkin ovat eläneet työelämässä IT aikaa vuosikausia, varsinkin toimihenkilöt.

Heillä osalla älypuhelimista kokemusta WinMobile, Geos, Symbian jne. sitä ennen PDAt

Heillä voi jonkin sovellukset saatavuus olla kynnyskysymys tai oikeastaan se että jonkin asian voi tehdä laitteella.
Käytettävyys toiveet voi olla korkealla.

Siinäkin ikä ryhmässä myös tehoharrastajat, mutta monen uskoisi enemmän kiinnittävä huomioita käytännön asioihin, pisteet tuumalla ei kiinnosta, vaan se onko näyttö luettava jne.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:


ja jotka eivät kuulu puhelimien suurkuluttajiin. Vertaa ihmisiä jotka vaihtavat puhelinta n. kerran vuoteen.


Vaihtoväli varmaa vähenee jo ihan aikustuttua, mutta tarpeet tulleet tärkeämmäksi, laite halutaan ehkä hyvään iskuun (itse tai toisen toimesta) ja toivotaan että sillä voisi sen jälkeen mennä käyttöikä loppuun.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:

Joitakin ihmisiä ei yksinkertaisest kiinnosta muu kuin ,että puhelimella voi soittaa ja vastata puheluun.


Totta, mutta ei liity älypuhelimiin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:


Ei meidän senioriväestö ole muutenkaan tottunut mihinkään teknisiin vempaimiin. Jo television asennus tuottaa isolle osalle vaikeuksia. <- Ei ehkä paras esimerkki mutta jonkinmoinen pointti kuitenkin.


Ne on viritelleet tv kanavia ruvvaamalla, myöhemmin kaukosäätimellä, käyttäneet teksti tvtä, ajastaneet videoita, käyttäneet DOSia (osa muitakin). Vaikka töissä työaseman OS ollut ikkunoilla , niin vielä 20v sitten ollut monesti avain järjestelmät puhtaita komentorityyppisiä. (2k2 vasta johti laajemmin päivityksiin).

Muista että se 75v on ollut eläkkeellä vasta 5-20 vuotta.
Jo ennen internettiä käyttäneet muita tietoliikenne verkkoja. Internet sis. sähköposti ja muuta realiaikaiset viesti välineen monella ollut 90 luvulta asti arkipäivää.

Vastaa
jartar
jartar

47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Tässä kohtaa eriytyy todellisuus ja vaikka sinun ajatus.

Varmaan ohjelmien asennus hoitunee keltä vain. Mutta juju onkin siinä, kun vanhempi kansa ei yksinkertaisesti tiedä mistä on kyse, josta seuraa aasin silta siihen, ettei puhelimen hankinta ainakaan aina perustu siihen saako siihen sen ja sen aplikaation, vaiko ei, kun koko ohjelmien tarjonta on monelle sellainen utopia mistä on kuullut puhuttavan lapsilta, tai tutuilta kaukaisesti.

Sitten on välimaasto, joka tietää ohjelmista ja vähän niitä käyttäneekin. Itse kuulun tähän ryhmään. Minulle jonkin Mäkin ohjelman puute, tai olemassa olo on yhden tekevää.


Edelleenkään se vanhempi kansa ei ole tyhmä kansa. Osa tietää osa ei. En ole missään vaiheessa ollut sitä mieltä että ohjelmien asennus, määrä tai edes niiden olemassa olo olisi jokaiselle käyttäjälle merkittävä asia. Edelleenkin on paljon ihmisiä joille riittää että kännyllä voi soittaa ja tekstata.

Kuitenkin, myös sitä ryhmää joka ei kännyistä tiedä mitään ohjaa monet asiat. Samsungia mainostetaan paljon -> mennään kauppaan -> mietitään mikä känny ostetaan -> muistellaan että Samsung hyvä -> ostetaan se.

Tai sitten mennään kauppaan, kysytään suosituin puhelin ja ostetaan se. Tuskin lähtee lumia hyllystä. Tai sitten yksinkertaisesti mietitään mitä kännyjä tutuilla on ja ostetaan sellainen. Harva kännyköistä mitään ymmärtämätön osaa tehdä järkevää valintaa vaan toisten tottumukset ohjaavat myös heitä.

Itselläni on vain vähän ohjelmia kännyssä. Kuitenkin on ensiarvoisen tärkeää, että jos tarve tulee niin ohjelmat ovat saatavilla ja ne toimivat hyvin. Varmasti aika moni ajattelee niin.

Erilaisia ryhmiä ja tarpeita on lähes rajattomasti. Se on kuitenkin eria asia, että osaako tehdä omia tarpeita parhaiten palvelevan valinnan.

Makkarista löytyy netgearin wlan router. Jos sen hienouksia haluaisi käyttää WP:llä niin itku tulisi.
http://www.windowsphone.com/en-us/store...59-f7346355f47c
Pienet asiat tekevät suuren eron.

Vastaa
Giis
Giis

48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Tässä kohtaa eriytyy todellisuus ja vaikka sinun ajatus.

Varmaan ohjelmien asennus hoitunee keltä vain. Mutta juju onkin siinä, kun vanhempi kansa ei yksinkertaisesti tiedä mistä on kyse, josta seuraa aasin silta siihen, ettei puhelimen hankinta ainakaan aina perustu siihen saako siihen sen ja sen aplikaation, vaiko ei, kun koko ohjelmien tarjonta on monelle sellainen utopia mistä on kuullut puhuttavan lapsilta, tai tutuilta kaukaisesti.

Sitten on välimaasto, joka tietää ohjelmista ja vähän niitä käyttäneekin. Itse kuulun tähän ryhmään. Minulle jonkin Mäkin ohjelman puute, tai olemassa olo on yhden tekevää.


Edelleenkään se vanhempi kansa ei ole tyhmä kansa. Osa tietää osa ei. En ole missään vaiheessa ollut sitä mieltä että ohjelmien asennus, määrä tai edes niiden olemassa olo olisi jokaiselle käyttäjälle merkittävä asia. Edelleenkin on paljon ihmisiä joille riittää että kännyllä voi soittaa ja tekstata.

Älä käännä niin, että joku olisi vanhempaa kansaa tyhmäksi väittämässä. Minä en ole niin väittänyt. Totesin vain -kuten sinä nyt- ettei puhelimen ostoon vaikuttavat tekijät todennäköisesti rajoitu ohjelmien saantiin, kuten tämän artikkelin suuntaus antaisi ymmärtää.

Vastaa
jartar
jartar

49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Älä käännä niin, että joku olisi vanhempaa kansaa tyhmäksi väittämässä. Minä en ole niin väittänyt. Totesin vain -kuten sinä nyt- ettei puhelimen ostoon vaikuttavat tekijät todennäköisesti rajoitu ohjelmien saantiin, kuten tämän artikkelin suuntaus antaisi ymmärtää.


Eiköhän suunnilleen kaikki tiedä, että ihmisillä on erilaisia tarpeita ja kaikkia ei ohjelmat kiinnosta.

Siitäkin huolimatta ohjelmistopuoli on yksi merkittävistä esteistä WP alustan suosion kannalta. Menestys vaatii usean palan loksahtamista kohdalleen. Pienetkin puutteet "palapelissä" tekee menestymisestä aina asteen verraan hankalampaa.

Vastaa
Giis
Giis

50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Eiköhän suunnilleen kaikki tiedä, että ihmisillä on erilaisia tarpeita ja kaikkia ei ohjelmat kiinnosta.

Eiköhän pysytä tässä realiteetissä ja unohdeta jankuttamasta jonkun yksittäisen ryhmän tarpeita.

Minulle, eikä varmasti monelle muullekkaan WP:en nykyinen ohjelmatarjonta ole mikään ongelma. Sitten on toki sekin ryhmä jolle on. Sitten on se ryhmä jolle asia on suuri ongelma ja siitä pitää pitää helvetin moinen numero, vaikkei koko laitetta ylipäätään omista tai käytä. Tämä ryhmä tuntuu olevan melkein äänekkäin.

Vastaa
jartar
jartar

51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Eiköhän pysytä tässä realiteetissä ja unohdeta jankuttamasta jonkun yksittäisen ryhmän tarpeita.

Minulle, eikä varmasti monelle muullekkaan WP:en nykyinen ohjelmatarjonta ole mikään ongelma. Sitten on toki sekin ryhmä jolle on. Sitten on se ryhmä jolle asia on suuri ongelma ja siitä pitää pitää helvetin moinen numero, vaikkei koko laitetta ylipäätään omista tai käytä. Tämä ryhmä tuntuu olevan melkein äänekkäin.


Toisaalta ihan kaikkeen voi sanoa, että jokaiselle on oma mielipide ja tarpeensa. Miksi siis kehittää mitään koskaan. Aina jollekkin kelpaa...

Luvut eivät valehtele ja kertovat, että WP on erittäin suurissa vaikeuksissa. Ylivoimaisesti suurin osa ihmisistä ei ole äänekkäitä vaan he eivät yksinkertaisesti valitse WP puhelinta. Se on fakta. Paljon on matkaa siihen, että WP:stä tulee suosittu. Vai tuleeko koskaan?!?

Se, että SINÄ pidät kovaa meteliä siitä, että WP täyttää sinun tarpeesi ei muuta mitään. Ehkä hieman suurempaa kuvaa toivoisin ajatteluun...

Vastaa
Giis
Giis

52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Eiköhän pysytä tässä realiteetissä ja unohdeta jankuttamasta jonkun yksittäisen ryhmän tarpeita.

Minulle, eikä varmasti monelle muullekkaan WP:en nykyinen ohjelmatarjonta ole mikään ongelma. Sitten on toki sekin ryhmä jolle on. Sitten on se ryhmä jolle asia on suuri ongelma ja siitä pitää pitää helvetin moinen numero, vaikkei koko laitetta ylipäätään omista tai käytä. Tämä ryhmä tuntuu olevan melkein äänekkäin.


Toisaalta ihan kaikkeen voi sanoa, että jokaiselle on oma mielipide ja tarpeensa. Miksi siis kehittää mitään koskaan. Aina jollekkin kelpaa...

Luvut eivät valehtele ja kertovat, että WP on erittäin suurissa vaikeuksissa. Ylivoimaisesti suurin osa ihmisistä ei ole äänekkäitä vaan he eivät yksinkertaisesti valitse WP puhelinta. Se on fakta. Paljon on matkaa siihen, että WP:stä tulee suosittu. Vai tuleeko koskaan?!?

Se, että SINÄ pidät kovaa meteliä siitä, että WP täyttää sinun tarpeesi ei muuta mitään. Ehkä hieman suurempaa kuvaa toivoisin ajatteluun...

Itse asiassa en ole kyllä missään kohtaa maininnut, että WP olisi minulle riittävä. Ohjelmistotarjonta nyt ei vain ole se ongelma minulle, eikä varmasti monelle muullekkaan, ja se oli pointti. Siksi pidän varsin hölmönä, että AD on rakentanut aiheesta jo useammankin jutun miten WP:en tyyliin ainoa ongelma on ohjelmistovaje. Sitähän ongelmaa ei olisi pienenä, eikä suurena, jos WP-puhelimia ostettaisiin enempi. Itse alustaahan ei monikaan hauku. Syyt siis todennäköisesti on muualla.

Nokian valta-aikana ei varmaankaan monen muunkaan puhelin ollut hullumpi, mutta ne vain eivät myyneet.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Ohjelmistotarjonta nyt ei vain ole se ongelma minulle, eikä varmasti monelle muullekkaan, ja se oli pointti. Siksi pidän varsin hölmönä, että AD on rakentanut aiheesta jo useammankin jutun miten WP:en tyyliin ainoa ongelma on ohjelmistovaje. Sitähän ongelmaa ei olisi pienenä, eikä suurena, jos WP-puhelimia ostettaisiin enempi. Itse alustaahan ei monikaan hauku. Syyt siis todennäköisesti on muualla.

Missä näkisit suurimpien ongelmien olevan? Vaikuttaisi siltä, että rauta on hyvää ja kaunista, kuten alustakin. Puhelimia saa hyvin edullisestikin, ja ne toimivat erittäin sulavasti verrattuna samanhintaisiin verrokkeihin. Miksei se myy etenkään hintahaitarin yläpäässä? (Oma veikkaukseni olisi nimenomaan sotatarjonta ja muu ekosysteemi)

Lainaus:


Nokian valta-aikana ei varmaankaan monen muunkaan puhelin ollut hullumpi, mutta ne vain eivät myyneet.

Nokian ollessa kukkulan kuningas olivat sen puhelimet lähes kautta linjan parempia kuin samanhintaiset kilpailijat, etenkin peruspuhelimissa.

Symbian oli aika kauheata paskaa, mutta ennen iPhonea parempiakaan ei löytynyt. Se oli selvästi suurin älypuhelinalusta (paitsi USA ja mahdollisesti joku Aasian maa), joten jokseenkin kaikki softat olivat sille ja integraatio yritysten järjestelmiin onnistui.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Itse alustaahan ei monikaan hauku. Syyt siis todennäköisesti on muualla.


Myynnin suurin este ilmeisesti se ettei sitä kukaan myy.

WP8 sai kehuja jo silloin kun siinä oli isoja puutteita, niitä edelleenkin, mutta moni osto este poistunut (ja osa jäljellä olevista puutteistä löytyy muistakin).

Joillain markkinoilla MS Nokia on saanut laitteita oikeasti myyntiin (ei vain saataville).

Kehittyvillä markkinoilla ollut suoranaisia aukkoja, esim Intiaan taisi vasta aika hilja alkaa WP malliston tarjoaminen.

Kehittyville markkinoille seuraavaksi MS yrittää uusilla valmistajilla (ja uusilla halpa Lumioilla).

Mutta mielenkiintoista mitä MS tekee (tai oikeastaan on tehnyt) tulevana talven sesonkia varten ns länsimarkkinoilla, vai eikö tee mitään.
Sitä ei ratkaista apseilla, ei vaikka MS järkkäisi kaikki listatut.

Vastaa
Giis
Giis

55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Sitä ei ratkaista apseilla, ei vaikka MS järkkäisi kaikki listatut.

Tähän lopputulokseen olen itsekin päätynyt. Lumiassakaan mitään vikaa, ja tosiaan jossain iOS:ssa on omat ongelmansa myös. Googlen tekele myös sitten ihan oma lukunsa. Kaikkia järjestelmiä löytyy meidän taloudesta, kuin myös kaksi aivan eri tyyppistä käyttäjääkin.

Vastaa
MissBlue
MissBlue

56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Symbian oli aika kauheata paskaa, mutta ennen iPhonea parempiakaan ei löytynyt


No jaa... nyt vajaan vuoden Adroid-tabletin kanssa tapelleena olen kyllä sitä mieltä, että Symbian on järjestelmänä huomattavasti paljon parempi ja helppokäyttöisempi. Valitettavasti puhelimeksi on kuitenkin kohta valittava joku muu, koska naviin eikä muihinkaan ohjelmiin enää saa päivityksiä. Mihinkään Microsoft-kännykkään en tule koskemaan missään tapauksessa, eFlop valehteli ja petti jo kerran, toista kertaa ei enää tule. Ikävä vaan, että Androidkaan ei juuri houkuttele, Applen tuotos vielä vähemmän.

Vastaa
jartar
jartar

57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Myynnin suurin este ilmeisesti se ettei sitä kukaan myy.


Jos tuote olisi niin hyvä, että ihmiset sen haluaisivat, niin sitä myytäisiin paljon. Internet aikakaudella asiakas menetetään jos ei ole myydä sellaista tuotetta, minkä asiakas haluaa. Aika selvä juttu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Tähän lopputulokseen olen itsekin päätynyt. Lumiassakaan mitään vikaa, ja tosiaan jossain iOS:ssa on omat ongelmansa myös. Googlen tekele myös sitten ihan oma lukunsa. Kaikkia järjestelmiä löytyy meidän taloudesta, kuin myös kaksi aivan eri tyyppistä käyttäjääkin.


Kerrotko millä se ratkaistaan? Mikä estää menestyksen tällä hetkellä? Luvut kertovat, että suuren luokan ongelmia on WP:ssa.

Vastaa
Giis
Giis

58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Myynnin suurin este ilmeisesti se ettei sitä kukaan myy.


Jos tuote olisi niin hyvä, että ihmiset sen haluaisivat, niin sitä myytäisiin paljon. Internet aikakaudella asiakas menetetään jos ei ole myydä sellaista tuotetta, minkä asiakas haluaa. Aika selvä juttu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Tähän lopputulokseen olen itsekin päätynyt. Lumiassakaan mitään vikaa, ja tosiaan jossain iOS:ssa on omat ongelmansa myös. Googlen tekele myös sitten ihan oma lukunsa. Kaikkia järjestelmiä löytyy meidän taloudesta, kuin myös kaksi aivan eri tyyppistä käyttäjääkin.


Kerrotko millä se ratkaistaan? Mikä estää menestyksen tällä hetkellä? Luvut kertovat, että suuren luokan ongelmia on WP:ssa.

No tää nyt on taas tätä juupas-eipäs dilemmaa. Eiköhän aihe ole jo koluttu.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MissBlue:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Symbian oli aika kauheata paskaa, mutta ennen iPhonea parempiakaan ei löytynyt


No jaa... nyt vajaan vuoden Adroid-tabletin kanssa tapelleena olen kyllä sitä mieltä, että Symbian on järjestelmänä huomattavasti paljon parempi ja helppokäyttöisempi.

Android tabletteja en ole koittanut, voit olla ihan oikeassa. Oma näkökulmani oli lähinnä kehittäjän näkökulma.

Myös loppukäyttäjän näkökulmasta testaamissani Symbianpuhelimissa oli paljon ongelmia mm. dataverkon ja wifin kanssa, mutta en ihan viimeisiä enää päässyt testaamaankaan, koska työnantajalle niitä ei enää tullut. Tuliko Symbianiin jossain vaiheessa toimiva selain?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MissBlue:


Microsoft-kännykkään en tule koskemaan missään tapauksessa, eFlop valehteli ja petti jo kerran, toista kertaa ei enää tule. Ikävä vaan, että Androidkaan ei juuri houkuttele, Applen tuotos vielä vähemmän.

Miksi Android tai iOS eivät houkuttele Symbianin jälkeen? Elopin toiminta ja Windows Phonen laatu eivät liittyne toisiinsa millään tavalla, mutta jokainen saa valita käyttämänsä tuotteet haluamillaan kriteereillä. Jolla?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

60

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

dataverkon ja wifin kanssa,

Symbian ongelmia ?

Vai meinaatko sitä että jopa sovelluskohtaisesti sai määrittää mitä yhteyttä se käyttää ja koska (jos ns yleistä nettiyhteyttä ei halunut). Jenkki alustoista tuo tuppasi puuttumaan.


Selaimen ongelma oli liillinen "hyvyys" -> hidasti. Symbian pohjaista hitautta oli aikaan tapa hoitaa TCP/IP liikennettä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Miksi Android tai iOS eivät houkuttele Symbianin jälkeen?

Tyypillisin syy on ollut sovellus ja ominaisuus puutteet, joillekkin käytettävyys jutut olleet iso kynnys.
Osaa häiritsee se ettei käyttäjä voi valita mitä pilviä käyttää, tai olla käyttämättä.

Android tarjonta on nykyään laaja ja sillä puolella monet asiat saa jotekin tehtyä.

Vastaa
member83
member83

61

Androidihan olisikin ideaali, mutta rahanhimokkaat (päähänpotkitkut nokialaiset?) taisi hypätä erikoisosaamisella omenan leiriin joten lisää kallista paskaa tiedossa -3v lähitulevaisuudessa, kameran optiikka kun vie tilaa ja sehän ei nykymuotiin sovi että kännykkä on 10+mm paksu, raha ja muoti vie rahat ikävä kyllä, viis seurauksista.

Onneksi on 4v vanha N8 tallella, käyttäytyy loogisesti ja monipuolisesti ja lumia 1020:llekin löytyy softaa omaan käyttööni enemmän kuin jaksaa tai ehtii edes käyttää.

En itse purnaisi muusta nykyaikana kuin hinnoista ja/tai akunkestosta. Ikävä tosiasia on tosin se, että suomalaiselle perfektionistille ei ole mitään tarjota muuta kuin lumiaa jos kuvaus ja ennenkaikkea hinta/laatusuhde kiinnostaa eikä pelkästään mainonta&markkinointi.

Ulkomailla auringonvalossa samsungilla ja omenalla saa yleisesti ottaen ihan tarpeeksi hyviä kuvia ja osamaksulla iphonenkaan hinta ei tunnu niin pahalta.

Pitkä viesti, mutta tuskin yksikään pointtini on väärässä :))

Vastaa
Jonahan
Jonahan

62

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Vai meinaatko sitä että jopa sovelluskohtaisesti sai määrittää mitä yhteyttä se käyttää ja koska (jos ns yleistä nettiyhteyttä ei halunut). Jenkki alustoista tuo tuppasi puuttumaan.

Meinaan sitä, että joka helkkarin välissä tuli kaiken maailman popuppeja siitä, mitä mystistä verkkokonfiguraatiota haluaa käyttää ja sittenkään ei verkonkäyttö läheskään aina onnistunut ja joskus oli samaan aikaan softia käynnissä, toisessa toimi netti ja toisessa ei.

Käytin erinäisiä Symbianeja herra ties kuinka monta vuotta (ja testasin niitä vielä töissä liudan lisää), joten kokemuksen puutteesta tai yksittäisen mallin ongelmasta ei ollut kyse.

Vastaavia ongelmia ei ollut tai oli huomattavasti vähemmän niin Ericssonin kuin Nokian featurephoneissa, Nokian Linux-puhelimissaa, iOS:ssa kuin testaamissani Androideissakin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Selaimen ongelma oli liillinen "hyvyys" -> hidasti. Symbian pohjaista hitautta oli aikaan tapa hoitaa TCP/IP liikennettä.

Anteeksi mitä? Millä mittarilla Symbianissa on ollut ikinä hyvä selain, puhumattakaan liian hyvästä? :)


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Tyypillisin syy on ollut sovellus ja ominaisuus puutteet, joillekkin käytettävyys jutut olleet iso kynnys.

Sovellusvalikoiman ja laadun suhteen iOS meni Symbianin ohi noin vuonna 2009 (laadun suhteen aiemmin), Android tuli vuoden tai pari perässä.

Onko esimerkkejä muiden alustojen ominaisuus- tai käytettävyyspuutteista verrattuna Symbianiin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja