Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phonesta ei tullut kuin tappiota – Huawei jatkaa Androidin varassa

2
Manu Pitkänen

Windows Phonesta ei tullut kuin tappiota – Huawei jatkaa Androidin varassa
Huawein kuluttajaliiketoimintaa johtavan Richard Yun mukaan maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja ei aio tuoda markkinoille uusia Microsoftin Windows Phone -alustaan perustuvia älypuhelimia. Nokian puhelinliiketoiminnan ostanut Microsoft vastaa lähes yksinomaan alustan laitemyynnistä, seuraavaksi suurimmilla valmistajilla (HTC ja Samsung) on vain muutaman prosentin osuus.

Yun mukaan Huawei on kokeillut Windows Phone -puhelimia, mutta kahden vuoden ajan niistä ei koitunut yhtiölle muuta kuin tappiota. Tästä yksinkertaisesta syystä Huawei päätti laittaa Windows Phone -laitteiden kehityksen jäihin.

Wall Street Journalin haastatteleman Yun mukaan muutamat operaattorit ovat pyytäneet Huaweita tuomaan markkinoille Tizen-pohjaisiakin puhelimia Android-laitteiden rinnalle, mutta hän on vastannut pyyntöihin kieltävästi. Yun mukaan Tizeniä vaivaa sama ongelma kuin Windows Phoneakin, eli ekosysteemi ei ole kilpailukykyinen Androidin ja iOS:n rinnalla.


Yun mukaan Huaweilla ei ole tällä hetkellä muuta mahdollisuutta kuin käyttää Androidia, mikä myös huolettaa häntä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
vìtutuskeisari (vahvistamaton)

1

Ei ei ei. Tämä ei ole enää reilua yhyyy. Sain lahjaksi hartaasþi toivomani lumia 930 ja nyt sanotaann että wp tuottsa tappiota. Mä haluan sovelluksia yääääähhh

Vastaa
Bodomed
Bodomed

2

Hmmm... Onhan se totta että WP:llä on aika laiha ekosysteemi käytössä verrattaen juurikin Androidiin ja iOS:sään. Omasta kokemusta tiedän kun on käyttänyt kerran Androidia niin kyllä siihen palaa. Vaikka iOS on alustana hieno. Niin ei se päjää Androidin avoimuudelle ja raudalle jota puhelimissa käytetään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja