Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen uusi patentti asettaa fyysiset kontrollit joustavan näytön alle

Juha Tuppi

Applen uusi patentti asettaa fyysiset kontrollit joustavan näytön alle
Applen vastikään paljastunut patentti voisi mahdollistaa entistäkin laajemmat näytöt tulevaisuuden iPhoneihin ja iPadeihin.

AppleInsider raportoi tänään Applen patentista, jossa kuvaillaan joustavalla näytöllä varustettuja laitteita. Patentin mukaan joustava näyttö mahdollistaisi muun muassa fyysisten painikkeiden, mikrofonien sekä kaiuttimien sijoittamisen näytön alle.

Joustava näyttö kykenisi välittämään käyttäjän painallukset näytön alla olevaan painikkeeseen tai sensoriin, joka voisi tarjota haptista palautetta painalluksen rekisteröimisen osoittamiseksi. Lisäksi näyttöön integroitu kalvo voisi toimia näytönalaisen kaiuttimen tai mikrofonin kanssa äänen välittämisessä näytön kautta molempiin suuntiin. Näytön pinta-alan kasvattamisen lisäksi komponenttien sijoittaminen näytön alle voisi myös suojata niitä paremmin esimerkiksi pölyltä.Joustava näyttö mahdollistaisi myös erilaisten kohoumien muodostamisen näytölle, jotka voisivat toimia fyysisinä painikkeina tai vaikkapa näppäimistönä Tactus Technologyn viime vuoden CES-messuilla esittelemän teknologian tapaan. Kosketusalustasta kasvavaa painiketta voitaisiin hyödyntää myös esimerkiksi MacBookien kannen avaamiseen magneettilukituksen sijaan.

Vaikka patentin sisältämiä ominaisuuksia tuskin tullaan näkemään iPhone 6:ssa, ne piirtävät mielenkiintoista kuvaa Applen laitteiden tulevaisuudesta. Vaikuttaa siis siltä, että Applella on edelleen monta ässää hihassa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.