LG esitteli komean älykellon: G Watch R:ssä on täysin pyöreä näyttö

1
Manu Pitkänen

LG esitteli komean älykellon: G Watch R:ssä on täysin pyöreä näyttö
LG on lupaustensa mukaisesti esitellyt ensimmäisen pyörällä näytöllä varustetun älykellonsa, G Watch R:n. Älykellossa on ihan oikeasti täyden ympyrän muotoinen 1,3 tuuman P-OLED-näyttö (plastic), eikä puhjennutta rengasta muistuttava näyttö, kuten Moto 360:ssä.

Android Weariä hyödyntävän kellon näytön luvataan olevan luettavissa kirkkaallakin säällä sekä kestävän upotuksen metrin syvyyteen (30 min). Näytön ympärillä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kehys ja koko komeus kiinnitetään ranteeseen hihnalla, jonka voi halutessaan vaihtaa. Tekniikan osalta pyöreän näytön alle on piilotettu 1,2 gigahertsin Snapdragon-suoritin, puoli gigatavua keskusmuistia ja neljä gigatavua tallennusmuistia. Kellosta löytyy pulssimittari.

LG lupaa tuoda G Watch R:n myyntiin tämän vuoden aikana, mutta se ei paljastanut vielä laitteen hintaa.Sattumaa tai ei, myös Samsung esitteli jälleen uuden älykellon. Gear S:ksi nimetty laite yrittää selvästi hyödyntää suositun Galaxy S -brändiä, mutta Galaxy-laitteeksi sitä ei ole voitu nimetä, koska käyttöjärjestelmänä on Androidin sijaan Tizen. Kello näyttää ulkoisestikin hieman Galaxy S -puhelimien etupaneelilta soikean kotinäppäimen takia. Muotoilullisesti Gear S ei ole yhtä kunnianhimoinen kuin LG:n luomus, mutta kieltämättä Samsung on ottanut designissa askeleen oikeaan suuntaan (poispäin Gear 2:sta).

Gear S:ssä on kahden tuuman AMOLED-näyttö, gigahertsin suoritin sekä GPS-, pulssi- ja liikesensorit. Navigoinnin tarjoaa Nokian HERE-palvelu. Samsung lupaa 300 milliampeeritunnin akusta riittävän virtaa kahdeksi päiväksi.

Applen kerrotaan valmistatuvan esittelemään parin viikon kuluttua iWatch-rannelaitteen.

Alla olevissa kuvissa LG G Watch R on ylempänä ja Samsungin Gear S alempana.Parhaat kännykkätarjoukset

Microsoft Surface Duo – hinta laskenut -49%

Microsoft Surface Duo
813 € CDON
1642 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1586 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -41%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
683 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 630 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.