Ensivaikutelmia: Lumia 830 ja 735

7
Juha Tuppi

Ensivaikutelmia: Lumia 830 ja 735
Microsoft julkisti tänään Berliinissä uudet Lumiat 830, 730 ja 735. Puhelimista edullisena huippumallina esitelty Lumia 830 ja selfiekuvaajille markkinoitu Lumia 735 olivat tarjolla hypisteltäviksi Microsoftin lippulaivamyymälässä – ohessa ensivaikutelmia laitteista.

Lumia 830 muistutti paljon Lumia 930 -lippulaivamallia aina tyylikkäästä premium-tyylin muotoilusta metalliseen runkokehykseen. Käsituntuma oli jämäkkä, kuten metallirunkoiselta puhelimelta saattaa odottaa, ja käyttökokemus yleisesti ottaen sujuva. Maininnan arvoinen on myös laitteeseen integroitu mahdollisuus langattomaan lataukseen.


Kuvassa vasemmalla Lumia 735, oikealla metallikehyksinen Lumia 830.Plussapisteitä ropisee myös irroitettavasta takakannesta, jonka värivaihtoehtojen avulla voi tuoda halutessaan uutta piristystä puhelimen ulkoasuun. Myymälässä oli myös testattavissa takakuori, johon oli liitetty puhelimen näyttöä suojaava läppäkansi: vaikka läppä vaikutti heppoisen tuntuiselta, ainakin se suojaa näyttöä puhelinta taskuun survottaessa. Molemmat kuoret kuitenkin vaikuttivat kohtuullisen kestäviltä pikaisen taivuttelutestin perusteella.


Vasemmalla Lumia 735:n muovikuori ja oikealla Lumia 830:n kannellinen takakuori.

Kymmenen megapikselin kamera vaikutti kuvanlaadultaan asialliselta, eikä kameran nopeuttakaan voinut moittia, oletettavasti kiitos Lumia Denim -päivityksen. Tarkkojen kuvien erottaminen 4K-tasoisesta videotallenteesta vaikutti myös fiksulta ominaisuudelta: näin sitä "juuri oikeaa hetkeä" ei laitteella pystyisi missaamaan. Kamera ei kuitenkaan muutoin herättänyt ainakaan ensituntumalta mitään vau-elämyksiä ja samaa voi sanoa itse puhelimesta. Lumia 830 toimi hyvin ja tuntui laadukkaalta, mutta yllätyksiä se ei onnistunut järjestämään. Merkittävin ansio lienee tämän laatutason puhelimen hinnoittelu verottomana 330 euroon, mikä vaikuttaa huomattavan kohtuulliselta hinnalta.

Lumia 735, joka eroaa 730:sta siinä, että ensin mainittu tukee 4G-yhteyksiä ja jälkimmäinen kahta SIM-korttia, ei myöskään päällisin puolin herättänyt tunteiden kuohuntaa. Selfie-ominaisuuksillaan kehuskelevan puhelimen näyttö oli upotettu irroitettavaan muovikehykseen, ja tuntui kädessä miellyttävältä, mutta selkeästi halvemman hintaluokan laitteelta. Käyttökokemus tuntui kuitenkin Lumia 830:n tapaan sutjakkaalta, eikä puhelimen perustoiminnoista löytynyt äkkiseltään mitään moitittavaa: ainoa rutinan aihe oli fyysisen kamerapainikkeen puuttuminen, mikä aiheutti kuvatessa alkuun vaistomaista nappulan hakemista reunalta ennen päätymistä sormeilemaan näyttöä.Päällä olevasta Lumia 735:stä puuttuu fyysinen kamerapainike, toisin kuin alla olevasta Lumia 830:sta.

Viiden megapikselin etukamera vaikutti lunastavan selfie-lupaukset: kuvanlaatu oli yleisesti ottaen hyvä, ja Lumia Selfie -sovelluksesta löytyi runsaasti erilaisia muokkausvaihtoehtoja hampaiden valkaisusta kasvojen kaventamiseen(!) – vaikea kuvitella, mitä muuta oman naaman kuvaamiseen erikoistuneelta puhelimelta osaisi odottaa. Lisäksi pääkamerasta löytyi 6,7 megapikseliä sekä f/1,9-valotusaukko, minkä pitäisi tarjota hyvät hämäräkuvausominaisuudet.

Tältä pohjalta myös Lumia 735 tuntui osuvan maaliinsa: kiitettävillä selfie-ominaisuuksilla varustettu perustoiminnoiltaan nuhteeton älypuhelin, jonka veroton hinta on kohtuullisen oloinen 219 euroa. Perinpohjaisempaa analyysia on tiedossa heti kunhan saamme puhelimet testiin.


Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
500 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Samsung Galaxy M12 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy M12
213 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Kommentit (7)

teppoI
teppoI

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

Mielenkiintoinen lisä toi 830. Onko siinä Glance Screeniä? Joka on nähdäkseni ainoa puute 930:sessä...

Glance Screen löytyy Lumia 830:stä.

Vastaa
tikte76
tikte76

5

Lumia 830 tulee ennakko tilaukseen Expert expo messuilla Helsingissä tulevana viikonloppuna ja nähtävillä on myös Lumia 735. hintaa en vielä tiedä siellä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

https://www.hobbyhall.fi/web/merkit/elektroniikka-ja-viihde/nokia#Odatedesc;

Hobby Hall näyttää jo myyvän Lumia 830 hintaan 369e ja kun ottaa huomioon että kyseinen paikka ei ole koskaan ollut mikään halvin mitä tulee elektroniikkaan niin innolla odotetaan :)

Kiitos tiedosta. Ei paha hinta, kun laite on kuitenkin kaikilta osin parempi kuin nykyinen Lumia 920, joka on käytössä.

Vastaa
tikte76
tikte76

7

dna kanssa myy ennakkotilaus hintana 369 e verkkokaupassa. expert myy 369 e hintaan. parin viikon päästä tulee kauppoihin kuulin kun microsoftin myyjä sanoi expert expo messuilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.