Tätäkö luksuskellovalmistajien pitäisi pelätä? Analyytikko paljasti iWatchin ominaisuudet

1
Manu Pitkänen

Tätäkö luksuskellovalmistajien pitäisi pelätä? Analyytikko paljasti iWatchin ominaisuudet
Analyytikot ovat tunnetusti surkeita ennustajia, minkä takia Puhelinvertailu ei heidän näkemyksistään juurikaan raportoi, mutta KGI Securitiesin Apple-analyytikko Ming-Chi Kuon osumatarkkuus on viime vuosina ollut todella hyvä. Vaikkei hänkään osu aina nappiin, niin hänen väitteensä ovat silti kuuntelemisen ja lukemisen arvoisia.

Kuo kertoo tuoreessa raportissaan, että Applen ensimmäisestä älykellosta löytyy kahdeksan gigatavua tallennusmuistia ja 512 megatavua keskusmuistia. Näyttökokovaihtoehtoja tulee saataville kaksi kappaletta, 1,3" ja 1,5". Pyöreänäyttöistä iWatchia odottaneiden pettymykseksi Kuo kertoo kellon sisältävän neliskanttisen näyttöpaneelin. Kellon rungon materiaalin voi valita muutamasta vaihtoehdosta, Kuo arvelee kullan voivan olevan yksi niistä.

IWatchin takapuolelta kerrotaan löytyvän useita reikiä erilaisia sensoreita varten, millä tarkkaillaan käyttäjän kehoa ja terveyttä. Viime keväänä Kuo väitti iWatchissa olevan myös NFC-siru. Langattomasta latauksestakin on ollut puhetta.



Teknisten tietojen perusteella on mahdotonta sanoa onko sveitsiläisellä kelloteollisuudella suuri hätä, kuten Applen designjohtaja Jony Ive ehti julistamaan. Pelkkiä numeroita tuijottamalla laitteesta ei saa kokonaisvaltaista kuvaa, koska laitteet ovat yleensä enemmän kuin osiensa summa ja useat ominaisuudet eivät näy speksilistoissa.

Raportissa mainitut tekniset tiedot näyttäisivät joka tapauksessa viittaavan siihen, että iWatch on melko itsenäinen laite eikä pelkkä iPhonelle suunniteltu lisälaite.

Lopullinen totuus selvinnee kuitenkin syyskuun 9. päivä. Silloin mitataan myös Kuon luotettavuus – koska oletettu julkistus on näin, lähellä ei Kuoltakaan pitäisi enää lipsahtaa virheellisiä raportteja.

Kuo arveli raportissaan Applen tuovan iPadista tarjolle kullanvärisen mallin sekä iPhonesta 128 gigatavun muistilla varustetunmallin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Lainaus:

Ming-Chi Kuon osumatarkkuus on viime vuosina ollut todella hyvä.

Eikä ole ollut. Ming-Chi Kuo on esimerkiksi iWatchista arvannut niin monta eri aikajanaa, jotka täälläkin on täysin kritiikittä "uutisoitu", että varmasti joku osuu. Koskaan vaan ei tunnu muistavan, että ne muut menevät pieleen.

Myös viime kesän WWDC tuoteveikkaukset menivät häneltä 100% pieleen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.