Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple yrittää tehdä iPhonesta tulevaisuuden maksutavan

Manu Pitkänen

Apple yrittää tehdä iPhonesta tulevaisuuden maksutavan
Applen on odotettu pitkään esittelevän oman mobiilimaksujärjestelmän ja eilen se viimein tapahtui. Apple Payksi nimetyn palvelun avulla iPhone 6:n ja 6 Plussan omistajat voivat maksaa ostoksiaan kontaktittomasti kauppojen NFC-maksupäätteiden kautta ja hyväksyä maksut puhelimen Touch ID -sormenjälkilukijan avulla (kts. alla oleva The Vergen hands on -video). Ostoksia voi tehdä myös ensi vuonna markkinoille tulevan Apple Watch -kellon avulla.

Apple Pay toimii aluksi vain Yhdysvalloissa, mutta sen kattavuus aluetta on tarkoitus laajentaa myöhemmin. Yhdysvallat on tietysti Applen kotimaa, minkä takia palvelu on luontevaa avata siellä ensimmäisenä. Yhdysvallat on samalla jättimäinen kulutusyhteiskunta ja siellä korttimaksaminen vaatii jo kipeästi isoa remonttia: ostokset maksetaan edelleen vanhanaikaisilla magneettijuovakorteilla (eikä sirukorteilla kuten Euroopassa).Maksaminen onnistuu Yhdysvaltojen suurimpien pankkien (muun muassa Bank of America, Capital One, Chase, Wells Fargo ja Citi) liikkeelle laittamilla American Express-, Visa- ja MasterCard-korteilla. ITunesiin tallennetut maksukorttitietoja voi käyttää Apple Payssä.

Lokakuussa käyttöönotettava maksujärjestelmä toimii Yhdysvalloissa yhteensä 220 000 paikassa. Mukana ovat muun muassa Bloomingdale's, Disney Store sekä Walt Disney World Resort, Duane Reade, Macy's, McDonald's, Sephora, Staples, Subway, Walgreens ja Whole Foods Market. Tämän lisäksi Apple Payllä voi maksaa verkossakin, kuten esimerkiksi Uber-kyytejä.

Applen mukaan kutakin maksutapahtumaa varten luodaan uniikki varmennuskoodi, eikä maksuissa siirretä lainkaan korttien takana olevia tunnuslukuja.

Maksujärjestelmän vakuutetaan olevan turvallinen ja kunnioittavan käyttäjien yksityisyyttä (rahaliikennettä ei seurata mainostarkoituksiin). Mikäli oma iPhone 6, 6 Plus tai Apple Watch häviää, voi Apple Payn deaktivoida niistä Etsi iPhoneni -toiminnon kautta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja