Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

It-viikko: Samsungin puhelintoimitukset romahtivat Suomessa: Nokia kiilasi kärkeen

2
Manu Pitkänen

It-viikko: Samsungin puhelintoimitukset romahtivat Suomessa: Nokia kiilasi kärkeen
Nokia-merkkiset älypuhelimet ovat nousseet Suomessa markkinajohtajiksi IDC:n tutkimusten mukaan, kertoo It-viikko. IDC tilastoi valmistajilta jakelukanaviin (jälleenmyyjille) toimitettuja puhelimia, eikä seuraa ketjun loppupäätä eli mitä kuluttajat ostavat kaupoista.

IDC:n mukaan Microsoft (Nokian puhelimet) on selvä ykkönen peruspuhelimissa ja ylsi juuri ja juuri ykköseksi myös älypuhelimissa. Toisella kvartaalilla (huhti-kesäkuu) Nokia-merkkisiä älypuhelimia toimitettiin noin 3000 kappaletta enemmän kuin Samsungin Galaxyjä, mikä tekee markkinaosuudessa noin 0,8 prosenttiyksikön eron (29 % vs 28,2 %). Erot ovat siis hyvin pieniä.

Vielä vuosi sitten Samsung toimitti vastaavana ajankohtana yli 160 000 älypuhelinta, mutta tänä keväänä vain reilu 119 000 älypuhelinta. Tämä vaikuttaisi tukevan Puhelinvertailun operaattoreiden myyntilistojen pohjalta tekemiä arvioita Galaxy S5:n heikommasta suoriutumisesta Galaxy S4:ään verrattuna. Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki sanoo It-viikon jutussa juuri Galaxy S4:n paisuttaneen vuodentakaisia lukemia.


Viime syksynä Nokian ja Microsoftin puhelinkaupan julkistamisen jälkeen suomalaisten pelättiin alkavan hylkiä Lumioita, koska kuluttajat eivät välttämättä miellä niitä enää suomalaisiksi. Ainakaan kevään lukemissa tällaista reaktiota ei näy, koska Nokian luvut nousivat noin 17 000 älypuhelimella.

Kolmas luvuista havaittava ilmiö on Applen IPhone-puhelimien toimitusten vahva 40 prosentin kasvu vuoden takaiseen verrattuna. Sen myötä Applen markkinaosuus on kasvanut Suomessa 9,9 prosentista 13,7 prosenttiin.

Samsungin markkinaosuutta nakersivat Nokian ja Applen lisäksi kategoria "Muut", jonka markkinaosuus kaksinkertaistui 11 prosenttiin. Kategoriaan kuuluvat kaikki muut paitsi Nokia, Samsung, Apple, LG ja Sony.

Suomessa toimitettiin huhti-kesäkuussa yhteensä 520 000 puhelinta, mikä on noin 50 000 puhelinta vähemmän kuin vuosi sitten keväällä. Lasku johtui erityisesti peruspuhelimista, joiden toimitukset romahtivat 150 000 kappaleesta 99 000 kappaleeseen. Älypuhelimet eivät korvanneet pudotusta, sillä niiden toimitukset kasvoivat 418 000 kappaleesta 423 000 kappaleeseen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti henic:

Eli Apple vie,muut vikisee. Nokia ja Samsung suht tasoissa. Otsikointi on täysin harhaanjohtavaa.


Otsikko kai ihan oikein.
Lähteen mukaan.

1. Samsungin markkinaosuus laski yli 10 prosenttiyksikköä. (iso pala, aijemmin sanottu pienempiäkin romahdukseksi)
2. Nokian markkinaosuus nousi noin neljä prosenttiyksikköä (älypuhelimissa vajaa 4)
3. Applen markkinaosuus samoin. (eli Nokian ja "muut" linjalla)
4. Samsung myi pelkästään älypuhelimia noin tuplat vs Apple.
5. Nokia myi reilusti enemmän puhelimia kuin Samsung, älypuhelimissa tasasempaa( Nokia myi vajaa 3% enemmän.) (Eli ero on selkeä)
6. Nokia kappalemääräinen puhelinmyynti laski, mutta markkinoiden laskua vähemmän. (Nokian älypuhelin myynti kpl kasvoi)
7. Apple ohitti Sonyn

Kyse vain yhden neljänneksen luvuista ja kyse siis kpl toimituksista ja vertaus vuodentakainen. Tosin lähteen uutisen mukaan mm. Samsungia enemmän myyvä ketju kertoo Nokia sisäänostojen olevan nousussa tälläneljänneksellä Samsungin tasolle, Applen kohdalla luulisi olevan merkitys mille neljännekselle isot uusien mallien toimitukset osuus, kysynnän kerrotaan olevan hyvin vilkasta.

(Nokia, siis se Nokia mikä nykyään Microsoft Mobile)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja