Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft tienaa Galaxy-laitteilla miljardi dollaria

2
Manu Pitkänen

Microsoft tienaa Galaxy-laitteilla miljardi dollaria
Microsoftin ja Samsungin välisestä korkokiistasta jätettyjen dokumenttien mukaan ohjelmistojätti nettoa vuodessa patenttilisenssien kautta Galaxy-laitteista miljardi dollaria. Samsung ja Microsoft sopivat patenttilisenssistä vuonna 2011.

Samsung yritti liueta lisenssisopimuksesta viime vuonna julkistetun Nokia-kaupan takia. Korealaisyhtiön näkemyksen mukaan kauppa mitätöi sen ja Microsoftin välisen seitsemänvuotisen sopimuksen, eikä suostunut maksamaan lisenssimaksuja. Kiistelyn jälkeen Samsung lopulta suostui maksamaan rojaltit Microsoftille, mutta myöhästyneestä maksuerästä syntyneitä korkoja se ei ole suostunut pulittamaan. Microsoft perii näitä korkorahoja (n. seitsemän miljoonaa dollaria) nyt oikeuden kautta.

Koska Android loukkaa muutamia Microsoftin omistamia patentteja, ovat useimmat isot Android-merkit ja laitteiden sopimusvalmistajat suostuneet maksamaan Microsoftille käyttöjärjestelmän käytöstä. Arvioiden mukaan patentit tuottaisivat Microsoftille vuosittain noin kaksi miljardia dollaria. Mikäli arvio on oikea, tulisi puolet summasta Samsungilta.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
copypaste (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FinPhenom:

Luulis miljardilla jo keksivän keinon kiertää moiset patentit...


Liikaa vaadittu. Eihän Korealaiset osaa muuta kuin kopioinnin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.