Lumia 1020:sta on moneksi – vaikkapa robottiteleskoopiksi

5
Juha Tuppi

Lumia 1020:sta on moneksi – vaikkapa robottiteleskoopiksi
Tuore tee-se-itse-tempaus osoittaa, että Lumia 1020:n kanssa voit tavoitella tähtiä taivaalta.

Microsoft kertoi Nokia Conversations -blogissa avaruusvirasto OSA:n (Open Space Agency) työntekijän James Parrin uudesta projektista. Parr unelmoi omasta tähtiobservatoriosta takapihallaan ja päätti kyhätä itse robotisoidun teleskoopin. Laite sai nimekseen Ultrascope ja se hyödyntää Nokia Lumia 1020:n 41 megapikselin kameraa ammattilaistasoisten kuvien ottamiseen tähtitaivaasta.

Arduino-alustaan pohjautuva teleskooppi on koottuna noin metrin korkuinen ja 65 senttimetriä leveä jalustaltaan. Laite kytketään kannettavaan tietokoneeseen, jonka avulla se määrittää kansainvälisen avaruusaseman sijainnin taivaalla ja asemoi teleskoopin automaattisesti oikein. Tämän jälkeen teleskooppi on valmis kuvaukseen, jonka tulokset siirtyvät pilveen jälkikäsittelyä varten.Mikä parasta, Parr valmisti teleskoopin osat 3D-printterillä ja lupaa julkaista betatestauksen jälkeen osien kaavat, joten periaatteessa kuka tahansa, jolla on hieman teknistä osaamista ja 3D-tulostin käytössään, kykenee rakentamaan Ultrascopen itselleen. Parr on myös ryhtynyt yhteistyöhön Microsoftin kanssa kehittääkseen Lumia 1020:lle ohjelmistoa teleskooppia varten.


Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
ex1020omistaja (vahvistamaton)

1

Jep jep, kunhan joku väkästelisi 1020:een riittävän ison akun jolla tuollaisia ihmeellisyyksiä voisi käyttää. En yhtään ihmettele enää, miksi 1020:lle julkaistiin heti myös vara-akkukotelo - oma akku luurissa kun on oikeasti liian pieni virtasyöpölle Windows-käyttöjärjestelmälle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jannepottu (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ex1020omistaja:

Jep jep, kunhan joku väkästelisi 1020:een riittävän ison akun jolla tuollaisia ihmeellisyyksiä voisi käyttää. En yhtään ihmettele enää, miksi 1020:lle julkaistiin heti myös vara-akkukotelo - oma akku luurissa kun on oikeasti liian pieni virtasyöpölle Windows-käyttöjärjestelmälle.

Älä aina valita kaikesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
havukki (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ex1020omistaja:

Jep jep, kunhan joku väkästelisi 1020:een riittävän ison akun jolla tuollaisia ihmeellisyyksiä voisi käyttää. En yhtään ihmettele enää, miksi 1020:lle julkaistiin heti myös vara-akkukotelo - oma akku luurissa kun on oikeasti liian pieni virtasyöpölle Windows-käyttöjärjestelmälle.

Windows Phoneki virtasyöppö? Niinpä niin taas..

Vastaa
Taeco
Taeco

4

Tulisi nyt se L1030. Tuon 1020 akku ja prosessori eivät olleet edes julkaisun yhteydessä tarpeeksi hyviä - saati sitten nyt - ja toivon todella, että 1030 tuo muutoksen siihen. Toki myös mielenkiintoista nähdä, mitä pystyvät itse kennolle tekemään.

Toinen, mitä odotan, on 1530. Jos se mitään perii edeltäjältään, niin sen kamera on melkein 1000-sarjalaisen tasolla.

Vastaa
arivesa
arivesa

5

Taivaalle voi tiirailla millävaan.Broidilla on 1020 ja 930, jälkimmäisellä saa kuulemma valokuvan kun tarvitaan,edellisellä kuhan kerkee.Kuulostaa siis passelilta tähtien asentojen tarkkailuun.
K-Zoom kuvaa noita pätevämmin,varsinkin etäältä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.