Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia testasi uutta tekniikkaa: 3G-nettiin ja puhelimien akkukestoon tuntuva parannus

3
Manu Pitkänen

Nokia testasi uutta tekniikkaa: 3G-nettiin ja puhelimien akkukestoon tuntuva parannus
Nokia Networks on yhdessä Qualcommin kanssa testanneet uutta ohjelmistoratkaisua, jonka avulla voidaan parantaa 3G-matkapuhelinverkkojen nopeutta. Niin sanotun High Speed Cell FACH -tekniikan testaus suoritettiin erään ison eurooppalaisen operaattorin kaupallisessa käytössä olevassa 3G-verkossa.

High Speed Cell FACH -tekniikassa on käytännössä kyse siitä, että se käsittelee älypuhelimen sovellusten (WhatsApp, Facebook jne.) lähettämät datapaketit (suuruusluokka satoja tavuja tai muutama kilotavu) paljon tehokkaammin kuin muut käytössä olevat menetelmät. Tämän seurauksena verkkoa käyttävien asiakkaiden tiedonsiirto nopeutuu ja operaattoreiden verkko pystyy palvelemaan suurempaa määrää päätelaitteita.
Nokian kenttäkokeessa tehtyjen mittausten mukaan tekniikalla voidaan saavuttaa 9–44 prosenttia alhaisempi virrankulutus (sovelluksesta riippuen) ja noin 20 prosenttia nopeampi verkkoyhteys.

Tekniikka on osa Nokian Liquid Radio WCDMA -ohjelmistopakettia, jonka operaattorit voivat itselleen hankkia verkkoihinsa. Lisää tietoa Nokian tekniikasta ja suoritetuista kokeista voi lukea Nokian whitepaper-julkaisusta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

Siis matkapuhelin verkon softapäivitys tipauttaisi päätelaitteiden virrankulutusta?


Virrankulutus riippuu suuresti verkosta.

Päätelaitteen pitää myös tukea hyväksi käytettyjä standarteja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja