Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S5:n omistajille tulossa jouluksi pehmeä paketti: Android Lollipop

17
Manu Pitkänen

Galaxy S5:n omistajille tulossa jouluksi pehmeä paketti: Android Lollipop
Android 5.0 Lollipopilla varustetusta Galaxy S5:stä on jo tehty videoesittely, mutta mitään virallista tietoa käyttöjärjestelmän saapumisesta S5:lle ei ole kerrottu.

SamMobilen tietojen mukaan Lollipopin julkaisuun Galaxy S5:lle ei mene enää kovin kauaa: kaikki pitäisi olla julkaisukunnossa joulukuuhun mennessä. Aiemmin sivusto oli kuullut tietoja, joiden mukaan päivitys voisi olla valmiina marraskuun lopulla tai joulukuun alussa.
Päivityksen alueellisessa saatavuudessa saattaa kuitenkin olla huomattavia eroja. Voi hyvin olla, että ensimmäisiin "vitosiin" Lollipop saapuu joulukuun alussa, mutta osa käyttäjistä voi joutua odottamaan käyttöjärjestelmää uudenvuoden yli.

Mihin kaikkiin puhelimiin Android Lollipop on oikein tulossa? Vahvistetut laitemallit löytyvät äskeisen linkin takaa.

Kommentit (17)

jepajuudas (vahvistamaton)

2

Käyttöjärjestelmän uusin ja tunnetuin lippulaivalaite saa uusimman päivityksen. Hieno uutinen. Paljon mielenkiintoisempi uutinen olisi: Milloin luultavasti ainakin Suomen eniten myyty Android laite, Samsung Galaxy Trend Plus saa päivityksen?

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Käyttöjärjestelmän uusin ja tunnetuin lippulaivalaite saa uusimman päivityksen. Hieno uutinen. Paljon mielenkiintoisempi uutinen olisi: Milloin luultavasti ainakin Suomen eniten myyty Android laite, Samsung Galaxy Trend Plus saa päivityksen?

Samsungin puhelimeissa on vaikea pysyä peressä, mutta Samsung Galaxy Trend Plus kuulostaa halppispuhelimelta, joten päivitys tulee - ei koskaan. Jos päivitykset kiinnostavat, osta Nexus- tai Motorola-laite. OnePlus myös saa päivityksiä.

Vastaa
tataka
tataka

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Käyttöjärjestelmän uusin ja tunnetuin lippulaivalaite saa uusimman päivityksen. Hieno uutinen. Paljon mielenkiintoisempi uutinen olisi: Milloin luultavasti ainakin Suomen eniten myyty Android laite, Samsung Galaxy Trend Plus saa päivityksen?

Samsungin puhelimeissa on vaikea pysyä peressä, mutta Samsung Galaxy Trend Plus kuulostaa halppispuhelimelta, joten päivitys tulee - ei koskaan. Jos päivitykset kiinnostavat, osta Nexus- tai Motorola-laite. OnePlus myös saa päivityksiä.

Google aikoo tuoda android one halpapuhelimille itse käyttöjärjestelmän päivitykset eli voi olla että jossain vaiheessa alle satasellakin saa muunkin kuin perävalotakuun. Motorola moto e 120 eurolla saa android 5.0 eli voisi toivoa että muutkin valmistajat lähtisivät taistelemaan androidin fragmentoitumista ja tietoturvaongelmia vastaan(vanha android on iso tietoturvariski).

Vastaa
Vilperi13
Vilperi13

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Käyttöjärjestelmän uusin ja tunnetuin lippulaivalaite saa uusimman päivityksen. Hieno uutinen. Paljon mielenkiintoisempi uutinen olisi: Milloin luultavasti ainakin Suomen eniten myyty Android laite, Samsung Galaxy Trend Plus saa päivityksen?

Samsungin puhelimeissa on vaikea pysyä peressä, mutta Samsung Galaxy Trend Plus kuulostaa halppispuhelimelta, joten päivitys tulee - ei koskaan. Jos päivitykset kiinnostavat, osta Nexus- tai Motorola-laite. OnePlus myös saa päivityksiä.

Älä unohda Htc One linjastoa

Vastaa
Caliber
Caliber

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Google aikoo tuoda android one halpapuhelimille itse käyttöjärjestelmän päivitykset eli voi olla että jossain vaiheessa alle satasellakin saa muunkin kuin perävalotakuun. Motorola moto e 120 eurolla saa android 5.0 eli voisi toivoa että muutkin valmistajat lähtisivät taistelemaan androidin fragmentoitumista ja tietoturvaongelmia vastaan(vanha android on iso tietoturvariski).

En se vanhempi androidi suoraan mikään tietoturvariski ole, kyllä se Samsung tuo niihin halvempiinkiin malleihin tietoturvapäivityksiä vielä hyvän aikaa. Tuossa on tuommoinen Galaxy Pocket ja siihen napsahtelee aina välillä pikkupäivityksiä.

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johku12:

Ainakin tossa esittelyvideossa lagisen näköinen

E: kuten laggiwitch yleensä

On aika ihmeellistä miten Samsung saa androidin lagamaan galaxy s5:llä, joka kuitenki edustaa älypuhelinten kärkeä.

Vastaa
johku12
johku12

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johku12:

Ainakin tossa esittelyvideossa lagisen näköinen

E: kuten laggiwitch yleensä

On aika ihmeellistä miten Samsung saa androidin lagamaan galaxy s5:llä, joka kuitenki edustaa älypuhelinten kärkeä.

Näimpä. Sama homma oli mulla silloisen SIII kanssa. Oneplus sensijaan todella smuuth. Testasin tota S5 liikkeessä, ja en vaan kertakaikkiaan tajua miten tollanen laite voi lagata, mutta totta se vaan on. Näyttää toi android L vaan pahentaneen tilannetta.

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Käyttöjärjestelmän uusin ja tunnetuin lippulaivalaite saa uusimman päivityksen. Hieno uutinen. Paljon mielenkiintoisempi uutinen olisi: Milloin luultavasti ainakin Suomen eniten myyty Android laite, Samsung Galaxy Trend Plus saa päivityksen?

Samsungin puhelimeissa on vaikea pysyä peressä, mutta Samsung Galaxy Trend Plus kuulostaa halppispuhelimelta, joten päivitys tulee - ei koskaan. Jos päivitykset kiinnostavat, osta Nexus- tai Motorola-laite. OnePlus myös saa päivityksiä.

Ja miksi tämä on fine? Pääosa maailman Android laitteista kuitenkin on niitä alle 200$ laitteita? Pistää ihmetyttämään miksi kukaan ostaisi jotain Trend Plussaa. iPhonelle saa pitkään päivityksiä. Jopa halvoille WP:lle saa monta vuotta päivityksiä. Nooh tämä on nyt vain tätä offtopicia mikä niissä Android päivityksissä on niin vaikeaa. Huippuluuritkin jäävät monelta valmistajalta tukematta heti kun uusi lippulaiva on saatu puskettua ulos.

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Ja miksi tämä on fine? Pääosa maailman Android laitteista kuitenkin on niitä alle 200$ laitteita? Pistää ihmetyttämään miksi kukaan ostaisi jotain Trend Plussaa. iPhonelle saa pitkään päivityksiä. Jopa halvoille WP:lle saa monta vuotta päivityksiä. Nooh tämä on nyt vain tätä offtopicia mikä niissä Android päivityksissä on niin vaikeaa. Huippuluuritkin jäävät monelta valmistajalta tukematta heti kun uusi lippulaiva on saatu puskettua ulos.

Ei se missään nimessä ole "hyväksyttävää", mutta kun ihmiset valittavat aina TouchWizin hitaudesta ja heikosta päivityksen saannista ja silti ostavat Samsungin puhelimia - jos sulavuus ja päivitykset kiinnostavat, jolloin aika selvää, että Samsungin puhelinta ei kannata ostaa. Sama asia olisi hypätä liikkuvan auton eteen ja ihmetellä, että se sattuu kun auto osuu.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Ja miksi tämä on fine? Pääosa maailman Android laitteista kuitenkin on niitä alle 200$ laitteita? Pistää ihmetyttämään miksi kukaan ostaisi jotain Trend Plussaa. iPhonelle saa pitkään päivityksiä. Jopa halvoille WP:lle saa monta vuotta päivityksiä. Nooh tämä on nyt vain tätä offtopicia mikä niissä Android päivityksissä on niin vaikeaa. Huippuluuritkin jäävät monelta valmistajalta tukematta heti kun uusi lippulaiva on saatu puskettua ulos.

Ei se missään nimessä ole "hyväksyttävää", mutta kun ihmiset valittavat aina TouchWizin hitaudesta ja heikosta päivityksen saannista ja silti ostavat Samsungin puhelimia - jos sulavuus ja päivitykset kiinnostavat, jolloin aika selvää, että Samsungin puhelinta ei kannata ostaa. Sama asia olisi hypätä liikkuvan auton eteen ja ihmetellä, että se sattuu kun auto osuu.


Ainut vaan, että keskivertokäyttäjät, jotka siis niitä halvempia anteroita pääasiassa ostavat, eivät ole tietoisia siitä että niihin ei päivityksiä juurikaan tule tippumaan. Kylmä totuus on, että asia on hoidettu keskivertoisesti huomattavasti paremmin WP ja iOS käyttiksillä varustetuissa luureissa.

Vastaa
jartar
jartar

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:


Ainut vaan, että keskivertokäyttäjät, jotka siis niitä halvempia anteroita pääasiassa ostavat, eivät ole tietoisia siitä että niihin ei päivityksiä juurikaan tule tippumaan. Kylmä totuus on, että asia on hoidettu keskivertoisesti huomattavasti paremmin WP ja iOS käyttiksillä varustetuissa luureissa.


Ei kyse ole tiedosta. Kaikki tieto on saatavilla heikosta päivitettävyydestä ja jumittelusta, mutta ihmisiä ei kiinnosta. Samsung myy koska sitä mainostetaan paljon ja onhan sen oltava hyvä kun kaverilla/tutulla on sellainen.

Android puhelimien päivitettävyys paranisi valtavasti jos ihmiset eivät haluaisi olla tyhmiä.

Vastaa
tataka
tataka

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:


Ainut vaan, että keskivertokäyttäjät, jotka siis niitä halvempia anteroita pääasiassa ostavat, eivät ole tietoisia siitä että niihin ei päivityksiä juurikaan tule tippumaan. Kylmä totuus on, että asia on hoidettu keskivertoisesti huomattavasti paremmin WP ja iOS käyttiksillä varustetuissa luureissa.


Ei kyse ole tiedosta. Kaikki tieto on saatavilla heikosta päivitettävyydestä ja jumittelusta, mutta ihmisiä ei kiinnosta. Samsung myy koska sitä mainostetaan paljon ja onhan sen oltava hyvä kun kaverilla/tutulla on sellainen.

Android puhelimien päivitettävyys paranisi valtavasti jos ihmiset eivät haluaisi olla tyhmiä.

Niin no galaxy trend plus on paras puhelin minkä alle 80 eurolla saa suomesta: kohtuu tehokas tuplaydinprosessori ja ok näyttö kooltaan, resoluutioltaan(hintaan nähden) sekä kamera, myös led salama sekä etukamera.

Moto e taas paljon kalliimpi 120 euroa(mahdollisesti vielä pitää ostaa laturikin) ja siitä puuttuu led salama ja etukamera sekä hd kuvaus tosin muuten paljon parempi erityisesti päivitettävyyden kannalta kuten näyttökin.

Itse toivoisin että motorolan uudempia ja nexusta ostettaisiin enemmän jotta rupeisivat android valmistajat tajuamaan että päivitettävyys on hyvä myyntivaltti.

Samsung on aika hyvin lippulaivojaan päivitellyt esim s3(lte versio) kitkat, s4 kitkat ja 5.0 tulee hyvin todennäköisesti sekä s5 saa aika nopeasti 5.0.

Sony on lippulaivoissaan kuten myös htc parantanut mutta molemmat keskitason puhelimensa nyt hyljännyt, sony oli hyvä 4.0 päivitysten kanssa mutta nyt katse ollut huippumalleissa.

Lg tuki surkeaa enkä suosittele jos lg tekee päivitykset, sama juttu huawei sekä zte.

Vastaa
jartar
jartar

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Niin no galaxy trend plus on paras puhelin minkä alle 80 eurolla saa suomesta: kohtuu tehokas tuplaydinprosessori ja ok näyttö kooltaan, resoluutioltaan(hintaan nähden) sekä kamera, myös led salama sekä etukamera.

Moto e taas paljon kalliimpi 120 euroa(mahdollisesti vielä pitää ostaa laturikin) ja siitä puuttuu led salama ja etukamera sekä hd kuvaus tosin muuten paljon parempi erityisesti päivitettävyyden kannalta kuten näyttökin.

Itse toivoisin että motorolan uudempia ja nexusta ostettaisiin enemmän jotta rupeisivat android valmistajat tajuamaan että päivitettävyys on hyvä myyntivaltti.


Paras Android känny on eri asia kuin toimiva Android känny. Jos rahaa on ostaa vain halvin niin sitten on mentävä sillä. Yksinkertaista.

Moto e mallin suurimpana etuna varsinkin Samsungiin verrattuna on käyttökokemus. Käyttis ei hidastele vaan toimii erittäin sulavasti. Samsungiin pitää laittaa paljon enemmän rahaa, jotta käyttökokemus sama.

Eniten käyttäjiä palvelisi korkeintaan vähän muokatut Androidit jolloin toimivuus olisi hyvää ja päivitykset olisi helppo tuoda saataville.

Vastaa
tataka
tataka

15

Ilmeisesti se moto e on niin sulava ja saa niin hyvin päivityksiä että taitaa pärjätä paljon kalliimpiakin samsungin malleja vastaan.

Jos saisin itse valita galaxy s5 nykyisen touhun ja sen että saisi nopeasti ja varmasti päivityksiä ja samsung omat jutut voi ladata erikseen tai ainakin poistaa niin jälkimmäisen itse valitsisin, ei tosin ole itselleni parempaa kun se sormenjälkiskanneri on pakko olla ja vedenkestävyys iso juttu myös.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Ei kyse ole tiedosta. Kaikki tieto on saatavilla heikosta päivitettävyydestä ja jumittelusta, mutta ihmisiä ei kiinnosta.


Onhan se kaikki tieto toki saatavilla, mutta jos nyt hyvä nörtti ymmärtää, että kaikki ihmiset ei pyöri lukemassa afterdawnin tai muron juttuja. Heille tieto tulee jostain iltalehdistä ja tuttavilta, eikä se nyt välttämättä ole tyhmyyttä jos ihmisellä on muutakin elämää.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Android puhelimien päivitettävyys paranisi valtavasti jos ihmiset eivät haluaisi olla tyhmiä.


Tottakai ihmiset haluaa olla tyhmiä, kukapa ei haluaisi? Ja mitäpä luulisit käyvän Motorolan puhelinmyynneille, jos vaikkapa samsung siirtyisi käyttämään vanilla anteroa tw:n sijaan? Siinä vaiheessa ei olisi Motorolalla enää mitään kilpailuvalttia samsungia vastaan, sillä raudassa samsung on kyllä edellä ihan joka osa-alueella. Samalla samsung kuitenkin sahaisi omaa oksaansa, sillä jos softassa ei ole enää mitään eroa, niin siinä vaiheessa halppisvalmistajat kiinasta pyyhältää ohi halpatyövoimallaan. Se ei vaan ole niin yksinkertaista, että laitetaan kaikkiin puhelimiin puhtaat andoroidit ja yhtäkkiä maailmassa on rauha ja laitumet täynnä sateenkaaria piereviä yksisarvisia.

Vastaa
jartar
jartar

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Onhan se kaikki tieto toki saatavilla, mutta jos nyt hyvä nörtti ymmärtää, että kaikki ihmiset ei pyöri lukemassa afterdawnin tai muron juttuja. Heille tieto tulee jostain iltalehdistä ja tuttavilta, eikä se nyt välttämättä ole tyhmyyttä jos ihmisellä on muutakin elämää.


Harvan aika on niin kallista ja kiireistä, että muutamaa minuuttia ei voi netistä lukea arvosteluja. Kyse on vain siitä, että tietoa ei haluta vaan ostetaan sokkona mainosten ja tuttujen mukaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Tottakai ihmiset haluaa olla tyhmiä, kukapa ei haluaisi? Ja mitäpä luulisit käyvän Motorolan puhelinmyynneille, jos vaikkapa samsung siirtyisi käyttämään vanilla anteroa tw:n sijaan? Siinä vaiheessa ei olisi Motorolalla enää mitään kilpailuvalttia samsungia vastaan, sillä raudassa samsung on kyllä edellä ihan joka osa-alueella. Samalla samsung kuitenkin sahaisi omaa oksaansa, sillä jos softassa ei ole enää mitään eroa, niin siinä vaiheessa halppisvalmistajat kiinasta pyyhältää ohi halpatyövoimallaan. Se ei vaan ole niin yksinkertaista, että laitetaan kaikkiin puhelimiin puhtaat andoroidit ja yhtäkkiä maailmassa on rauha ja laitumet täynnä sateenkaaria piereviä yksisarvisia.


Aika tavallista on, että ihmiset eivät tee hyvää valintaa kun asiaa ei mietitä järjen tai tiedon perusteella. Jokainen keksiköön itse millä sitä haluaa kutsua.

Minulle ihan sama mitä Motorolalle käy. En ole merkki uskollinen ja kännyssä ei ole montaa euroa kiinni. Samsung pelaa sen mukaan kuin minkä itse katsoo järkevimmäksi. Kulmakivinä tuntuu olevan tällä hetkellä ennätys suuri mainosbudjetti jolla saadaan hyvä tunnettavuus ja suuri satsaus parempiin malleihin. Viimeksi mainittua tuetaan sillä, että kalliimmista malleista tehdään keinotekoisesti parempia, heikentämällä halvempia malleja (hidastaminen ja heikko päivitettävyys). Tuo rahaa, mutta ei kovin kuluttaja ystävällistä. Kun ihmiset tämän tajuaisi niin kiinalaiset menisi ohitse...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja