Samsung lähtee kaatamaan Apple-kopioijaa uusilla Galaxy A -puhelimilla

4
Manu Pitkänen

Samsung lähtee kaatamaan Apple-kopioijaa uusilla Galaxy A -puhelimilla
Samsung on tähän asti painottanut Galaxy-puhelimien markkinoinnissa teknisiä ominaisuuksia, kuten näytön resoluutiota tai suorittimen kyvykkyyttä. Yhtiön älypuhelinbisneksen ajauduttua ensimmäistä kertaa ensimmäiseen "kriisiin", sen on ollut pakko ajatella tuotetarjontaansa uudelleen. Samsung lähestyykin puhelinmarkkinoita nyt uudesta kulmasta.

Uusi kulma tuli jo selville Galaxy Alphan ja Galaxy Note 4:n kohdalla: muovireunojen korvaaminen laadukkaampaa tuntumaa tarjoavalla metallilla. Sama tarina jatkuu uusien Galaxy A5- ja A3 -puhelimien kohdalla, mutta niissä metallia käytetään jo rohkeammin: reunojen lisäksi myös takakuoressa on siirrytty metalliin. Julkistetut puhelimet ovat ohuimmat Galaxyt tähän asti: tehokkaampi A5 on 6,7 millimetriä paksu ja A3 on 6,9 millimetriä paksu (iPhone 6 on 6,9 mm paksu).

Designin lisäksi Samsung nostaa puhelimiensa kärkiominaisuuksien joukkoon sosiaalisen median sekä selfie-kuvaamisen (puhelimista löytyy viiden megapikselin kamera). Tekniikkaa Samsung ei juuri hehkuta, mutta mainitsee tiedotteessaan A-malleista löytyvän neliytiminen 1,2 gigahertsin suoritin. Tuoteselosteesta selviää, että A5:ssä on kaksi gigatavua keskusmuistia, viisituumainen HD-näyttö (Super AMOLED) ja 13 megapikselin kamera. A3:ssa on taas gigatavu keskusmuistia, 4,5 tuuman qHD-näyttö ja kahdeksan megapikselin kamera.Samsung ei kertonut vielä puhelimien hintoja, mutta mainitsi niiden tulevan saataville marraskuussa "valikoiduille markkinoille". Trenditietoiset kiinalaiset ovat ilmeisesti pääasiallinen kohdemarkkina, sillä Kiina on ainoa nimeltä mainittu markkina. Kiinassa Samsung onkin ottanut pahasti pataan Apple-kopioijana tunnetulta Xiaomilta, joka on noussut kotimaan myynnin siivittämänä jo maailman kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinmerkiksi.
Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

vivo Y72 5G – hinta laskenut -29%

vivo Y72 5G
358 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 359 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (4)

_-Jaska-_
_-Jaska-_

1

Muuten ihan pätevännäköinen puhelin, mutta voisivat vähitellen oppia poistamaan nuo fyysiset painikkeet, tuovat vain lisää kokoa kehyksiin. Värikään ei kovin kummoinen ole, mutta muotoilu on jo mielestäni parempi, ei ole enää niin saippuanpalan muotoinen, vaikka takapuolen kulmien pyöristys tekeekin siitä edelleen aika halvan oloisen.
Itse suosin enemmän neliömmänmuotoisia laitteita, kuten Sonyn Z-sarjaa.

Vastaa
jartar
jartar

2

Suunta kuulostaa täysin oikealta. Vielä kun tehtäisiin panostuksia käyttökokemukseen niin suunta näyttäisi erittäin hyvältä.

Vastaa
kranaatti
kranaatti

4

En ole itse pahemmin perehtynyt applen toimintaan mutta itse hommasin viime viikolla A3- version ja täytyy kyllä sanoo että pidän tästä luurista, parhainta on se että muistia 16gigan lisäksi saa suurennettua 64 gigaan asti jos puhelin alkaa pelleilee niin puhelinta ei voi resetoida irromalla akkua eli kokonaan kiinteä laite, siitä annan ainoan pienen miinuksen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.