Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung: "Microsoft on laitevalmistuksessa suora kilpailijamme", kieltäytyy maksamasta Android-rojalteja

4
Petteri Pyyny

Mobiilisota syttymässä? Samsung kieltäytyy maksamasta Android-rojalteja Microsoftille
Microsoft on jo pitkään saanut miljardeja Android-valmistajilta patenttiensa käyttömaksuina, omistaahan yhtiö tuhansia tietotekniikkaan ja ohjelmistoihin liittyviä patentteja, vaikka valtaosa Nokian patenteista jäikin mobiililiiketoiminnan oston ulkopuolelle.

Yksi suurimmista patenttimaksujen maksajista on ollut, luonnollisesti, maailman suurin kännykkävalmistaja Samsung. Nyt Samsung on ilmeisesti kyllästynyt lypsylehmän rooliinsa ja vaatii oikeudessa patenttisopimuksensa purkamista. Yhtiöt päätyivät lakitupaan, kun Samsung maksoi myöhässä vuoden 2013 rojaltimaksunsa ja jätti niiden korot maksamatta Microsoftille. Yhtiöiden välillä on vuonna 2011 solmittu patenttimaksuista tehty sopimus, mutta Samsung sanoo sopimuksen muuttuneen mitättömäksi sen jälkeen, kun Microsoft osti Nokian puhelinliiketoiminnan.

Vuoden 2011 sopimuksessa yhtiöt sopivat, että Samsung jakaa tietoja liiketoiminnastaan ja lisäksi sitoutuu valmistamaan Windows Phone -laitteita -- vastineeksi Samsung sai alennusta Microsoftille tilitettävistä Android-laitteidensa patenttimaksuista. Sopimuksen mukaan Samsung maksoi sitä vähemmän laitekohtaisia rojalteja Android-laitteistaan mitä enemmän yhtiö myi Windows Phone -laitteitaan. Tästä huolimatta Samsung maksoi pelkästään viime vuonna rojaltimaksuja Microsoftille yli miljardin dollarin edestä.Samsungin kulma sopimuksen haastamisessa liittyy sopimuksen pykälään, joka velvoittaa sitä jakamaan salaista tietoa liiketoiminnastaan Microsoftille. Koska Microsoft on nykyisin myös laitevalmistaja, Samsungin näkemyksen mukaan sopimuksen tiedonjakopykälä on vastoin monopolilainsäädäntöä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

Kiedis
Kiedis

1

Lainaus:

Koska Microsoft on nykyisin myös laitevalmistaja, Samsungin näkemyksen mukaan sopimuksen tiedonjakopykälä on vastoin monopolilainsäädäntöä.Sinänsä ihan totta kyllä. Sopimuksen merkittävyyden ja haitallisuuden yrityksestä riippuen voidaan nähdä muuttuneen Nokian mobiiliosaston oston jälkeen niin merkittävästi, että sopimus on purettavissa. Jännä nähdä, mitä mieltä oikeus on.

Vastaa
perhana
perhana

2

Lainaus:

vastineeksi Samsung sai alennusta Microsoftille tilitettävistä Android-laitteidensa patenttimaksuista.

Eli Samsung haluaa ilmeisesti luopua sille tarjotuista alennuksista ja alkaa maksamaan patenttimaksuista täyden hinnan?
Vai onko heillä jotenkin sellainen käsitys että purkamalla tuon alennuksia koskevan sopimuksen he vapautuisivat oikeuden määräämistä patenttimaksuista.
Taitaa vaan olla niin että yliampuva markkinointi on imenyt Samsungin kassan kuiviin eikä raha enää meinaa riittää patenttimaksuihin joten tällaisilla keinoilla sitten vetkutellaan lisää maksuaikaa.

Vastaa
Ditt0
Ditt0

3

En voi ymmärtää miten menneet tuohon halpaan ja maksaneet M$:lle rojalteja Applen patenttien käytöstä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
McBeal (vahvistamaton)

4

Ditt0, et voi ymmärtää et, jos tietosi ovat tuolla tasolla...
Mutta taidatkin olla noita Samppa-Jonneja, joita tässä maassa riittää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.