Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kumpi pitäisi ostaa: iPhone 6 Plus vai Nexus 6?

11
Valtteri Ahonen

Kumpi pitäisi ostaa: iPhone 6 Plus vai Nexus 6?
Tällä kertaa Puhelinvertailun puntariin valittiin Applen ensimmäinen niin sanottu puhlettilaite iPhone 6 Plus sekä ulkomitoiltaan hyvin samaan kokoluokkaan istuva, Googlen lippulaivamalli Nexus 6. Parivaljakon pitäisi siis edustaa sitä, mitä iOS ja Android tällä hetkellä parhaimmillaan voivat tarjota.

Apple on irtaantunut vanhoista mantroistaan ja paisuttanut 6 Plussan valtaviin mittoihin. Se on saanut 5,5 tuuman ruudun ja Full HD -resoluution. Applen puhelin on myös hyvin ohut, vain 7,1 milliä. Vaikka Googlen ja Motorolan yhteistyönä syntynyt Nexus 6 onkin kuuden tuuman ruutunsa kanssa kolme milliä paksumpi, niin se on monien mielestä tämän myötä myös mukavampi pidellä ja käteen sopivampi. Nexuksen takakuori kaartuu käden muotoja myötäilevästi ja voimakkaasti ohennetut reunukset tarjoavat paremman tarttumapinnan kuin Applen liukas ja tasainen metallikuori. Kauneuskilpailussa iPhone 6 Plus saattaisi silti selvitä voittajana, ja mikäli sen kanssa aikoisi joka tapauksessa käyttää jonkinlaista suojakuorta, niin saman tien se voisi olla otetta parantavaa mallia.Molempien puhelinten näytöt ovat huippuluokkaa, ja tuskin kumpaankaan tarvitsee pettyä. Puhelinvertailulla ei valitettavasti ole oman käden ja silmän kokemusta molemmista laitteista, mutta maailmalta kantautuvien arvioiden mukaan Applen näyttö toistaisi värit hieman todenmukaisemmin ja olisi rahtusen kirkkaampi, kun taas Nexus 6 voittaisi sekä koossa että tarkkuudessa. Erot ovat kuitenkin melko pieniä suuntaan ja toiseen, joten näyttöjen suhteen voidaan melko huoletta julistaa jopa tasapeli.

Nexus 6:n voimanlähteenä on neliytiminen Qualcommin Snapdragon 805 ja iPhonen sisällä hyrrää kaksiytiminen A8. Pelkkien teknisten tietojen tarjoamien lukujen pohjalta tehty vertailu on tässä tapauksessa (kuten useimmiten) täysin mieletön, mutta molempien voidaan sanoa olevan huipputehokkaita ja lajinsa aatelia. Suorituskykyä riittää myös raskaampiin tehtäviin, pelit pyörivät sujuvasti ja järjestelmän perustoiminnot lennokkaasti.

Kameroiden tarkempi vertailu vaatisi vähän enemmän dataa, mutta Nexus 6:n kameran kerrotaan parantuneen merkittävästi hieman kehnona pidetystä Nexus 5:n kamerasta. Applen iPhone 6 Plussassa on ensimmäistä kertaa optinen kuvanvakain joka mahdollistaa huomattavan parannuksen kuvanlaatuun verrattuna aiempiin iPhone-malleihin. Nexukseen sillä ei kuitenkaan saa eroa, sillä myös siinä on OIS. Megapikselikilpailussa Nexus on selvä voittaja, mutta tämä tuskin on koko totuus siitä, kumpi kameroista on parempi.

Sormenjälkilukija on iPhonen selkeä etu. Se on erittäin toimiva vaihtoehto lukitusnäytön kömpelölle koodille, ja eiköhän sen avulla pian myös Suomessa onnistu lähimaksaminenkin. Nexuksesta ei sormenjälkisensoria löydy.

Lopulta kaikki kiteytyy kuitenkin jälleen kerran käyttöjärjestelmään ja sen mukanaan tuomaan ekosysteemiin. Sen perusteella valinta on eittämättä tehtävä, jollei sitten perusteena ole raha, sillä iPhonet ovat selkeästi Android-malleja kalliimpia.

 • Mitat
 • 158,1 x 77,8 x 7,1 mm
 • 159,3 x 83 x 10,1 mm
 • Paino
 • 172 g
 • 184 g
 • Runko
 • Metallia
 • Muovia, alumiinireunat
 • Käyttöjärjestelmä
 • iOS 8
 • Android 5.0 (Lollipop)
 • Näyttö
 • 5,5", 1920 x 1080 pikseliä, IPS LCD
 • 5,96", 2560 x 1440 pikseliä, AMOLED
 • Suoritin
 • Apple A8 (tuplaydin, 64-bit), 1,4 GHz
 • Qualcomm Snapdragon 805 2,7 GHz
 • RAM
 • 1 GB
 • 3 GB
 • Yhteydet
 • LTE (150 / 50 Mbps)
  Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac
  Bluetooth LE
  NFC (vain Apple Pay)
 • LTE Cat 6 300/50 Mbps
  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  Bluetooth 4.1
  USB 2.0
  NFC
 • Sormenjälkilukija
 • Touch ID
 • Ei
 • SIM-kortti
 • nanoSIM
 • nanoSIM
 • Tallennustila
 • 16/64/128 GB, ei muistikorttipaikkaa
 • 32/64 GB, ei muistikorttipaikkaa
 • Kamera
 • 8 MP (takana): vaihe-eroautomaattitarkennus, OIS
  1,2 MP (edessä)
 • 13 MP + OIS (takana)
  1,2 MP (edessä)
  UHD-video
 • Akku
 • 2915 mAh (ei vaihdettavissa)
 • 3220 mAh, ei vaihdettavissa, langaton lataus
 • Puheaika (3G)
 • jopa 24 h
 • jopa 24 h
 • Hinta (alkaen)
 • alk. 799 €
 • n. 650 €

Uusimmat puhelimet

Kommentit (11)

lasseva
lasseva

1

Tuon sormenjälki tunnistuksen kohdalla ois kuitenkin voinut mainita androidin smart lock helpottaa sisäänkirjautumista huomattavasti.

Vastaa
AkZuh
AkZuh

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lasseva:

Tuon sormenjälki tunnistuksen kohdalla ois kuitenkin voinut mainita androidin smart lock helpottaa sisäänkirjautumista huomattavasti.

Eihän se ole mitenkään verrattavissa touchID. Smart lockissa täytyy olla ymmärtääkseni X laite esim älykello joka käyttää BT. Harvalla ihmisellä on mitään älykelloja ranteessa kuitenkaan.

Vastaa
lasseva
lasseva

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AkZuh:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lasseva:

Tuon sormenjälki tunnistuksen kohdalla ois kuitenkin voinut mainita androidin smart lock helpottaa sisäänkirjautumista huomattavasti.

Eihän se ole mitenkään verrattavissa touchID. Smart lockissa täytyy olla ymmärtääkseni X laite esim älykello joka käyttää BT. Harvalla ihmisellä on mitään älykelloja ranteessa kuitenkaan.

Mikä tahansa bluetooth laite kuten bluetooth handsfreenkin jne Tai mikä tahansa NFC tarra. Sekä luotettu paikka eli sijainnit missä lukitus koodia ei kysellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ejurr (vahvistamaton)

5

iPhone, ehdottomasti. Androidin hajainen systeemi ei vain yksinkertaisesti toimi. Ikinä ei tiedä mikä sovellus toimii, mikä ei. Play Store täynnä sovelluksia joiden kuvaukset on tehty google translatella, esim. "Erinomainen peli puzzle hauskanpito!" jne jne, list goes on.

Vastaa
prunester
prunester

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Jos on yhtään järkeä päässä niin valitsee iPhonen

Kyllä molemmille löytyy niitä järkiperusteita, harvalle kumpikaan on mitenkään itsestäänselvästi ainoa ja paras vaihtoehto. Mieltymykset ja muu käyttöympäristö tuossa vaikuttavat hankintapäätökseen eniten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepssss (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Jos on yhtään järkeä päässä niin valitsee iPhonen

Päinvastoin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jebulla (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Jos on yhtään järkeä päässä niin valitsee iPhonen

Oon iha samaa mielt👍🏽

Vastaa
Temposaur
Temposaur

9

Kannattaa hommata se, mikä kuuluu samaan sarjaan kuin edellinenkin luuri.

iPhone -omistajien on turha vaihtaa iLuurista Android-puolelle, sama toisinpäin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Temposaur:

Kannattaa hommata se, mikä kuuluu samaan sarjaan kuin edellinenkin luuri.

iPhone -omistajien on turha vaihtaa iLuurista Android-puolelle, sama toisinpäin.


Yleistäen ymmärrän mitä ajat takaa. Mutta se että on käyttänyt iPhone ei tarkoita että Applen ekosysteemin olisi antautunut, eli jos iPhone ollut niin ei välttämättä estä vaihtoa. Mutta pahimmin antautuneet ovat ajaneet itsensä minaan, jolloin vaihto voi olla paljont työläämpää, voi silti olla pidemmän päälle vaivan arvoista.

Toisin päin, vaikka olisi Googlelle antautunut, niin Applen tuotteiden mukaan ottaminen voi silti sujua kohtuu vaivalla, ja jos Googlessa pysyy niin jatkossakin säilyy valinnan vapaus paremmin.

Vastaa
Temposaur
Temposaur

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Temposaur:

Kannattaa hommata se, mikä kuuluu samaan sarjaan kuin edellinenkin luuri.

iPhone -omistajien on turha vaihtaa iLuurista Android-puolelle, sama toisinpäin.


Yleistäen ymmärrän mitä ajat takaa. Mutta se että on käyttänyt iPhone ei tarkoita että Applen ekosysteemin olisi antautunut, eli jos iPhone ollut niin ei välttämättä estä vaihtoa. Mutta pahimmin antautuneet ovat ajaneet itsensä minaan, jolloin vaihto voi olla paljont työläämpää, voi silti olla pidemmän päälle vaivan arvoista.

Toisin päin, vaikka olisi Googlelle antautunut, niin Applen tuotteiden mukaan ottaminen voi silti sujua kohtuu vaivalla, ja jos Googlessa pysyy niin jatkossakin säilyy valinnan vapaus paremmin.


Kyllä, yleistin melkoisesti. Ihmisiä, joilla ei ole montaakaan älyluuria vielä ollut, suosittelen Android-luureja useiden valmistajien takia. Usein kovimmat iLuuri-fanit taas ovat kokeilleet alimman hintaluokan androideja, joihin kokemuksensa perustavat.

Eli kannattaa oikeasti vertailla ainakin saman hintaluokan pelejä keskenään.

Kun pitempään älyluurien kanssa pelleilleet hankkivat saman käyttöjärjestelmällä pyörivän luurin, saavat he siirrettyä helpoiten jo hankkimansa (esim. ostetut) sovellukset helpoiten uudellekin luurille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.