Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsAppin haastaja kasvaa kohisten – miljardi viestiä päivässä

7
Manu Pitkänen

WhatsAppin haastaja kasvaa kohisten – miljardi viestiä päivässä
Viime vuonna julkaistun pikaviestipalvelu Telegramin kautta välittyy päivittäin miljardi viestia, kerrotaan palvelun blogissa. Luku on kunnioitettava tuoreelle palvelulle, mutta se kalpenee vielä markkinajohtaja WhatsAppin luvuille (64 miljardia välitettyä viestiä päivittäin, lähetetyt ja vastaanotetut viestit laskettu yhteen).

Telegramin perustivat venäläisen yhteisöpalvelu VK:n puuhamiehet viime vuoden kesällä. Viestiliikenteen tietoturvaa korostuvan Telegramin julkaisun ajankohta osui nappiin, sillä uutisissa kirjoitettiin lähes päivittin Edward Snowdenin paljastamasta NSA-kohusta. Palvelu onkin kasvanut nykyisin mittasuhteisiin täysin puskaradion ja uutisten avulla, markkinointiin ei ole käytetty lainkaan rahaa.
Telegramia käyttää kuukausittain 50 miljoonaa käyttäjää ja uusia käyttäjiä palveluun kirjautuu joka viikko noin miljoona kappaletta. EFFin tietoturvatestissä Telegram sai pisteet 5 / 7. Telegram on saatavilla Windowsille, OS X:lle, Linuxille, Androidille ja iOS:lle. Ohjelmasta on saatavilla beta-versio myös Windows Phonelle.

Palvelusta on tullut nopeasti yksi varteenotettavimmista WhatsAppin haastajista, vaikka se onkin vielä selvästi pienempi. WhatsAppin ollessa keväällä muutaman tunnin alhaalla, keräsi palvelu heti viisi miljoonaa uuta käyttäjää. Facebookin ostettua WhatsAppin, monet myös pohtivat pikaviestimen vaihtamista ja Telegram nousi heti yhdeksi vaihtoehdoksi. WhatsAppin kerrottiin vähän aika sitten ottaneensa Android-versiossa end-to-end-salauksen käyttöön.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

www.lautadiaries.com (vahvistamaton)

1

Tätähän pitäisi varmaan itsekin testata. Tosin aika huono yksin on viestejä lähetellä...

Vastaa
TyypE (vahvistamaton)

2

Luottavat venäläiseen salaukseen ja viestintäohjelmaan (Telegram)? Jep, jep. Kännyköillä on useampia turvallisia viestintäsovelluksia mm. open source Surespot. Takuulla turvallinen ja viestit voi poistaa itseltä ja vastaanottajalta samalla. Kannattaa kokeilla ja vaikka tehdä tänne nettiin joskus vertailu näistä apseista.

Vastaa
teppoI
teppoI

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TyypE:

Luottavat venäläiseen salaukseen ja viestintäohjelmaan (Telegram)? Jep, jep. Kännyköillä on useampia turvallisia viestintäsovelluksia mm. open source Surespot. Takuulla turvallinen ja viestit voi poistaa itseltä ja vastaanottajalta samalla. Kannattaa kokeilla ja vaikka tehdä tänne nettiin joskus vertailu näistä apseista.

Telegram on luvannut 300 000 dollarin palkkion sille, joka onnistuu murtamaan salauksen.

https://telegram.org/blog/cryptocontest

Vastaa
merkitys (vahvistamaton)

5

Helppo tapa saada kaverit mukaan Telegramiin, on laittaa WhatsAppiin statukseksi "Telegram on parempi".

Vastaa
tataka
tataka

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TyypE:

Luottavat venäläiseen salaukseen ja viestintäohjelmaan (Telegram)? Jep, jep. Kännyköillä on useampia turvallisia viestintäsovelluksia mm. open source Surespot. Takuulla turvallinen ja viestit voi poistaa itseltä ja vastaanottajalta samalla. Kannattaa kokeilla ja vaikka tehdä tänne nettiin joskus vertailu näistä apseista.

Telegram on luvannut 300 000 dollarin palkkion sille, joka onnistuu murtamaan salauksen.

https://telegram.org/blog/cryptocontest

On todettu että sen kilpailun säännöt on niin tiukat että ei edes tosi helppo crypto olisi murrettavissa. Telegram käyttää itse tekemäänsä cryptoa joka todettu surkeaksi.

Hölmö luottaisi siihen.

Edit http://thoughtcrime.org/blog/telegram-crypto-challenge/

Vastaa
stösni (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti www.lautadiaries.com:

Tätähän pitäisi varmaan itsekin testata. Tosin aika huono yksin on viestejä lähetellä...

Voit lähetellä minulle viestejä :3

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja