Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elisa testaa uutta verkkotekniikkaa: Kaksinkertaistaa lähetysnopeuden ja parantaa akkukestoa

1
Manu Pitkänen

Elisa testaa uutta verkkotekniikkaa: Kaksinkertaistaa lähetysnopeuden ja parantaa akkukestoa
Elisa kertoo testanneensa ensimmäisenä eurooppalaisena operaattorina Nokian C-RAN-tekniikkaa hyödyntäviä tukiasemia.

Hartwall Arenalle sijoitetut kahdeksan LTE-tukiasemaradiota mahdollistavat parhaimmillaan kaksinkertaisen datasiirron (päätelaitteesta verkkoon) massatapahtumien ruuhkauttamassa verkossa aiempaan tilanteeseen verrattuna. Lisäksi puhelimien akku kestää pidempään, kun matkapuhelinverkon signaalia ei tarvitse vahvistaa yhtä paljoa kuin aikaisemmin.
"Nyt asiakkaat saavat massatapahtumissa jopa kaksinkertaisia nopeuksia aiempaan verrattuna, ja kuvien julkaisu Facebookissa onnistuu myös suurimpien konserttien aikana. Lisäksi ratkaisu parantaa älypuhelimen akun kestoa, sillä aiemmin akku kului nopeasti puhelimen joutuessa lähettämään signaalia kovemmalla teholla", Elisan mobiiliverkon palveluista vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo.

Elisa selvittää parhaillaan teknologian laajamittaisempaa hyödyntämistä erilaisissa massatapahtumatiloissa, kuten stadioineilla jää- ja messuhalleissa. Lisäksi Elisa tutkii Nokian kanssa C-RAN-teknologian käyttöä liikuteltavissa tukiasemissa, joita voitaisiin käyttää esimerkiksi kesäfestareiden aikana.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja