>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonera kiihdytti LTE-verkon nopeuden uusille lukemille: 300 megaa

3
Manu Pitkänen

Sonera kiihdytti LTE-verkon nopeuden uusille lukemille: 300 megaa
Tämän vuoden alussa Nokia testasi 300 Mbps:n latausnopeuksia Elisan matkapuhelinverkossa ja kuukausi sitten DNA kertoi testaavansa samanlaisia nopeuksia muutamissa paikoissa Helsingissä.

Sonera on nyt liittynyt joukkoon avaamalla 300 Mbps:n LTE-A-verkon Helsingin Oulunkylässä ja Roihupellossa. Soneran mukaan kyseessä "on Pohjoismaiden ensimmäinen kaupallinen carrier aggregation -tekniikkaa hyödyntävä LTE-A-toteutus". Nopeampien yhteyksien hyödyntämiseen tarvitaan LTE Cateogry 6 -tason puhelin, kuten Samsungin Galaxy Alpha tai Note 4. Soneran liittymävalikoimassa korkein yhteysnopeus on yrityskäyttöön tarkoitetuissa Sonera Sopiva Pro –liittymässä ja Aito 4G Max -liittymässä.

"Ehdimme vielä tänä vuonna tuoda uudet nopeudet noin kymmenelle tukiasemalle eri puolilla Etelä-Suomea. Suomessa on otettu 4G nopeasti käyttöön, joten uskomme nopeamman verkon ilahduttavan asiakkaitamme nyt kun uusimmat puhelimet ja reitittimet tukevat korkeampia nopeuksia", sanoo Soneran teknologiajohtaja Kalev Reiljan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Boss93
Boss93

2

Saisivat vielä vasteajat inhimillisiksi ja nopeuden edes suurinpiirtein tasaiseksi, niin johan tuota voisi harkitakin... Nettipeleissä, kun ei tällä hetkellä oikein mobiililla pärjää nimenomaan vasteaikojen vuoksi

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Saisivat vielä vasteajat inhimillisiksi ja nopeuden edes suurinpiirtein tasaiseksi, niin johan tuota voisi harkitakin...


Mobiilissa tasainen nopeus on kyllä käytännössä vaikeaa.
Kiinteästi hyvällä alueella kyllä LTE nopeudet varsin hyviä priorisoiduilla liittymillä, jopa normi liittymillä. Enkä viivettäkään huonoiksi sanoisi, yhteyden muodostus toki kestää, mutta esim ADSLään verrattuna nopeaa, tosin jälkimmäisessä yhteyttä ei katkota. LTE-A taisi vähän piristää

5G lyhentää aikanaan viivettä entisestään.

Kannattaa muistaa että mobiilissa bitti kulkee seinäntaakse pitkän reitin ja monen pisteen läpi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.