Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kehittääkö Nokia tällaista Android-puhelinta? Microsoft estää vielä julkaisun (päivitetty)

6
Manu Pitkänen

Kehittääkö Nokia tällaista Android-puhelinta? Microsoft estää vielä julkaisun (päivitetty)
Päivitys. Kyseessä näyttäisi olevan DeviantArt-käyttäjän viikko sitten julkaisema fanikonsepti.

Nokian ja Microsoftin puhelinliiketoimintakaupan sopimuksen mukaan Nokia saa käyttää brändiään omissa matkaviestinlaitteissa vasta 31. joulukuuta 2015 jälkeen ja lisensoida muille 30 kk yrityskauppajärjestelyn toteutumisen jälkeen.

Nokian pitää siis odottaa vielä vuoden ajan ennen kuin se voi tuoda markkinoille oman älypuhelimen, mutta yhtiön tuotesuunnittelijat eivät istu käsiensä päällä, vaan käyttävät ajan hyväksi uusien tuotteiden suunnitteluun, sikäli kun tuoreimpiin huhuihin on uskominen. Verkossa on julkaistu kuva kehitteillä olevasta Nokia C1 -nimisestä Android-puhelimesta, jonka väitetään tulevan markkinoille kunhan Microsoft-sopimuksen määräajat tulevat täyteen.Nokian omaan Z Launcher -kotinäkymä käyttävä puhelin perustuu huhujen mukaan Intelin suorittimeen, joka jo tekee laitteesta poikkeuksellisen. Useimmissa markkinoilla olevissa Android-puhelimissa hyödynnetään Qualcommin tai MediaTekin järjestelmäpiirejä. Keskusmuistia löytyy kaksi gigatavua ja tallennustilaa on 32 gigatavua. Edestä löytyy viiden megapikselin ja takaa kahdeksan megapikselin kamera.

Ulkoisesti Nokia C1 näyttää julkaistun kuvan perusteella melko paljon Applen uusimpia iPhone-malleja.

Kaikkein tärkein kysymys tämänkin "vuodon" kohdalla on: Onko se tosi? Vastausta on mahdotonta antaa, joten väitteisiin kannattaa suhtautua terveellä epäluulolla. Nokia on kertonut haluavansa palata puhelinmarkkinoille.

Nokia julkisti syksyllä ensimmäisen Android-tablettinsa. Nokia N1 -niminen tabletti tulee markkinoille ensi vuonna.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
orssi (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Olipa turha juttu

Olipa turha kommentti.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti orssi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Olipa turha juttu

Olipa turha kommentti.

Palautteeksi kutsutaan...

Vastaa
tonttila
tonttila

4

Lainaus:

huhujen mukaan Intelin suorittimeen, joka jo tekee laitteesta poikkeuksellisen

...huonosti myyvän koska Intel. Mielikuvilla myydään kuitenkin. Napanuora katki ja tekee samoista osista kuin muutkin ja kokeilemaan kiinnostaako Nokia merkkinä enää ketään vai joko maine on mennyt.

Jollakin hieno juttu mutta ei myy ku ei oo vimpan päälle prossut sun muut.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Intelin suoritin on varmaan siksi, että Intel maksaa huomattavaa tukea valmistajille, jotka sen mobiilituotteita käyttävät. Samasta syystä Intelin prosessoreita käyttäviä tabletteja on tullut tänä vuonna markkinalle yllättävän paljon.

Intelin PC-prosessorit tuottavat erittäin hyvin voittoa, mutta se on jäänyt auttamattomasti kelkasta mobiilipuolella, joten on sille erittäin järkevää subventoida mobiilituotteita rankasti ja yrittää pysyä mukana laitevalmistajien suunnitelmissa. Vaarana kun on se, että markkina jatkaa siirtymistä pois PC-tuotteista ja pahimmillaan Intelistä tulee pelkkä siruvalmistaja, muut hoitavat suunnittelun.

Ihan vielä Intelillä ei ole vaaraa, mutta on aivan selvää, että esimerkiksi Apple laskee tarkkaan olisiko jo seuraavien vuosien aikana mahdollista alkaa siirtämään läppäreitä ARM:iin. Suorituskyky voisi olla miltei sama, lämmöntuotto pienempi ja hinta murto-osa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Intelin suoritin on varmaan siksi, että Intel maksaa huomattavaa tukea valmistajille,


Tuo uutinen taisi perustua ihan "DevianArt käyttäjän" omiin unelmiin, jolle ehkä Intell maksanut, sitäkin kyllä epäilen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja