Google Translate oppi kääntämään tekstit kameran kautta

6
Manu Pitkänen

Google Translate oppi kääntämään tekstit kameran kautta
Google aikoo päivittää Translate-käännöspalvelunsa iOS- ja Android-sovellukset.

Sovellukset sisältävät uutena ominaisuutena reaaliaikaisen kääntämisen kameran kautta. Osoittamalla puhelimen kamera vieraskielistä kylttiä kohti, tekstin saa käännettyä fiksujen konenäköalgoritmien avulla toiselle kielelle. Samankaltaista ominaisuutta tarjoaa Word Lens Translator -sovellus, jonka kehittäneen Quest Visualin Google osti viime vuonna. Kameralla tekstien kääntäminen onnistuu englannista ranskaan, saksaan, italiaan, portugaliin, venäjään ja espanjaan (ja toisin päin). Kielivaihtoehtoja on tulossa myöhemmin lisää.

Google Translaten uusimmassa versiossa on myös fiksummin toteutettu keskusteluiden reaaliaikaiset tekstikäännökset. Painamalla kerran mikrofonin kuvaa sovellus aktivoi puhekäännöstilan ja painamalla painiketta toisen kerran sovellus selvittää mitä kieliä keskustelussa käytetään. Tämän jälkeen Translate kääntää puheen automaattisesti toiselle kielelle. Mikrofonipainiketta ei tarvitse painaa kesken keskustelun.Vähän aika sitten Microsoft esitteli Skypen uutta ominaisuutta, jossa videopuheluiden keskusteluja voi kääntää reaaliaikaisesti kieleltä toiselle.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
ZubZub (vahvistamaton)

1

Kannattaisiko mainita tässä kohtaa että Microsoft on tarjonnut vastaavaa ominaisuutta windows phonella jo jonkin aikaa Bing Translator-ohjelmalla. Lisäksi kielipaketteja pystyy lataamaan puhelimen muistiin niin että ulkomailla ei tarvitse käyttää dataverkkoa, vaan käännös onnistuu ilmankin.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZubZub:

Kannattaisiko mainita tässä kohtaa että Microsoft on tarjonnut vastaavaa ominaisuutta windows phonella jo jonkin aikaa Bing Translator-ohjelmalla. Lisäksi kielipaketteja pystyy lataamaan puhelimen muistiin niin että ulkomailla ei tarvitse käyttää dataverkkoa, vaan käännös onnistuu ilmankin.

Ei voi olla hyvä jos on microsoft

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZubZub:

Kannattaisiko mainita tässä kohtaa että Microsoft on tarjonnut vastaavaa ominaisuutta windows phonella jo jonkin aikaa Bing Translator-ohjelmalla. Lisäksi kielipaketteja pystyy lataamaan puhelimen muistiin niin että ulkomailla ei tarvitse käyttää dataverkkoa, vaan käännös onnistuu ilmankin.

Ei voi olla hyvä jos on microsoft

Ihan hyvin käänsi ruokalistat jne. suomeksi espanjassa ollessani.

Vastaa
MobileMn
MobileMn

4

Komppaan ZubZubia. Erittäin hyvin toimii Windows Phonella eikä tarvitse erillisiä aplikaatioita vaan näpäyttää käyttöliittymän oikean puoleisinta navigointipainiketta, sitten aukeavasta ikkunasta vaan silmä-kuvaketta - ja voilá. Oli todella kätevä Kiinassa.

Samalla systeemillä voi skannata QR-koodit eikä siihenkään tarvitse käynnistellä erillistä appsia.

Vastaa
Caliber
Caliber

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZubZub:

Kannattaisiko mainita tässä kohtaa että Microsoft on tarjonnut vastaavaa ominaisuutta windows phonella jo jonkin aikaa Bing Translator-ohjelmalla. Lisäksi kielipaketteja pystyy lataamaan puhelimen muistiin niin että ulkomailla ei tarvitse käyttää dataverkkoa, vaan käännös onnistuu ilmankin.

Pitäskö jokaisessa WP uutisessa mainita että ne on onnistunut iOs ja Android laitteilla iät ja ajat?

Vastaa
Sakke88
Sakke88

6

Lainaus:

Kannattaisiko mainita tässä kohtaa että Microsoft on tarjonnut vastaavaa ominaisuutta windows phonella jo jonkin aikaa Bing Translator-ohjelmalla.

Bing Translator ei käännä reaaliajassa.

Kannattaa katsoa esim. Word Lens-ohjelman esittely video, jos ei ymmärrä eroa.
https://www.youtube.com/watch?v=h2OfQdYrHRs

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.