Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows 10:n testaaminen ei jää Lumian muistista kiinni

11
Manu Pitkänen

Windows 10:n testaaminen ei jää Lumian muistista kiinni
Windows Phone -puhelimille tarkoitetun Windows 10:n ennakkoversion julkaisua odotetaan jo malttamattomana. Beta-versio pitäisi tulla saataville helmikuun aikana, mutta innokkaiden testaajien mieliä on painanut kysymys käyttöjärjestelmän laitteistotuesta. Tukeeko Windows 10:n 512 megatavun keskusmuistilla varustettuja puhelimia, vai pitääkö alta löytyä suorituskykyisempää rautaa?

Microsoftilla työskentelevä Gabriel Aul on vahvistanut Twitterissä, että Windows 10:n ennakkoversio tulee toimimaan puhelimissa, joista löytyy vian 512 megatavua keskusmuistia. Muistin osalta Windows 10:n ensimmäisen ennakkoversion asentaminen kaikkein halvimpiin Lumioihin ei pitäisi olla ongelma. Aulin kommentti jättää kuitenkin ilmaan epäilyjä tulevien ennakkoversioiden (ja lopullisen julkaisun) laitteistotuesta.

Windows 10:n puhelinversion laitteistotuesta on kuulunut Microsoftin puolesta ristiriitaiselta vaikuttavaa tietoa. Ohjelmistojätin käyttöjärjestelmäyksikköä johtavan Terry Myersonin mukaan Windows 10 tulee kaikkien Windows Phone 8.1 -puhelimien saataville. Tämän jälkeen Microsoftin mobiiliyksikön myyntijohtaja Chris Weber lupaili Windows 10:tä mahdollisimman monelle Lumialle, mutta totesi myös joidenkin uusien ominaisuuksien jäävän rautayhteensopivuuksien takia joidenkin puhelimien ulottumattomiin.


Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Taeco
Taeco

1

Mutta onko kukaan MS:llä sanonut, että jokin laite jäisi kokonaan ilman päivitystä? Jäihän jo Denim-päivityksessä suurin osa Lumioista ilman osaa ominaisuuksista (hey cortana, askelmittari) rautarajoitusten takia. Itse asiassa L1520 taitaa olla täällä hetkellä ainoa Lumia, joka tukee kaikkia ominaisuuksia (noh, jos tupla-SIMiä ei lasketa).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wele (vahvistamaton)

2

Ei ole ei, mutta pitäähän suomen median saada tienestinsä näillä jutuilla :D

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

3

Itselläni on vuodesta 2011 saakka ollut Lumioita kolme tähän mennessä: 800, 920 ja tällä hetkellä 1020.

Tottakai täytyy sanoa, että olen tyytyväinen mm. Lumia 1020:n erinomaiseen kameraan sekä langattomaan lataukseen. Itse olen nyt tullut siihen tulokseen, että vaikka markkinoille tulisi kuinka tehokas Lumia -malli, ei se siltikään olisi muiden huippupuhelimien vertainen, ja syy on nimenomaan käyttöjärjestelmässä, ei raudassa.

Nokia toi kaikkea hienoa jo Lumia 920:aan, kuten Pureview -tekniikan joka on jopa iPhone 6:ta parempi yökuvauksessa (kokemuksen perusteella) sekä langattoman latauksen ja NFC:n, mutta nuo ovat kaikki ennemminkin rautapuolen ominaisuuksia. Mietitäänpä, mitä hienoa Microsoft toi Lumioihin? 8.1 -päivityksen ilmoituskeskuksineen? Sehän on jo muissa puhelimissa, eli tässä Microsoft on epäonnistunut. Lumioista ei yksinkertaisesti saa hyvää vieläkään Windows Phonen takia.

Lumioissa sovellusten laatu ja tarjonta ovat ala-arvoisia (esimerkkeinä Youtuben puuttuminen ja Instagramin betaversio, sekä Snapchat)
Toki Windows 10 tuo omat uudistuksensa, mutta ei se tule parantamaan alustan sovellusten tarjontaa ainakaan lähitulevaisuudessa.

Uskon, että Microsoft osaa asiansa PC -puolella, ja nyt kun firma on virallisesti unohtanut Windows RT:n, niin jopa Surfacesta on saatu hyvä tuote ja kannattava bisnes. Känykkäpuolella olen täysin kypsä Windows Phoneen, nimenomaan siihen käyttöjärjestelmään, ja olen sitä mieltä, että ellei muutoksia tule, seuraava puhelimeni tulee olemaan Applen seuravaa iPhone (7?)

Olihan pitkä teksti mutta moni on varmastikin samaa mieltä. En siis Nokiaa tässä moittinut vaan microsoftia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Mutta onko kukaan MS:llä sanonut, että jokin laite jäisi kokonaan ilman päivitystä?


Joitain yksittäisiä malleja on jäänyt ilman jo muuten julkaistuja päivityksiä, MS tai MS mobile ei voi pakottaa, jos asiakas (operaattori ja tai valmistaja) ei ota. 10 suhteen on annettu ymärtää että sellaisia voi olla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Jäihän jo Denim-päivityksessä suurin osa Lumioista ilman osaa ominaisuuksista

Totta, rauta eroja, ja ei mitään järkeä rajoittaa OSää pienimmän tekijän mukaan, näin ollut jo ihan ensimmäisestä versiosta lähtien.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anaaliitikko (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Mutta onko kukaan MS:llä sanonut, että jokin laite jäisi kokonaan ilman päivitystä?


Joitain yksittäisiä malleja on jäänyt ilman jo muuten julkaistuja päivityksiä, MS tai MS mobile ei voi pakottaa, jos asiakas (operaattori ja tai valmistaja) ei ota. 10 suhteen on annettu ymärtää että sellaisia voi olla.

Microsoftilla alkaa olemaan sen verran monta laitetta, että ei taida olla järkevää tuoda ihan jokaista päivitystä kaikille laitteille. On aika uskomatonta jos tuovat lopulta Windows 10:n kaikille WP8-laitteille.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti anaaliitikko:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Mutta onko kukaan MS:llä sanonut, että jokin laite jäisi kokonaan ilman päivitystä?


Joitain yksittäisiä malleja on jäänyt ilman jo muuten julkaistuja päivityksiä, MS tai MS mobile ei voi pakottaa, jos asiakas (operaattori ja tai valmistaja) ei ota. 10 suhteen on annettu ymärtää että sellaisia voi olla.

Microsoftilla alkaa olemaan sen verran monta laitetta, että ei taida olla järkevää tuoda ihan jokaista päivitystä kaikille laitteille. On aika uskomatonta jos tuovat lopulta Windows 10:n kaikille WP8-laitteille.

Windows Phonen nykyisessä markkina-asemassa voi olla vähän pakko yrittää tyydyttää kaikkia, vaikka WP 10 olisi sitten heikoimmilla laitteilla vaan se versionumero asetuksissa, kun uudet ominaisuudet eivät pyörikään.
Kaikkihan muistavat mikä myrsky nousi siitä, kun WP7-puhelimet eivät päivittyneetkään WP8:iin? Sitä kannattaa välttää viimeiseen asti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
askoo (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti anaaliitikko:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Mutta onko kukaan MS:llä sanonut, että jokin laite jäisi kokonaan ilman päivitystä?


Joitain yksittäisiä malleja on jäänyt ilman jo muuten julkaistuja päivityksiä, MS tai MS mobile ei voi pakottaa, jos asiakas (operaattori ja tai valmistaja) ei ota. 10 suhteen on annettu ymärtää että sellaisia voi olla.

Microsoftilla alkaa olemaan sen verran monta laitetta, että ei taida olla järkevää tuoda ihan jokaista päivitystä kaikille laitteille. On aika uskomatonta jos tuovat lopulta Windows 10:n kaikille WP8-laitteille.

Windows Phonen nykyisessä markkina-asemassa voi olla vähän pakko yrittää tyydyttää kaikkia, vaikka WP 10 olisi sitten heikoimmilla laitteilla vaan se versionumero asetuksissa, kun uudet ominaisuudet eivät pyörikään.
Kaikkihan muistavat mikä myrsky nousi siitä, kun WP7-puhelimet eivät päivittyneetkään WP8:iin? Sitä kannattaa välttää viimeiseen asti.

En muista myrskyä. Lisäksi sovellukset ei pyöri vaan pysyy paikallaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mrmistermrmister:

.Känykkäpuolella olen täysin kypsä Windows Phoneen, nimenomaan siihen käyttöjärjestelmään, ja olen sitä mieltä, että ellei muutoksia tule, seuraava puhelimeni tulee olemaan Applen seuravaa iPhone (7?)

Eiköhän 6S tule vielä välissä.

Microsoftin mobiilistrategia on kyllä ollut erittäin surullinen Windows Mobile -> WP7 -> WP8. Parissa vuodessa tehtiin yhtä monta enemmän tai vähemmän epäyhteensopivaa hyppäystä. Windows RT-fiaskosta ei tarvinne edes mainita muuta kuin nimi.

Microsoftilla on nyt uusi johto ja paljon rahaa, joten toivoa on vielä.

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mrmistermrmister:

.Känykkäpuolella olen täysin kypsä Windows Phoneen, nimenomaan siihen käyttöjärjestelmään, ja olen sitä mieltä, että ellei muutoksia tule, seuraava puhelimeni tulee olemaan Applen seuravaa iPhone (7?)

Eiköhän 6S tule vielä välissä.

Microsoftin mobiilistrategia on kyllä ollut erittäin surullinen Windows Mobile -> WP7 -> WP8. Parissa vuodessa tehtiin yhtä monta enemmän tai vähemmän epäyhteensopivaa hyppäystä. Windows RT-fiaskosta ei tarvinne edes mainita muuta kuin nimi.

Microsoftilla on nyt uusi johto ja paljon rahaa, joten toivoa on vielä.

Vuosi sitten olin vielä selvästi Lumioiden puolella juuri niiden erikoisten ominaisuuksien vuoksi (kamera, langaton lataus...) mutta nyt ne eivät enää riitä kilpailussa, eikä ole enää Nokian nimeäkään kannustimena ostamaan "Suomalaista"

Vaikka Microsoftin uudessa johtajassa on toivoa nimenomaan mobiilipuolella, oli vanha johtajakin, Steve Ballmer, mielestäni erittäin hyvä johtaja aikansa, sillä hän on nostanut pitkän uransa aikana Microsoftin tulosta mm. Xboxin, Windows XP:n sekä 7:n avulla. Hänen uransa oli hyvin vaihtelevaa johtuen suurmenestyksistä ja fiaskoista, mutta loppujen lopuksi hänkin oli hyvä, paitsi mobiilissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti anaaliitikko:


Microsoftilla alkaa olemaan sen verran monta laitetta, että ei taida olla järkevää tuoda ihan jokaista päivitystä kaikille laitteille.


Hyvin harva versio on jäänyt ilman päivitystä (muista että Denimi jakelu on vielä kesken). Ne laite versiot jotka aijemmin jääneet ilman ei taida olla yksistään MS/MS Mobilesta kiinni.

Mielenkiintoinen ajatus että niihin ilman jääneisiin tulisi sitten se Windows 10, ei ehkä poissuojettu, mutta rivienvälistä jäänyt mielikuva että MS ei kuitenkaan voi yksinään luvata aivan kaikkiin virallista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti anaaliitikko:


Microsoftilla alkaa olemaan sen verran monta laitetta, että ei taida olla järkevää tuoda ihan jokaista päivitystä kaikille laitteille.


Nyt ilmeisesti käy niin että jotkin operaattoriversiot jättää väliin Denim päivityksen, ja hyppäävät mahdollisesti suoraan Windows 10 versioon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja