Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kumpi voittaa? Vertailussa Samsung Galaxy S6 ja HTC One M9

15
Matti Vähäkainu

Kumpi voittaa? Vertailussa Samsung Galaxy S6 ja HTC One M9
HTC ja Samsung esittelivät Mobile World Congress -messujen alla jälleen uudet huippupuhelimensa. Molempien tarkoituksena on tietysti haastaa Apple ja sen iPhone 6 -mallit, mutta kenties vielä tärkeämpää on pärjätä Android-alustan sisäisessä taistelussa.

Sekä HTC One M9 että Samsung Galaxy S6 olivat odotetunlaisia julkaisuja. Sekä tekniikan että ulkonäön osalta laitteet olivat vuotaneet jo etukäteen, eikä mitään odottamattomia irtiottoja nähty. Molemmat ovat valmistettu laadukkaista materiaaleista, joten tänä vuonna myös Samsung käyttää metallista rakennetta.

Jos rakenteen osalta ei ole eroavaisuuksia niin ei niitä liikaa ole teknisestikään. Molemmista löytyy kahdeksanytiminen suoritin, tosin Samsung luottaa omaan Exynos-piiriin, kun HTC:lla on käytössä Qualcommin kiistelty Snapdragon 810.


HTC:ssa on 20 megapikselin ja Samsungissa 16 megapikselin takakamera. Molemmat ovat kertoneet laitteiden keskittyvän erityisesti hämäräkuvaukseen, mutta Samsungilta löytyy lisäksi reaaliaikainen HDR-kuvaus.

Etukamera on HTC:ssa nk. UltraPixel-kamera, jonka megapikselilukua ei ole vielä paljastettu, mutta arvioitu neljäksi. Samsungilla etukamerassa megapikseleitä on viisi. Näytön osalta HTC luottaa heikompiresoluutioiseen Full HD -näyttöön, Samsungilla on huipputarkka QHD-näyttö. Molemmilla on koko on noin viisi tuumaa (HTC 5", Samsung 5,1"), joten Samsungin pikselitiheys on merkittävästi parempi.

HTC:n erikoisominaisuuksiin voi laskea eteenpäin suunnatut kaiuttimet, joiden äänentoistoa on entisestään parannettu. Samsung puolestaan tarjoaa uuden, paremman sormenjälkilukijan sekä langattoman latauksen.

Hinnan puolesta molemmat sijoittuvat aivat kalleimpien älypuhelinten joukkoon. Samsungin alkaen hinta on pienempi, mutta Samsung tarjoaa enemmän tallennustilavaihtoehtoja, joten hinnat nousevat kalleimmilla versioilla (ml. kaikki Edge-mallit) selkeästi HTC:n yli. HTC:n hyväksi on luettava microSD-muistikorttipaikka.

Samsungin Galaxy S6 -mallisto tarjoaa kaikki huomioiden paremmin vastinetta. erityisesti mikäli hinnalla ei ole väliä.

 • Kuvat
 • Mitat
 • 143,4 x 70,5 x 6,8 mm
 • 144,6 x 69,7 x 9,61 mm
 • Paino
 • 138 g
 • 157 g
 • Runko
 • Metallia ja lasia
 • Metallia
 • Käyttöjärjestelmä
 • Android 5.0
 • Android 5.0
 • Näyttö
 • 5,1", 2560x1440 pikseliä, AMOLED
 • 5", 1920 x 1080 pikseliä, LCD
 • Suoritin
 • Samsung Exynos, 8-ydin
 • Qualcomm Snapdragon 810, 8-ydin
 • RAM
 • 3 GB
 • 3 GB
 • Tallennustila
 • 32 GB (64 GB, 128GB)
 • 32 GB + microSD
 • Kamera
 • 16 MP (takana) ja 5 MP (edessä)
 • 20 MP (takana) ja 4 MP? (edessä)
 • Sormenjälkilukija
 • On
 • Ei ole
 • Akku
 • 2550 mAh (ei vaihdettavissa)
 • 2840 mAh (ei vaihdettavissa)
 • Hinta (alk.)
 • 699 €
 • 779 €


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Kiedis
Kiedis

2

Lainaus:

Etukamera on HTC:ssa nk. UltraPixel-kamera, jonka megapikselilukua ei ole vielä paljastettu, mutta arviotu neljäksi. Samsungilla etukamerassa pikseleitä on viisi miljoonaa.

Siis mitä? Asioita voisi ilmaista selkeäkielisemminkin: HTC:n etukamerassa on 4 megapikseliä, Samsungin etukamerassa on viisi megapikseliä. Molempien julkaisutilaisuuksissa mainittiin/näytettiin lukemat, piste. Molempien etukameroiden pikselit ovat normaalia suurempia. Samsungin etukamerassa on myös live-HDR.

Vastaa
Siggy
Siggy

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Lainaus:

Etukamera on HTC:ssa nk. UltraPixel-kamera, jonka megapikselilukua ei ole vielä paljastettu, mutta arviotu neljäksi. Samsungilla etukamerassa pikseleitä on viisi miljoonaa.

Siis mitä? Asioita voisi ilmaista selkeäkielisemminkin: HTC:n etukamerassa on 4 megapikseliä, Samsungin etukamerassa on viisi megapikseliä. Molempien julkaisutilaisuuksissa mainittiin/näytettiin lukemat, piste. Molempien etukameroiden pikselit ovat normaalia suurempia. Samsungin etukamerassa on myös live-HDR.

HTC itse kertoo kamerasta "Front camera: HTC UltraPixel™, BSI sensor, f/2.0, 26.8mm lens, 1080p video recording". Itse en huomannut heidän mainitsevan megapikselilukemaa, mutta jos lukema jostain vahvistetaan niin sen päivitän myös tähän. Korjattu typo.

Vastaa
arivesa
arivesa

4

AMOLED kuluttaa virtaa pixelien valaisuun,LCD niiden taustavalaisuun ja pimentämiseen.Akkukesto voi hyvin olla käänteinen mAh lukemiin nähden.
Toinen on litteä ja kevyt,toinen ei.Käyttövertailua odotan mielenkiinnolla.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Siggy:

HTC itse kertoo kamerasta "Front camera: HTC UltraPixel™, BSI sensor, f/2.0, 26.8mm lens, 1080p video recording". Itse en huomannut heidän mainitsevan megapikselilukemaa, mutta jos lukema jostain vahvistetaan niin sen päivitän myös tähän. Korjattu typo.

Ei löytynytkään enää julkaisutilaisuudesta pikaselauksella. Kuvittelinkohan omia. Täytyy kaivaa paremmalla ajalla, missä tuli vastaan.

Vastaa
TaioJ
TaioJ

7

Kai tuo htc:n hinta tippuu jonkin ajan kuluttua, toivottavasti. Androidiin jos vaihdan niin htc on silti ainut vaihtoehto. Ei oikein lasinen puhelin innosta. Mitään uutta tai erityisen mielenkiintoista ei kyllä kumpikaan valmistaja esitellyt, parempaa rautaa vaan.

Vastaa
Caliber
Caliber

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TaioJ:

Kai tuo htc:n hinta tippuu jonkin ajan kuluttua, toivottavasti. Androidiin jos vaihdan niin htc on silti ainut vaihtoehto. Ei oikein lasinen puhelin innosta. Mitään uutta tai erityisen mielenkiintoista ei kyllä kumpikaan valmistaja esitellyt, parempaa rautaa vaan.

Kaikkien hinta tippuu, ja mitä huonommin kauppa käy, sitä nopeammin. Ei koske iponea

Vastaa
Kiedis
Kiedis

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TaioJ:

Kai tuo htc:n hinta tippuu jonkin ajan kuluttua, toivottavasti. Androidiin jos vaihdan niin htc on silti ainut vaihtoehto. Ei oikein lasinen puhelin innosta. Mitään uutta tai erityisen mielenkiintoista ei kyllä kumpikaan valmistaja esitellyt, parempaa rautaa vaan.

HTC:n hinnat tippuvat iphonen jälkeen kaikista malleista hitaiten, eli käytännössä ei juuri koskaan ennen uutta mallia.

Vastaa
arivesa
arivesa

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TaioJ:

Kai tuo htc:n hinta tippuu jonkin ajan kuluttua, toivottavasti. Androidiin jos vaihdan niin htc on silti ainut vaihtoehto. Ei oikein lasinen puhelin innosta. Mitään uutta tai erityisen mielenkiintoista ei kyllä kumpikaan valmistaja esitellyt, parempaa rautaa vaan.

HTC:n hinnat tippuvat iphonen jälkeen kaikista malleista hitaiten, eli käytännössä ei juuri koskaan ennen uutta mallia.


-----------------------
Eivät siis myy "tehdaskorjattuja",kuten Apple hävittää epäkurantteja ylijäämiään.Hintojen joustamattomuus tarkoittaa vähäistä volyymiä,eli myös tuottoa.Siltä kyllä on näyttänytkin.

Vastaa
TaioJ
TaioJ

12

Ihmettelen kyllä niitä melko poskettomia hintoja ihan ylipäätään. Toisaalta Apple ja android hallitsee yli 90% älypuhelin markkinoista, hintoja voi silloin alkaa hinata ylöspäin. Windows ei myy kuin halvinta mallia markkinaosuuden ollessa alle 3%. Ei kai se auta kuin itkeä ja maksaa. WP maailma alkaa olla jo nähty ja mieli tekisi ostaa android laite. Toisaalta jos htc pitää hintansa niin ehkä se ei ole sitten huono sijoitus.

Vastaa
arivesa
arivesa

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TaioJ:

Ihmettelen kyllä niitä melko poskettomia hintoja ihan ylipäätään. Toisaalta Apple ja android hallitsee yli 90% älypuhelin markkinoista, hintoja voi silloin alkaa hinata ylöspäin. Windows ei myy kuin halvinta mallia markkinaosuuden ollessa alle 3%. Ei kai se auta kuin itkeä ja maksaa. WP maailma alkaa olla jo nähty ja mieli tekisi ostaa android laite. Toisaalta jos htc pitää hintansa niin ehkä se ei ole sitten huono sijoitus.


---------------------
Kannattaisi ehkä tutustua jollain huokeamalla mallilla,josko Android käyttiksenä passaa.Kit-kat on testattavissa satasenkin laitteissa,tai kokeile kaverin peliä.Itse ostan vain varmasti haluamiani tuotteita.

Vastaa
jusatinn
jusatinn

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TaioJ:

Ihmettelen kyllä niitä melko poskettomia hintoja ihan ylipäätään. Toisaalta Apple ja android hallitsee yli 90% älypuhelin markkinoista, hintoja voi silloin alkaa hinata ylöspäin. Windows ei myy kuin halvinta mallia markkinaosuuden ollessa alle 3%. Ei kai se auta kuin itkeä ja maksaa. WP maailma alkaa olla jo nähty ja mieli tekisi ostaa android laite. Toisaalta jos htc pitää hintansa niin ehkä se ei ole sitten huono sijoitus.


---------------------
Kannattaisi ehkä tutustua jollain huokeamalla mallilla,josko Android käyttiksenä passaa.Kit-kat on testattavissa satasenkin laitteissa,tai kokeile kaverin peliä.Itse ostan vain varmasti haluamiani tuotteita.

Ja mitäänhän tuommoisella 100€ android laitteella ei tee. Testaa käyttöliittymää, käyttökokemusta yms. täsmälleen samanlaisella laitteella (samalla) kuin mitä aiot ostaa.

Hieman kuin jos mietit italialaisen auton, esimerkiksi Ferrarin ostoa ja käyt koeajamassa Fiatin läheisessä autokaupassa, että tiedät ovatko italialaiset autot hyviä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jusatinn:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

...
Kannattaisi ehkä tutustua jollain huokeamalla mallilla,josko Android käyttiksenä passaa.Kit-kat on testattavissa satasenkin laitteissa,tai kokeile kaverin peliä.Itse ostan vain varmasti haluamiani tuotteita.


Ja mitäänhän tuommoisella 100€ android laitteella ei tee.


No rimpuloita jos vertaa siihen mitä 700€ voi saada.
Mutta jotain ajatusta, sillä voi kuitenkin liudan juttuja testata, jos ei karkkiapäällä, niin aika samanlaiset kuviot on eri hintaisissa. En usko että sillä satkun koneella WWAN, Kamera, nappi, näyttö, materiaali fiiliksiä oli tarkoitus hakea.
Sen jälkeen jo viisampa ja pystyy sitten ihan esittelykoneellakin paremmin tutustuun.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jusatinn:


Hieman kuin jos mietit italialaisen auton, esimerkiksi Ferrarin ostoa ja käyt koeajamassa Fiatin läheisessä autokaupassa, että tiedät ovatko italialaiset autot hyviä.


No tuskin se Fiat niin hyvä että mielikuva vääristyy.... Muuten ihan eri tontilta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja