Samsungin sijoittaa yli 10 miljardia 400 jalkapallokentän kokoiseen puolijohdekompleksiin

2
Matti Robinson

Samsungin sijoittaa yli 10 miljardia 400 jalkapallokentän kokoiseen puolijohdekompleksiin
Samsung on rakentamassa Yhdysvaltoihin uutta puolijohdetehdasta, jonka kerrotaan olevan massiivisuudessaan omaa luokkaa. 15,6 biljoonan Korean wonin eli n. 12,8 miljardin euron tehdaskompleksi on liki yhtä suuri kuin kaksi korealaisjätin nykyisin suurinta tehdasta.

The Vergen mukaan uusi tehdas rakennetaan alueelle, joka on peräti neljän sadan jalkapallokentän kokoinen. Rakennus alkaa vuonna 2017, joten piirejä sieltä ei todennäköisesti saada vielä Galaxy S7:äänkään.

Samsung luottaa analyytikkojen mukaan pitkällä aikajänteellä erityisesti piirivalmistukseen, sillä siinä sillä on selvä etu toisin kuin varsinaisilla matkapuhelinmarkkinoilla. Kuka tahansa voi ostaa piirit ja kasata niistä puhelimen, mutta vain huimat investoinnit – kuten tämänkertainen liki 13 miljardia – mahdollistavat piirivalmistuksessa piikkipaikan.

Samsung taistelee Taiwanilaista TMSC:tä vastaan uusissa piireissä, joissa käytetään FinFET-transistoreita. Tietojen mukaan Samsungin 14 nanometrin tekniikka löytäisi tiensä jatkossa Qualcommin järjestelmäpiirehin TMSC:n sijaan. Samoin huhut kertovat, että Apple luottaisi jatkossa myös Samsungin piiritekniikkaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
365 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentit (2)

mcmopo
mcmopo

1

Miksei ei voi suoraan puhua neliöistä ja hehtaareista? Miksi jokaisen jalkapallon kentän neliömäärästä tietämättömän pitää mennä googlettamaan kuinka iso tehdas oikeasti on.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Miksi jokaisen jalkapallon kentän neliömäärästä tietämättömän pitää mennä googlettamaan kuinka iso tehdas oikeasti on.


Hehe, aika työlästä,
Veikkaan ettei yhtiö ole kertonut pinta-aloja alunperinkään, vaan luvoasti kuvaillut että iso tuotantotilaa suunnitellaan.

Mutta kokeillaan, firma kaukoidästä, mutta laitos jenkkeihin, uutinen Suomeksi, eli millaisen jalkapallon kenttä kyseessä. No veikataan ns eurooppalaista. sillä ei tosin mitään tarkkaa mittaa, Wikipedissa kerrottu minimiksi 90m * 45 m, eli sillä mitalla saa kahdella numerolla 150 hehtaaria, joka tosin aivan liian tarkasti, mutta ehkä se "tontin" suurusluokka on siellä neliökilometri luokassa.

Jotain voi hahmotella jos miettii suomalaisia tehdas-aluita. (muita kuin Talvivaara)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

kuinka iso tehdas oikeasti on.


400 kentällistä ei uutisen perusteella ole varsinaisten tuotantorakennusten pinta-ala, vaan ilmeisesti yhtiölle vartun alueen pinta-ala, se voi sisältää vaikka laidunalueita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.