Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftilla on kovat piipussa: Tuo väkisin sovelluksensa Androidiin

4
Manu Pitkänen

Microsoftilla on kovat piipussa: Tuo väkisin sovelluksensa Androidiin
Samsung järjesti tänä vuonna pienimuotoisen yllätyksen lisäämällä uusimpiin lippulaivoihinsa Microsoftin tarjoamia sovelluksia. Samankaltaiseen yhteistyöhön päätyi myös Dell ja kourallinen muita vähemmän tunnettuja merkkejä.

Microsoftin "invaasio" Android-laitteisiin jatkuu nyt uudella hyökkäysaallolla, kun ohjelmistojätti on vahvistanut 20 muun Android-merkin hypänneen mukaan ohjelmistoyhteistyöhön. Uudet kumppanit ovat pääasiassa paikallisia ja maailmanlaajuisesti heikosti tunnettuja merkkejä, mutta sekaan on mahtunut myös Sony ja LG.

Sopimuksen mukaan merkit ovat sitoutuneita tuomaan markkinoille Android-laitteita, joihin on esiasennettu Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ja Skype. Sopimuksen piiriin kuuluu LG:n vielä julkistamaton tabletti sekä Sonyn Xperia Z4 Tablet.

Microsoftin mukaan uudet yhteistyökuviot ovat osa yhtiön uutta strategiaa, jonka tavoitteena on tuoda valikoidut palvelut kaikille yleisimmille alustoille, jolloin niiden käyttö ei jää ainakaan laite- tai käyttöjärjestelmävalinnasta kiinni.Aiemmin keväällä Microsoft ja vaihtoehtoista Android-käyttöjärjestelmää kehittävä Cyanogen kertoivat yhteistyöstä, jonka myötä Microsoftin palvelut esiasennetaan Cyanogen-puhelimiin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

3rd_party
3rd_party

1

Tuo väkisin? Milläs MS nyt mitään väkisin tuo? Olisiko kuitenkin kyseessä diilien tekeminen valmistajien kanssa, siis normaali liiketoiminta.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

2

Kaikkein parastahan on, jos nuo eivät ole edes poistettavissa. Microsoftin Office-ohjelmat ovat tunnetusti aika järeitä tuon muistin syömisen kanssa.

Vastaa
ramiselin
ramiselin

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:

Tuo väkisin? Milläs MS nyt mitään väkisin tuo? Olisiko kuitenkin kyseessä diilien tekeminen valmistajien kanssa, siis normaali liiketoiminta.

Väkisin siinä mielessä, että ostettuaan puhelimen vaikka Sonylta käyttäjä ei voi poistaa Microsoftin sovelluksia. Voi toki olla, että esiasennetut sovellukset saa halutessaan poistettua, mutta harvemmin näin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ramiselin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:

Tuo väkisin? Milläs MS nyt mitään väkisin tuo? Olisiko kuitenkin kyseessä diilien tekeminen valmistajien kanssa, siis normaali liiketoiminta.

Väkisin siinä mielessä, että ostettuaan puhelimen vaikka Sonylta käyttäjä ei voi poistaa Microsoftin sovelluksia. Voi toki olla, että esiasennetut sovellukset saa halutessaan poistettua, mutta harvemmin näin.

Joo, mutta oikeampi muotoilu olisi esim. "Sony ja Samsung estävät käyttäjiä poistamasta esiasennettuja Microsoftin sovelluksia". Microsoftin ja valmistajienkin kannalta tuo on ihan normaalia liiketoimintaa.

Softan tekijä maksaa siitä, että saa softansa esiasennettuna ja valmistaja sitten miettiin onko maksu riittävä vs. joidenkin kuluttajien mahdollisesti tuntema ahdistus "vapauden" vähenemisestä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja