Google Now'sta tulee paljon älykkäämpi ja hyödyllisempi

Manu Pitkänen

Google Now'sta tulee paljon älykkäämpi ja hyödyllisempi
Applen rakentaessa iOS 9:ään Google Now'n haastajaa, Google on itse terävöittänyt digitaalisen avustajansa toimintaa. Android M:n myötä Google Now saa uuden Now on Tapiksi kutsutun ominaisuuden.

Now on Tapissa on pelkistetysti sanottuna kyse siitä, että Google tarkkailee mitä puhelimella tehdään ja käyttää sitä kontekstina Now-vastauksissa. Toiminto aktivoituu painamalla pitkään kotinäppäintä, siitä sen nimikin on tullut.

Analysointia voidaan tehdä käytännössä minkä tahansa indeksoidun sovelluksen kohdalla. Jos esimerkiksi pikaviestiketjussa puhutaan elokuvista tai ravintolasta, Google Now osaa tarjota keskusteluaiheeseen liittyvää tietoa (esimerkiksi arvosteluita).

Now on Tapin tarkoituksena on tuoda nopeasti saataville kaikkein todennäköisimmin haluttua tietoa. Jos se ei ole kuitenkaan sitä mitä tarkoitit, voi halutun toiminnon suorittaa Google Now'n kautta puhekomennolla.Jos kuvailun pohjalta ei oikein auennut mistä Now on Tapissa on oikein kyse, niin alla olevan videon pitäisi selventää palvelun luonnetta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.