Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Esittelyssä Windows 10: ilmoituskeskus

Valtteri Ahonen

Esittelyssä Windows 10: ilmoituskeskus
Ilmoituskeskuksen puuttumista pidettiin aikanaan Windows Phonen suurena heikkoutena. Päivityksen mukana se kuitenkin lopulta saatiin alustalle. Windows 10:n myötä ilmoituskeskus saa hieman uutta ilmettä ja enemmän toimintoja, joskin perusperiaatteet pysyvät paikallaan.

Uusi ilmoituskeskus muistuttaa päällisin puolin lähes täysin edellisen järjestelmäversion vastaavaa, ja sen käyttö on vanhoille käyttäjille tuttua. Keskus aukeaa ruudun yläreunasta vetämällä ja näyttää yläreunassa pikakäynnistyspainikkeet. Oletuksena niitä näkyy neljä, mutta näkymän voi nyt laajentaa, jolloin saataville tulee enemmän kontrolleja. Neljä pikatoimintoa voi vaihtaa haluamikseen. Laajennetussa näkymässä on tarjolla esimerkiksi kamera, virransäästö ja uudemmassa järjestelmäversiossa kuuleman mukaan myös taskulamppu.

Painikkeiden alapuolelle listautuvat itse ilmoitukset, joita voi Windows 10:ssä käsitellä hieman aiempaa monipuolisemmin. Nyt yksittäisen ohjelman yksittäisiä viestejä voi pyyhkäistä pois näkyvistä, kun aiemmassa versiossa koko ohjelman alla oleva rykelmä lähti pois kerralla. Pitkät viestit näkyvät myös ensin lyhempinä, mutta ne saa sivussa näkyvällä painikkeella laajennettua.Ilmoituskeskusta voi jonkin verran muokata asetuksista. Asetukset liittyvät lähinnä ilmoitusten käytökseen puhelimen ollessa lukittuna sekä siihen, mitkä sovellukset ylipäätään näyttävät ilmoituksia. Ilmoituskeskuksen värimaailma mukailee koko puhelimen valittua teemaa.

Windowsin ilmoituskeskuksella on jonkin verran kirittävää, sillä Lollipop-päivitys laajensi merkittävästi ilmoitusten mahdollisuuksia Androidilla. Tätä monimuotoisuutta Microsoft ei ole Windows 10:n ilmoituskeskuksessa aivan ottanut kiinni.Testin käyttöjärjestelmäversio: 10.0.10149.0
Testin laite: Lumia 630


Osa 1: Edge-selain
Osa 3: yleisilme


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja