Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft ottaa löysät pois – vain muutama Lumia-julkaisu vuodessa

5
Manu Pitkänen

Microsoft ottaa löysät pois – vain muutama Lumia-julkaisu vuodessa
Nokian ollessa vielä maailman suurin (äly)puhelinvalmistaja, oli melko tyypillistä, että myyntiin tuli jatkuvalla syötöllä samankaltaisia tai samanhintaisia puhelimia useita eri malleja. Tuolloin uskottiin puhelimien voimakkaaseen segmentointiin eli kaikille kuluttajaryhmälle yritettiin jokaiselle jotakin -hengessä tuoda juuri sen tarpeisiin soveltuva puhelin: yksi malli pelaamiseen, toinen malli musiikin kuunteluun, kolmas bisneskäyttäjille, neljäs kuvaamiseen (ja samat vielä eri hintaluokkiin) jne.

Vuoden aikana julkaistavien puhelimien määrä alkoi jo ahdistaa heikompia, eikä tavallinen kuluttaja pysynyt enää kärryillä, että mikä uusista puhelimista oikein sopii hänen tarkoituksiin – voimakas segmentointi kääntyi itseään vastaan. Viimeistään Applen iPhonen myötä alkoi julkinen ihmettely, että miksi niitä puhelimia täytyy julkaista niin paljon, kun kapeammallakin tuoteportfoliolla pärjäisi.
Microsoftilla ollaan nyt pakon edessä ymmärretty, ettei markkinoille kannata tuoda jatkuvalla syötöllä puhelinmalleja, jotka teknisesti ovat kuitenkin käytännössä toistensa klooneja – joissain yksityiskohdissa on ehkä tehty muutoksia tavoitellun kohderyhmän mukaan. Monen puhelimen kehitys syö vain resursseja, eikä Windows-puhelimien kysyntä riitä kannattalemaan laajan malliston kehittämiseen vaadittavaa kehitystyötä.

Uudistetun puhelinstrategian mukaan Microsoft keskittyy vastaisuudessa kolmeen segmenttiin, jotka ovat yrityskäyttäjät, halpojen puhelimien ostajat sekä lippulaivapuhelimien ostajat. Bloombergille puhuneen lähteen mukaan Microsoft aikoo julkaista näihin kolmeen segmenttiin sopivia puhelimia vuodessa yhteensä noin kuusi kappaletta (kaksi kuhunkin kategoriaan).

Voidaan kuitenkin kysyä, että onko nykypäivänä enää tarvetta erotella lippulaivapuhelimia bisnes-käyttäjille suunnatuista puhelimista. Applen iPhone on esimerkki siitä, ettei ole.

Kommentit (5)

teme565
teme565

1

Olen ehdottoman samaa mieltä. Nokian/Microsoftin nykyinen Lumia-strategiakin pohjautuu liikaa eri malleihin. Kun ominaisuudet puhelimissa kuitenkin on samaa luokkaa, niin esim. kolme eri mallia (low end, mainstream, high end) riittäisi ihan hyvin.

Lainaus:


Uudistetun puhelinstrategian mukaan Microsoft keskittyy vastaisuudessa kolmeen segmenttiin, jotka ovat yrityskäyttäjät, halpojen puhelimien ostajat sekä lippulaivapuhelimien ostajat.


Omasta mielestä (yrityskäyttäjänä) en näe mitään järkeä erotella yritysmallistoa lippulaivamallistosta. Ja itse ainakin näen niin, että yleensä ne yritysmallit on juuri niitä lippulaivoja.

Saa nähdä, tuleeko WP:stä Windows 10:n myötä mitään, vai joutuuko Microsoft toteamaan että on parempi pysytellä tietokonepuolella?

Vastaa
Agent_007
Agent_007

2

Lainaus:

Omasta mielestä (yrityskäyttäjänä) en näe mitään järkeä erotella yritysmallistoa lippulaivamallistosta. Ja itse ainakin näen niin, että yleensä ne yritysmallit on juuri niitä lippulaivoja.


Rautapuolella olen pitkälti samoilla linjoilla (tosin hardware-näppis on tässä se asia, jota toivoisin edelleen työluureihein), mutta ohjelmistopuolen osalta näkisin kyllä erittäin mielelläni enemmän yrityskäyttöön suunnattuja puhelimia.

Toiveena mm. GameCenter/Google Play Games/Xbox Live ynnä muut turhat hömpötykset pois luurista, palomuurisovellus, mahdollisuus kytkeä pois valmistajien omat päivitysjärjestelmät, tiukemmat kontrollit sovelluksille ja mahdollisuus korvata oletussovellukset.

Vastaa
Valkeakuulas
Valkeakuulas

3

Lainaus:

Toiveena mm. GameCenter/Google Play Games/Xbox Live ynnä muut turhat hömpötykset pois luurista, palomuurisovellus, mahdollisuus kytkeä pois valmistajien omat päivitysjärjestelmät, tiukemmat kontrollit sovelluksille ja mahdollisuus korvata oletussovellukset.


Yrityspuhelin on se versio lippulaivasta jota kukaan käyttäjä ei halua käyttää.

Vastaa
tesnopesno
tesnopesno

4

Oon tavallaan eri mieltä, nykyään puhelimet on liian samanlaisia. Toisaalta olen samaa mieltä, et yhden firman on turha julkaista miljoonaa identtistä mallia.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

5

Lainaus:

Voidaan kuitenkin kysyä, että onko nykypäivänä enää tarvetta erotella lippulaivapuhelimia bisnes-käyttäjille suunnatuista puhelimista. Applen iPhone on esimerkki siitä, ettei ole.


Bisnes-käyttäjistä tiedä, mutta yrityskäyttöön tarvitaan kyllä jotain muutakin kuin ns lippulaivapuhelimet, jos ne kuten esimerkinä käytetty.

Ns lippulaivapuhelimista ei kuitenkaan tarvi kiinteästi poistaa yritysominaisuuksia, eli vaikka sitten valinnaisena. Tosin nykyinen malli että malli kuin malli ns alustan osalta sopii firmakäyttöön on firmoille hyvä juttu, jos muuttuu ns firma tuki vaihtelee malleittain, niin määrän vähentäminen ei kaikille selkeytä.

Toinen, miten lasketaan uutisessa mainittu mallimäärä, onko malli määrä mainittua leveämpi, mutta kuusi ns erilaista perusmalli sarjaa.

Ja MSllä taitaa olla ajatus että muut valmistajat täydentävät valikoimaa, MS ns takaa perusvalikoiman olemassaolon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja