Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian ex-johtaja AL:lle: Suomeen ei enää synny merkittävää puhelinbisnestä

1
Sami Koivunen

Nokian ex-johtaja AL:lle: Suomeen ei enää synny merkittävää puhelinbisnestä
Nokian langattomien palvelujen yksikön entinen johtaja Anssi Vanjoki ei usko Aamulehden haastattelussa, että Suomeen syntyisi enää merkittävää liiketoimintaa puhelinten suunnitteluun tai valmistukseen.

Microsoft kertoi keskiviikkona irtisanovansa yli puolet työntekijöistään Suomessa. Vanjoki on jo aiemmin mm. kommentoinut Windows Phone -strategian olleen typerä ja tarpeeton.

Vanjoki uskoo, että asetelmat matka- ja älypuhelinmarkkinoilla on jo saavutettu.

Markkina ei kasva. Valmistajat ovat selvillä ja markkinat jaettu.
Vanjoki uskoo Nokian palaavan vielä älypuhelinmarkkinoille viitaten viime kuun uutisointiin. Paluu tapahtuisi siten, että Nokia ulkoistaisi N1-tabletin tapaan puhelinten tuotekehityksen ja valmistuksen keräten vain rojaltit brändin ja patenttien käytöstä.
Älypuhelinten sijaan Vanjoki uskoo puettavan teknologian tulevaisuuteen.

Seuraava vaihe on puettava elektroniikka sekä siihen liittyvät palvelut ja applikaatiot.
Vanjoen mukaan pelikenttä on vielä puettavan elektroniikan alalla auki. Nyt irtisanottavia Vanjoki pitää huippuosaajina, joita tulisi hyödyntää enemmänkin.

Ei tänne kukaan ole tulossa meitä pelastamaan tai investoimaan. Meidän täytyy itse kasvaa yritystoimintaan. Osaamista on. Rahoitusta löytyy, kun on ideoita ja yrittäjyyshenkeä.

Siellä on henkilöitä, joilla on Suomessa vertaansa vailla olevaa kansainvälistä osaamista eri liiketoiminta-alueilta. Heitä ei ole osattu riittävästi hyödyntää pk- eikä suurissakaan yrityksissä.Vanjoki toimii tällä hetkellä professor of practice -tehtävissä Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Amer Sportsin hallituksen puheenjohtajana.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
taasoikeassa (vahvistamaton)

1

Kyllä tämä tollo jaksaa!!!

Nokialla ollessaan ennusti, että kosketusnäytöillä ei ole tulevaisuutta. Arvosteli avoimesti Applen liiketoimintaa ja totesi, että Apple ei ole uhka Nokialle.

Kaksikko Vanjoki ja Kallasvuo tuhosivat Nokian matkapuhelinbisneksen.

Kannattaisi vaihtaa alaa ja lopettaa typerät jälkiviisaat lausunnot julkisuudessa!

t. osakkeenomistaja

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.