Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy Note 5:n akku onkin pettymys?

5
Puhelinvertailu
Tiedämme jo valtavasti Samsungin huomenna julkaistavista Galaxy-huippumalleista, mutta pieniä yksityiskohtia on vielä vuotamatta. Jo viime kuussa kerroimme Galaxy S6 Edge+ -mallin akkukapasiteetista, mutta Galaxy Note 5:n akusta ei puhuttu mitään.
Mikäli @evleaksiä on uskominen, niin Note 5:n akku voi olla pieni pettymys – ainakin numeroiden valossa. Paljolti suureen akkuun ja loistavaan akkukestoon panostava Note-sarja on ottamassa harppauksen taaksepäin, sillä vuotaja kertoo, että Note 5:ssä on sama 3000 milliampeeritunnin akku kuin uudessa S6E+-mallissa. Laitteeseen on huhuttu jopa yli 4000mAh akkua.

Jo viime vuotisessa Galaxy Note 4 -mallissa akkukapasiteettia oli 3220 milliampeerituntia, joten pieni tiputus kapasiteetissa on tapahtumassa. Vuoto tosin kertoo, että akku riittää 21 puhetunniksi, joka on tunnin enemmän kuin edeltäjä. Vaikuttaa siltä, että virransäästöteknologiat ja piirit mahdollistavat kuitenkin paremman akkukeston.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

amtiainen
amtiainen

1

Tuskin virransäästöteknologiat on kehittyneet niin paljoa, että puheaikaa saataisiin kasvatettua. Ja vieläpä pienemmällä akulla. Luultavasti ovat vain kasvattaneet puheaika lukuja paperilla, jotta menisi paremmin kaupaksi.

Vastaa
delic
delic

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti amtiainen:

Tuskin virransäästöteknologiat on kehittyneet niin paljoa, että puheaikaa saataisiin kasvatettua. Ja vieläpä pienemmällä akulla. Luultavasti ovat vain kasvattaneet puheaika lukuja paperilla, jotta menisi paremmin kaupaksi.

Kyllä se hyvin voi olla mahdollista, esimerkiksi uuden tulevan iPhonen piirin on sanottu olevan 33% virtapihimpi kuin edeltäjänsä, hyvin todennäköistä että samsung pystyisi samaan.

En usko että tunnin puheajan kasvu paperilla on juuri kenellekään myyntivaltti, eikä sekään vaikka se toteutuisi.

Vastaa
WereCatf
WereCatf

3

Ei se pelkkä akun koko kerro koko totuutta, sen kestoon voi vaikuttaa paljonkin muulla laitteistolla ja ohjelmistolla. Itsellä ainakin G2 sai huomattavasti pidemmän akkukeston, kun päivitti Lollipopin siihen. Sen lisäksi, kun pistää turhuudet, kuten NFC:n ynnä muut pois päältä, niin se kestää aika nätisti 5-6 päivää yhdellä latauksella.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

Niin puhua pystyy tunnin enemmän mutta mitenkäs näyttö? Puhuessa ei ole näyttö päällä. Jos sitä ei ole saatu virrankulutukselta pienemmäksi niin käyttöaika jää kyllä pienemmäksi.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti amtiainen:

Tuskin virransäästöteknologiat on kehittyneet niin paljoa, että puheaikaa saataisiin kasvatettua. Ja vieläpä pienemmällä akulla.


3000Mah 3,6v akulla nyky tekniikalla saa pitkän puheajan, se tuskin on ongelma.
Jos Akku kapasiteetti on muutaman prosentin pienempi kuin nykyisessä mallissa, niin max puheajoissa on olemassa olevissakin malleissa enemmän hajontaa.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Ei se pelkkä akun koko kerro koko totuutta, sen kestoon voi vaikuttaa paljonkin muulla laitteistolla ja ohjelmistolla.

Uutisen mukaan laitteessa on puhelimeksi aika iso akku, joten ihan keskinkertaisenakin sillä pitäisi riittäää potkua valmiustialssa ja puheessa.
Isonäyttöisessä laitteessa aktiiviisen kayttöaikaan vaikuttaa tavanomaista enemmän näytön virrankulutus, voisi kuvitella ottä näyttö komponentti ei ole sama kuin nykyisessä versiossa.

NFC, BT jne ei tyypillisesti ola virtaongelmia aktiivikäytössä, mutta siinä tapauksessa jos halutaan sitä pisintä mahdollista valmiutilan kestoa, niin pienistäkin se pitää hakea, monessa luurissa on ns virransäästö tila, jolla se kerralla leikattua laajasti virrankulutusta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja