Mikroskooppi paljastaa: Sonyn uusi hirmunäyttö on totta

2
Matti Robinson

Mikroskooppi paljastaa: Sonyn uusi hirmunäyttö on totta
Sony esitteli IFA-messuilla uuden Xperia Z5 -tuoteperheen, jolla se haastaa muun muassa Samsungin Galaxy S -laitteet. Xperia Z5 -perusversio haastaa melko tasaväkisesti Galaxy S6:n, mutta todellinen haaste Samsungille tulee Xperia Z5 Premiumin muodossa.

Erityisen kova haaste tulee Sonyn marraskuussa julkaistavan puhelimen näytöltä, jossa on väitteiden mukaan 4K-resoluutio, joka tuottaa siis 3840 x 2160 pikseliä (oikeammin UHD tai UHD 4K). Tämä on merkittävästi enemmän kuin Samsungin huikean tarkat QHD-näytöt (2560x1440). Messuilta kuitenkin rantautui huhuja, joiden mukaan kuvakaappaukset Sonyn laitteista kertoivat tarkkuudeksi vain Full HD:n eli 1920 x 1080. Onko 4K-näyttö siis humpuukia?GSMArena on laittanut Sonyn huippupuhelimen näytön mikroskoopin alle ja selvittänyt asiaa. Lähikuvasta selvisi, että kyseessä on tosiaan 4K-näyttö, jonka alipikselit ovat huomattavasti pienempiä kuin verratun Full HD -näytön. Voikin siis olla, että Sony käyttää käyttöliittymän resoluutiona käytännön syistä pienempää resoluutiota ja huipputarkkuus on tarkoitettu pääasiassa sitä tarvitseviin sovelluksiin, kuten kenties 4K-videoon ja virtuaalitodellisuussovelluksiin.

Mikroskooppikuvan ja sen paljastaman erikoisen pikselijärjestelyn löydät GSMArenan artikkelista.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.