Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple esitteli iPhone 6S:n ja iPhone 6S Plussan – Tällaisia ne ovat

1
Manu Pitkänen

Apple esitteli iPhone 6S:n ja iPhone 6S Plussan – Tällaisia ne ovat
Apple esitteli tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa iPhone-mallistonsa uusimmat jäsenet. Tulokkaat kantavat nimiä iPhone 6S ja iPhone 6S Plus. Apple hehkuttaa niiden olevan uudistuneen täysin aiemmasta – vaikkakin ulkoinen muotoilu näyttää olevan perua iPhone 6:lta.

Puhelimet on valmistettu 7000-sarjan alumiiniseoksesta, joka on paljon kestävämpää kuin iPhone 6:ssa käytetty seos. Siispä puhelimien vääntäminen mutkalle vaatii aikaisempaa selvästi enemmän voimaa. Värivaihtoehtojen joukkoon on liittynyt uusi punakultainen vaihtoehto.
Itse tekniikan osalta Apple on lisännyt iPhone 6S -puhelimiin niin sanotun 3D Touch -teknologian. Kyseessä on käytännössä kosketusnäyttö, joka aistii itse kosketuksen lisäksi kosketuksen voimakkuuden (kolme eri astetta). Tekniikkaa käytetään muun muassa sisältöjen nopeisiin vilkaisuihin (pop up -ikkuna, johon saa auki esimerkiksi linkin auki), mutta jos kosketus jatkuu pitkään, avataan sisältö kokonaan auki. Kotinäkymässä jos vilkaisupainalluksen tekee sovellukselle, avautuu pop up -ikkuna, josta voi valita nopeasti sovelluskohtaisen pikatoiminnon.

Aivan kuten Apple Watchissa ja MacBookissakin, voimakkuutta aistivan kosketusnäytön pariksi on lisätty haptisen kokemuksen tuottava Taptic Engine -lineaarimoottori.

Puhelimissa käytetään uutta A9-suoritinta, jonka luvataan olevan suorittimen osalta 70 prosenttia rivakampi ja grafiikoiden osalta 90 prosenttia nopeampi kuin A8. Liike- ja paikkadatan käsittelyyn tarkoitettu M-suoritin on myös integroitu A9:ään.

Touch ID -sormenjälkilukija käsittelee sormenjälkesi myös kaksi kertaa nopeammin, joten mobiilimaksaminen ja puhelimeen kirjautuminen onnistuu paljon vikkelämmin.

Kameran osalta Apple on siirtynyt 12 megapikselin kennoon, jonka kuvanlaatua on kohennettu Deep trench isolation -nimisellä tekniikalla. Ulkopuolisen silmiin se vaikuttaa Samsungin ISOCELLiltä tai vastaavalta tekniikalta, jossa kennon pikselit on eroteltu väliseinillä toisistaan cross-talk-häiriöiden ja kohinan ehkäisemiseksi. Kameralla voidaan kuvata 4K-videoita.

Tavallisten valokuvien oton yhteydessä iPhone 6S kuvaa niin sanotun Live-kuvan, jossa 12 megapikselin kuvat yhdistetään lyhyeksi "GIF-pätkäksi". Live-kuviin on mahdollista tallentaa myös ääntä. Kuvien katselu tapahtuu 3D Touch -kosketuksella.

Etukamerankin kenno on pistetty vaihtoon ja sen pikselilukemat mitataan nyt viidessä miljoonassa. Selfie-kuvaajien iloksi iPhonen kameraohjelma osaa käyttää jatkossa puhelimen näyttöä True Tone -salamana.

Apple aloittaa ennakkotilausten vastaanoton 12. syyskuuta. Myyntiin puhelimet tulevat 25. syyskuuta isoimmilla markkina-alueilla. Euromääräiset hintatiedot löytyvät täältä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Yllättävänkin hyvä julkistus, kaikki parantui ja 3d Touch potentiaalisesti muuttaa käyttöliittymiä huomattavasti.

Eniten kuitenkin kiinnostaa Apple TV, jolle vihdoin voi tehdä applikaatioita, odotan siltä paljon. Toivottavasti myös muutamat kotimaiset toimijat tekisivät tuolle sovelluksen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja