Vaihtoehto-Androidiin tulossa Cortana-integraatio

2
Manu Pitkänen

Vaihtoehto-Androidiin tulossa Cortana-integraatio
Microsoftin huhuttiin keväällä suunnittelevan isoa sijoitusta vaihtoehtoista Android-käyttöjärjestelmää kehittävään Cyanogeniin, mutta ohjelmistojätti vetäytyi lopulta rahoituskierroksesta. Sen sijaan yhtiöt sopivat tiiviistä yhteistyöstä.

Jo huhtikuussa Cyanogen kertoi lisäävänsä Bing-palvelut, Skypen, OneDrive-pilvipalvelun, OneNoten, Outlook-sähköpostiohjelman ja Office-sovellukset Cyanogen OS:ään. Cyanogenin toimitusjohtaja Kirt McMaster kertoi International Business Timesille, että edellä mainittujen palveluiden lisäksi myös Microsoftin Cortana-puheavustaja ollaan integroimassa käyttöjärjestelmään.

Cortana on saatavilla Android-laitteisiin erillisenä sovelluksena, mutta Cyanogenin tapauksessa avustaja aiotaan integroida suoraan käyttöjärjestelmään. Näin Cyanogen pystyy kilpailemaan tehokkaammin Google Now'ta ja Applen Siriä vastaan.



Haastattelussa McMaster myös totesi Cyanogenin päätavoitteena olevan Google-riippuvuudesta irtaantuminen. Se voisi tapahtua täysin seuraavan parin vuoden aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (2)

PJL78
PJL78

1

Yhdestä yrityksestä toiseen! Ei toi Google-riippuvuus ole yhtään sen parempi kuin Microsoft-riippuvuus, tää alkaa olee pelleilyä. Mikäs seuraavaksi lääkkeeksi, kun halutaan eroon MS-riippuvuudesta? Apple-riippuvuus? Huh huh sanon minä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Ehdin jo pahasti säikähtää, ennen kuin muistin että Cyanogen OS:llä ja CyanogenModilla on pirun iso ero. Mutta kuten jo edellinen kommentoija mainitsi, mikäs ratkaisu se nyt on, että mennään Google-riippuvuudesta MS-riippuvuuteen?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.