Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC-pomo vastasi kopiointisyytöksiin: "Apple kopioi meitä, emme me heitä"

2
Matti Vähäkainu

HTC-pomo vastasi kopiointisyytöksiin: Apple kopioi meitä, emme me heitä
On lienee selvää kaikille älypuhelinmalleja hiukankaan tunnistaville, että HTC:n hiljattain esittelemän One A9:n ja Applen iPhone 6 ja iPhone 6s -mallien muotoilussa on jotain yhteistä. Monet ovat syyttäneet HTC:ta kopioinnista, tai ainakin iPhone-vaikutteista, mutta nyt yhtiön pomo on virallisesti kiistänyt moiset väitteet.

Want China Times kertoo, että HTC-pomo Jack Tongin mukaan Apple on pikemminkin kopioinut HTC:n unibody-rakenteen erityisesti antennien osalta. Tong tietysti viittaa yhtiön One-mallin rakenteeseen, jossa tutut antenniviivat löytyvät ylhäältä ja alhaalta.Näin tietysti onkin, HTC julkaisi 2013 kyseisenlaisen metallisen unibody-mallin ja sittemmin vastaavanlainen rakenne on tuotu iPhone 6:een. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että uusi One A9 on aivan toista maata kuin alkuperäinen One ja lainaa kovasti iPhonen nykysukupolven designista paljon.

Käydäänpä läpi muutamia yksityiskohtia, joita ei löydy aiemmista One-malleista, mutta löytyy A9:stä sekä iPhonesta. Takaosassa kamera on siirretty viivan yläpuolelle, kuten iPhonessa, joskin on edelleen keskellä iPhonesta poiketen. Antenniviivasta viivan jatkaminen on kameraan on poistettu. Takakannen kaarevuus on vaihdettu iPhonesta tutumpiin pyöristettyihin reunoihin.

HTC:n One-malliston tunnistettavin osa on kuitenkin laitteen etuosa, joka on muuttunut merkittävästi iPhone-tyylisemmäksi. Poissa ovat HTC:lle ominaiset BoomSounds-kaiuttimet laitteen ylä- ja alaosasta. Nyt yläosassa on iPhonesta tuttu kapea kuulokeritilä ja alaosassa fyysinen kotinäppäin.

Lisäksi esimerkiksi hienoisesti ulkoneva pyöreä kameralinssi on tuttua iPhonesta ja varmasti etsivä löytäisi lisääkin kyseenalaisia design-valintoja. Mallin nimikin on sopivasti tuttu Applen uusimmasta järjestelmäpiiristä.

Alla HTC:n perinteinen One-muotoilu One M8:ssä, One A9 ja iPhone 6s. Jokainen voi tehdä omat johtopäätökset.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

1

Miten ihmeessä Puhelinvertailu voi vajota näin naurettavaan juttuun.
Teidän tekstinne ihan "haisee".Tiedättekö missä esimerkiksi Iphonen kaiuttimet ovat ennen olleet siellä puhelimen pohjassa ,ihan kuin ihmisellä olisi korvat leuassa.HTC:ssä on linjat ihan kohdallaan mutta katsokaa miltä puhelimet näyttävät sivusta katsottuna.HTC on hyvä puhelin siksikö sitä niin mustamaalataan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

2

Omasta mielestä iPhonen muotoilu meni kutosen kohdalla rumempaan suuntaan. Tuollainen mitäänsanomaton puikula. 4/5 malleissa oli enemmän arvokkuutta. Toki uudet ovat käteen mukavamman tuntuisia. Omalla rahalla ostavat käärivät nämä kuitenkin johonkin rumaan suojakuoreen niin loppupeleissä on aika sama miltä se puhelin näyttää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja