Huawein älypuhelinten suosion saldona kiinalaisvalmistajien piikkipaikka

2
Matti Robinson

Huawein älypuhelinten suosion saldona kiinalaisvalmistajien piikkipaikka
Huawei on ollut nosteessa niin Suomessa kuin muuallakin länsimaissa ja siitä kertovat myös myyntiluvut. Muun muassa Samsung on nyt julkaissut viimeisimmän vuosineljänneksen tuloksia ja myös Huaweilla on muutama statistiikka kerrottavanaan.

Kiinalaisyhtiön mukaan kasvu viime vuodesta on ollut huimaa ja Huawein valmistamia älypuhelimia myytiin kolmannella vuosineljänneksellä peräti 27,4 miljoonaa. Yhtiö ohitti tutkimusyhtiö Canalysin mukaan kilpailevan Xiaomin Kiinan suurimpana matkapuhelinvalmistajana. Kasvua edellisvuoteen, jolloin puhelimia myytiin samalla ajanjaksolla noin 16,8 miljoonaa, oli noin 63 prosenttia.

Huawein mukaan sen huippupuhelinta Huawei P8:aa (kuvassa) on myyty nyt neljä miljoonaa kappaletta. Suomessa P8:n lisäksi suosiossa ovat olleet edullisemmat Honor-mallit. Lisäksi yhtiön tarjontaan kuuluvat myös suuremmalla näytöllä varustetut Mate-puhletit.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -23%

Xiaomi 13 Lite
361 € CDON
499 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 467 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -22%

Sony Xperia 1 V
999 € Gigantti
999 € Proshop
999 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 1282 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -14%

Oppo Reno10 Pro
467 € CDON
733 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 541 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
86 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (2)

tataka
tataka

1

Huawei on saanut jonkin verran hyvää mainetta verrattuna moniin muihin kiinalaismerkkeihin ja joidenkin mallien kolmen vuoden takuu sekä ilmainen näytönvaihto hyviä markkinointikikkoja, tosin ilmeisesti ainakin suomessa myyjille maksetaan provisiota enemmän jos saavat huawein(puhelimia?) myytyä.

Itse ostan nexus 6p jonka valmistaja huawei mutta ohjelmistopäivitykset tekee google joka luvannut nopeita päivityksiä 2 vuotta ja sen jälkeen 1 vuosi tietoturvapäivityksiä, ennenkin olen tainnut todeta että valmistaja joka lupaa ja pitää myös lupauksensa päivittää hyvin olisi vahvoilla tosin motorola hylkäsi moto e mallinsa vaikka mainokset lupasivat ettei hylätä tosin pikkupräntillä kerrottiin että ehkei kuitenkaan. Jotkut nettisivut esim androidcentral oli asiasta avoimesti motorolaa haukkunutkin.

Huawein innovointikyky on tosin mielestäni aika keskinkertaista ja muut valmistajat johtavat uusien ominaisuuksien, muotoilun puolella, huawei enemmänkin katsoo mitä muut tekee ja sitten vasta tekevät perässä. Mate s kosketuksen voimakkuuden tunnistava näyttö tosin voi kieliä että aikovat jatkossa myös omia juttuja kehitellä eivätkä seuraa perästä muita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
AndroidWindows (vahvistamaton)

2

Paitsi että Nexus 6P taipuu ja särkyy kuin sulanut suklaa paratiisin lämmössä. Videota (bend test) löytyy Youtubesta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.