Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kameravertailu: iPhone 6s vastaan iPhone 6

1
Manu Pitkänen

Kameravertailu: iPhone 6s vastaan iPhone 6
iPhone 6s toi mukanaan uuden 12 megapikselin kamerakennon, kun tähän asti Apple on turvautunut vain kahdeksan megapikselin kennoon. Vanha viisaus sanoo, ettei pikseleiden määrä kerro lopullista totuutta kennon tuottamasta kuvanlaadusta, mutta mitä enemmän pikseleitä kennossa on, sitä paremmin pienimmät yksityiskohdat tulevat näkyviin.

Pikselimäärän nostaminen ja kennon koon pitäminen samana tuo kuitenkin mukanaan ongelmia: pienet pikselit ovat alttiita cross-talk-virheille ja aiheuttavat herkemmin kohinaa kuviin. Näitä ongelmia vastaan Apple on yrittänyt taistella eristämällä pikselit toisistaan ja nostamalla värisuodattimet pikseleiden päälle. Alla olemme ottaneet samoista tilanteista kuvat iPhone 6:lla ja iPhone 6s:llä, joten voit helposti vertailla miten iPhonen kameraan tehdyt muutokset vaikuttavat käytännössä. Kuvaparien ylimmäinen kuva on otettu iPhone 6:lla, alempi iPhone 6s:llä.Kuvissa ei ole merkittäviä eroja, joten ainakaan tämän perusteella voitaisiin sanoa iPhone 6s:n tuottavan hyvissä valaistusolosuhteissa yhtä hyviä kuvia kuin iPhone 6:kin.
Kissan takana olevan vuolukivitakan kulman yksityiskohdat näkyvät iPhone 6s:llä otetussa kuvassa selkeämmin. Ehkä deep trench isolationin ja värisuodattimien nosto on ovat parantaneet väritoistoa sen verran, että harmaan eri sävyt toistuvat iPhone 6s:llä paremmin.Kun valoa on tarpeeksi, ei iPhonien kameroidenkaan välille tule sanottavaa eroa.Kiinnittäisin eniten huomiota oikeassa reunassa olevaan punaiseen Kleinbusiin. iPhone 6:lla otetussa kuvassa näkyy selvästi enemmän kohinaa, joten pikseleiden pienenemisestä aiheutuva kohina on saatu tehokkaasti estettyä.Tässä kuvassa oli ajatuksena vertailla kameroiden dynamiikkaa. iPhone 6:lla otetussa kuvassa varjot ovat paljon vaaleampia, mutta toisaalta iPhone 6s:n kuvassa pilvet eivät ole palaneet yhtä pahasti puhki. Tämä viittaisi siihen, että tarkennuspiste ei ole ollut täysin sama, joten dynamiikka lienee molemmissa puhelimissa samalla tasolla. Vasemmalla näkyvä koivikon oksat ovat iPhone 6:n kuvassa pehmeämpiä kuin iPhone 6s:n kuvassa.
Kohinan poisto ei tunnu olevan kovin armollinen iPhone 6s:llä otetussa kuvassa, sillä puun uloisin oksisto näyttää hyvin pehmeältä. Vasemmassa reunassa on myös enemmän kohinaa kuin iPhone 6:lla otetussa kuvassa.iPhone 6s:llä otettu kuva näyttää tärähtäneen hieman, mutta valotusajat ovat silti molemmissa kuvissa täysin samat (1/17 s). Terassin alareunassa näkyvä lumi on piirtynyt paljon pehmeämmin iPhone 6s:llä otetussa kuvassa, kun taas iPhone 6 on säilyttänyt lumen epätasaisuuden paremmin.Tässä kuvaparissa ehkä kaikkein silmiinpistävin ero on tuolin taustalla oleva rapatun seinän "kropeloisuus" on lähes täysin hävinnyt iPhone 6s:llä otetusta kuvasta. iPhone 6 on säilyttänyt selvästi paremmin yksityiskohdat. Oikeassa alakulmassa näkyy toisaalta iPhone 6:lla otetussa kuvassa voimakkaammin kohinaa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

delic
delic

1

Suurimpana erona huomaa, että iPhone 6:ssa on huonompi valkotasapaino, kaikki kuvat on hiukan kellertäviä, esim kissan turkissa näkyy keltaista, lumi on kellertävää jne. Kun taas 6s:llä valkoinen on valkoista.

Ja 6s kuvat ovat hiukan kirkkaampia ja iskevämpiä muutenkin, tulee niin sanotusti enemmän kuvasta ulos elementit. Esimerkiksi tuossa pyöräkuvassa näyttäisi 6:lla, että kuvassa on joku haalea tumma verho koko kuvan edessä, kun taas 6s:llä polkupyörä tulee selkeästi esille kuvasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja