Samsung otti joulumyynnin ykköspaikan takaisin Applelta, koko vuoden osuus tippui

Matti Robinson

Samsung otti joulumyynnin ykköspaikan takaisin Applelta, koko vuoden osuus tippui
Tutkimusyhtiö Gartner on julkaissut lukuja vuoden 2015 viimeisen neljänneksen sekä koko vuoden älypuhelinmyynnistä. Luvut kertovat, että myynti kasvoi viimeisellä neljänneksellä vain hieman alle 10 prosenttia ja Samsung otti takaisin ykköspaikan, jonka edelliskerralla vei Apple.

Riippuen tutkimusyhtiöstä vuonna 2014 viimeisellä neljänneksellä eniten älypuhelimia myi joko Apple tai Samsung – tai laitteita myytiin yhtiöiden toimesta yhtä paljon. Gartnerin mukaan Q4 2014 oli Applen, mutta viime vuoden loppu on uusien lukujen mukaan ollut jälleen parempi Samsungille.

Gartnerin mukaan Samsungin markkinaosuus kasvoi viime vuoden lopussa jälleen yli 20 prosentin ja Applen osuus tippui edellisvuoden saman jakson yli 20 prosentista 17,7 prosenttiin. Huawei kasvatti osuttaan merkittävästi, mutta muut kärkiyhtiön menettivät osuuksia.

Kokonaiskuvassa muutos ei ollut Samsungille yhtä positiivinen. Samsung oli ykkönen koko vuonna 2015, kuten se oli myös vuonna 2014, mutta ero Appleen supistui. Vuoden kokonaismyynti kasvoi noin 14 prosenttia, viimeisellä neljänneksellä 9,7 prosenttia. Loppuvuodesta kasvu oli siis historiallisen pientä, kuten analyytikkojen toimesta arvioitiin jo aiemmin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.