Ohje: Kasvojentunnistus käyttöön Google Kuvat -sovelluksessa

1
Petteri Pyyny

Ohje: Kasvojentunnistus käyttöön Google Kuvat -sovelluksessa
Google Kuvat (Google Photos) on tullut nopeasti supersuosituksi kuvasovellukseksi niin iPhone- kuin Android-käyttäjienkin keskuudessa. Sillä on kaksi isoa valttia muihin kuvasovelluksiin nähden: rajaton, ilmainen varmuuskopiointitila verkkoon sekä sen loistavat, atuomaattiset kuvien ryhmittelyominaisuudet.

Mutta ehkä tehokkain Google Kuvien ominaisuus on kasvojentunnistus – ominaisuus, jossa sovellus itse tunnistaa kasvot ja rymittelee kuvat ihmisten mukaan. Google käyttää tähän verkossa olevan kuvahakunsa teknologiaa ja tulokset ovat täyin automaattisesti toimivalle sovellukselle erittäinkin lupaavia.

Ongelma on se, että kasvojentunnistus on saatavilla ainoastaan valikoiduissa maissa. Ja Suomessa ominaisuus ei ole tarjolla. Asiaan on kuitenkin helppo ratkaisu, mikäli käytät iPhonea tai Android-puhelinta:

Kasvojentunnistus käyttöön Suomessa (Android)
Ongelma kierretään siten, että uskotellaan Google Photosin toimivan käynnistettäess Yhdysvalloissa. Tämän jälkeen asetuksista löytyy ruksi, jolla ominaisuuden saa päälle. Kun ominaisuus on kytketty kerran päälle, se pysyy aina päällä, kaikissa laitteissa, joihin Google Photos on tunnuksellasi asennettu, eli kikka tarvitsee toteuttaa vain kerran, yhdellä laitteella ja muut laitteesi (tietokoneet, iPad, jne) osaavat kasvojentunnistuksen tämän jälkeen.

Käytännösä alussa poistetaan Google Kuvat -sovellukselta tieto siitä, että se on ajettu koskaan. Tämän jälkeen asennetaan ilmainen VPN-ohjelmisto, joka huijaa sovellusta luulemaan olevansa Yhdysvalloissa, ajetaan sovellus, ruksitaan kasvojentunnistus käyttöön ja sillä selvä.

Vaihe 1: Poista Google Kuvilta tieto aiemmasta sijainnista

Mikäli puhelimessasi on jo asennettuna Google Kuvat, siirry puhelimen asetuksista sovellusten hallintaan. Etsi täältä Kuvat-sovellus ja siirry sen tietoihin. Klikkaa tässä näkymässä (kullakin laitemallilla hieman erinäköinen näkymä) kohtaa "Tyhjennä tiedot" tai "Tyhjennä välimuisti",

Mikäli em. kohdat löytyvät, mutta ovat himmennettyjä, kuten mm. Huawein monissa malleissa on, poista sovellus kokonaan.

Älä huoli! Sovelluksen poistaminen tai välimuistin tyhjennys ei poista verkkoon tehtyjä varmuuskopioitasi, kuviasi tai mitään niihin liittyviä tietoja!

Vaihe 2: Jos poistit sovelluksen, asenna se uudestaan

Mikäli jouduit edelliskohdassa poistamaan sovelluksen, asenna se Google Play -kaupasta kuudestaan. Älä kuitenkaan käynnistä tai avaa sovellusta asennuksen jälkeen!

Vaihe 3: Asenna VPN-ohjelmisto

Nyt voit asentaa VPN-ohjelmiston, joka huijaa puhelintasi luulemaan olevansa jossain toisessa maassa. Suosittelen tähän Hola Free VPN:ää.

Hola Free VPN Android

Vaihe 4: Aja sovellus VPN:n kautta

Jos käytät Holaa, käynnistä se. Etsi Omat sovellukset -listalta Kuvat -sovellus, tarkista että sen vieressä on Yhdysvaltain lippu ja käynnistä sovellus. Nyt vain ja ainoastaan Kuvat-sovellus kuvittelee olevansa Yhdysvalloissa.


Hola Free VPN, Google Photos

Vaihe 5: Asetuksista kasvojentunnistus käyttöön

Nyt siirry Google Kuvat-sovelluksessa asetuksiin. Asetuksista löytyy nyt kohta "Samanlaisten kasvojen ryhmittely". Ota tämä käyttöön.

Kasvontunnistus Google Kuvat, käyttöön


Se siitä, tehty! Tämän jälkeen voit halutessasi poistaa asentamasi VPN-ohjelmiston, sillä tehty asetusmuutos on nyt pysyvä ja kasvojentunnistus on käytössä sekä puhelimessasi että kaikissa muissakin laitteissa, jolla Google Kuvia käytät. HUomaathan, että Google tekee kasvojentunnistusta (ja muitakin prosesseja) palvelimillaan, ajan kanssa, eli isomman kuvamäärän kanssa kasvojentunnistuksessa menee helposti useita päiviä ennenkuin ryhmiteltyjä kasvoja tulee tarjolle sovellukseen.

Google Kuvat, Henkilöt


Tämän jälkeen voit tehdä erittäinkin näppäriä hakuja kuva-arkistoosi, esim:

Minna ja Sanna -> hakee kuvat, joissa esiintyvät molemmat mainitut henkilöt

Heikki joulu -> hakee kuvat, joissa esiintyy Heikki ja jotka on otettu jouluna

Kasvontunnistus Google Kuvissa käyttöön (iOS)

iPhonella homma toimii kuten Androidillakin, Hola Free VPN tekee saman tempun myös iPhonella. Ohjeet ovat iPhonen osalta suuntaa-antavia ja kikka on testattu toimituksen osalta vain Androidilla, mutta käyttäjäpalautteen perusteella homma toimii myös iPhonella.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.