Ensikokeilussa Huawei P9: Kilpailija iPhoneille ja Galaxyille?

3
Sami Koivunen

Ensikokeilussa Huawei P9: Kilpailija iPhoneille ja Galaxyille?
Huawei julkaisi aiemmin tällä viikolla Lontoossa uudet P9-huippupuhelimet. Saimme P9-perusmallin saman tien testiin.

Ulkoisesti Huawein P-malliston voi sanoa kehittyneen harppauksin vuosi vuodelta. P9 on viime vuonna julkaistuun P8:aan nähden pyöristetympi ja paremmin käteen istuva. Yhtäläisyyksiä P8:aan on kuitenkin paljon ja eroa on tehty esimerkiksi Huawein Honor-mallistoon. Kaksoiskameran lisäksi näkyvä muutos puhelin takaosassa on sormenjälkilukija, joka on sijoitettu Honor-puhelimista hyväksi havaitulle paikalle etusormen kohdalle.Lontoossa Huawei panosti erityisesti Leican kanssa yhteistyössä suunnitellun kameran esittelyyn. Kamera onkin varmasti puhelimen kehittynein osa-alue P8:aan verrattuna. Erityisesti kehitystä on tapahtunut mustavalkokuvauksessa, hämäräkuvauksessa, pro-kuvaustilassa ja kamerasovelluksen käyttöliittymässä. Toisaalta optisen kuvanvakaimen puutteen huomaa ja uudesta Kirin 955 -järjestelmäpiiristä huolimatta kamera ei kykene 4K-videokuvaukseen.

P9:n julkaisussa puhelinta verrattiin ahkerasti iPhone- ja Galaxy-puhelimiin. Vaikka vertailu on vielä melko kunnianhimoista, voi P9:n sanoa olevan kokonaisuutena lähempänä markkinoiden kärkipuhelimia verrattuna P8:aan ja viime vuoteen. Huawein Kirin 955 -piiri on kelvollinen, mutta ei aivan uusimpien Snapdragon- ja Exynos-piirien tasolla. Akunkesto vaikutti ensikokeilujen perusteella lupaavalta ja kilpailukykyiseltä esimerkiksi Galaxy S7 -puhelimien kanssa, vaikka on muistettava, että P9 tyytyy joistain kilpailijoistaan poiketen Full HD -tarkkuuteen. Muistia puhelimessa on viime vuoden tapaan kolme gigatavua, mikä on vähemmän kuin Android-kilpailijoilla.

Vaikka puhelinta voi kutsua edelleen ominaisuuksiinsa nähden vähintäänkin kohtuuhintaiseksi, on suositushinnassa tapahtunut 50 euron kasvu viime vuoteen nähden. Puhelin saapuu Suomeen loppukuusta 549 euron suositushintaan.

Sovelluspuolella pistää silmään erityisesti bloatwaren eli esiasennettujen sovellusten suuri määrä ja uusittu Terveys-sovellus.Huawei P9:stä julkaistaan kattava arvostelu Puhelinvertailussa muutaman viikon kuluttua.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
mikkis2 (vahvistamaton)

1

Niin no pieniä puutteita varmasti hyväksyy kun muistaa puhelimen hinnan esm. verrattuna samsung 7:n. verrattuna ,200e hintaero Se on mielestäni aika paljon rahaa! Niin ja näytön resulaation pitäminen full-hd. tarkkudessa on järkevää jo sen akun keston kannalta.Mielestäni muutenkin eroa on todella vaikea edes huomata ainakaan puhelimen omalla näytöllä verrattuna siihen 2k-näyttöön verrattaessa.Ainut harmituksen aihe mielestäni on pysyminen lcd-neo näytössä sen sijaan että käyttöön olisi otettuu oled. Niissä se musta on kumminkin sitä oikeaa mustaa .Ja tietenkin se on saatavina huawei plus-mallissa jota ei näillä näkymin tietenkään" tuoda suomeen!

Vastaa
Kiedis
Kiedis

2

Lainaus:

Sovelluspuolella pistää silmään erityisesti bloatwaren eli esiasennettujen sovellusten suuri määrä ja uusittu Terveys-sovellus.

Niistä taitaa kuitenkin päästä täysin eroon niin halutessaan verratessa vaikkapa Samsungin Galaxy S7:ään, josta ylimääräisiä sovelluksia ei saa poistettua?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Veikkaus1x2 (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Lainaus:

Sovelluspuolella pistää silmään erityisesti bloatwaren eli esiasennettujen sovellusten suuri määrä ja uusittu Terveys-sovellus.

Niistä taitaa kuitenkin päästä täysin eroon niin halutessaan verratessa vaikkapa Samsungin Galaxy S7:ään, josta ylimääräisiä sovelluksia ei saa poistettua?

Mutta S7 on maailman paras :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.