Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen futuristinen älypuhelinkonsepti saapuu myyntiin ensi vuonna

1
Matti Vähäkainu

Googlen futuristinen älypuhelinkonsepti saapuu myyntiin ensi vuonna
Project Ara oli alkujaan Motorola Mobilityn projekti aikana, jolloin yhtiön omisti muuan Google. 2013 syksyllä esitelty palikoista koostuva älypuhelin on elänyt omaa elämäänsä Googlessa myös Motorolan siirryttyä Lenovon omistukseen.

Monet ovat varmasti unohtaneet koko konseptin, tai luopuneet toivosta laitteen markkinoille saapumisen suhteen, mutta Google on paljastanut, että Ara-palikat tuodaan kauppoihin ensi vuonna.

Tänä vuonna Aran tyyppistä modulaarista konseptia kokeili ensimmäistä kertaa todellisesti LG, jonka G5-lippulaivamalliin voi liittää lisälaitteita erillisinä moduuleina. Ara on kuitenkin huomattavasti kunnianhimoisempi näkökulma modulaariseen älypuhelimeen.

Ara perustuu rakennuspalikoihin, jotka ovat kaikki yhteensopivia toistensa kanssa. Tämä mahdollistaa vaikkapa pelkästään kameran vaihtamisen toisenlaiseen. Alunperin tarkoituksena oli mahdollistaa miltei kaikkien komponenttien vaihtaminen, mutta Wiredin mukaan Google on tyytynyt vain muutamiin vaihdettaviin komponentteihin.Kuten G5:n tapauksessa, Arassakaan ei siis saa vaihdettua vaikkapa suorittimia tai RAM-muistin määrää.

Project Aran ensimmäiset kehittäjäversiot saapuvat kehittäjille jo tänä vuonna ja kuluttajamarkkinoilla Google siis lupailee laitetta 2017. Jäämme innolla odottamaan tätä päivitettävää älypuhelinta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.