Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi iPhone loistaa suorituskyvyllään

1
Puhelinvertailu

Uusi iPhone loistaa suorituskyvyllään
Joka vuosi Applen uusi iPhone tuo mukanaan uuden järjestelmäpiirin ja sen mukana tietysti entistä nopeamman suorittimen. Tänä vuonna uudistus oli vieläpä tavallista suurempi, kun A10 sai lisänimen Fusion.

Nimi kertoo merkittävästä uudistuksesta yhtiön puhelimiin, sillä ensimmäistä kertaa iPhonessa nähtiin neliydinsuoritin. Aiemmin kahteen tehokkaaseen ytimeen luottanut Apple siirtyi ARMin big.LITTLE-arkkitehtuurin tyyliseen 2+2-ratkaisuun, jossa kaksi ydintä huolehtii huipputason suorituskyvystä ja kaksi muuta matalavirtaisista helpommista laskutoimituksista.

Tavallisesti Apple on päihittänyt kilpailijoitaan yhden ytimen laskutoimituksissa, mutta jäänyt jälkeen kun monisäikeisemmät sovellukset on otettu käyttöön. Tällä kertaa Apple kuitenkin haastaa kilpailijat myös jälkimmäiseksi mainituissa testeissä.

Vuodot kertovat lisäksi, että ainakin suositun AnTuTu-testisovelluksen perusteella iPhone 7 tuhoaa tieltään kilpailijat. Liki 180 000 pisteen tulos ohittaa tehokkaimmatkin Android-puhelimet kymmenillä tuhansilla pisteillä. Tulos on noin kolmanneksen parempi kuin edellissukupolven iPhone 6s, joka ei yllätä sillä Apple kertoi suorittimen kahden nopeamman ytimen olevan n. 40% A9-piirin ytimiä nopeampia.


Varmasti tehoista ei ainakaan jää kiinni uudenkaan iPhonen kohdalla, joten kritiikki on kohdistettava jälleen jonnekin muualle (lue: kuulokeliittimen poistumiseen).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja