Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Puolitoista vuotta ja 15 miljardia euroa myöhemmin: Nokia teki tänään historiaa

Matti Vähäkainu

Puolitoista vuotta ja 15 miljardia euroa myöhemmin: Nokia teki tänään historiaa
Nokia on viimeistellyt Suomen yrityshistorian suurimman kaupan tänään ostaessaan viimeiset osakkeet Alcatel-Lucentista. Nyt ranskalaisyhtiö on siirtynyt virallisesti ja 100 prosenttisesti Nokian omistukseen, vaikka yhtenäisenä yhtiönä on toimittu jo alkuvuodesta.

Nokia kertoi huhtikuussa 2015 ostavansa tietoliikenneyhtiö Alcatel-Lucentin ja nyt hieman yli puolitoista vuotta myöhemmin kauppa on saatu vietyä loppuun. Tämän skaalan kaupat voivat kestää jopa vuosia, joten syystäkin Nokia luokittelee prosessin tiedotteessaan kategoriaan "vain 19 kuukautta". Kauppahinta oli 16,6 miljardia dollaria eli noin 15 miljardia euroa.

Kauppa on osa pidempää strategista muutosta, joka alkoi Siemensin osakkuuden ostamisella Nokia Siemens Networksistä vuonna 2013. Nyt Nokia kertoo, että on aika alkaa hyödyntämään synergiaetuja ja poistaa päällekkäisyyksiä toiminnoista. Yhtiö kertoo lisää tulevaisuuden suunnitelmista kuluvan kuun 15. päivä Capital Markets Day -tapahtumassa Barcelonassa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja