Googlen lakiasiajohtaja Kent Walkerin kirjoittamassa blogikirjoituksessa yritetään ohjata keskustelua Androidin positiivisiin puoliin ja väitetään, että Android on itse asiassa lisännyt kilpailua. Walkerin mukaan sovelluskehittäjät ovat hyötyneet keskittyneestä mobiilikäyttöjärjestelmämarkkinasta, koska heidän ei tarvitse käyttää aikaa ja resursseja useiden eri järjestelmien tukemiseen.
Yhtenäisyyden varmistamisen Google ottaa argumenttinsa keihäänkärjeksi. Android on vapaa ohjelmisto ja sitä voi käytännössä kuka käyttää ja muokata. Jotta yhteensopivuus ja yhtenäisyys ei vaarantuisi annettujen vapauksien takia, Googlen on pitänyt asettaa ehtoja älypuhelinmerkeille. Nämä ehdot ovat liittyneet käytännössä Googlen palveluiden, kuten Google Play -sovelluskaupan, sisällyttämiseen Android-puhelimiin. EU:n näkemyksen mukaan ehdot rajoittavat kilpailua ja älypuhelinmerkkien valinnanvapautta, mutta Googlen mielestä ehdot varmistavat Androidille paremmat kilpailuedellytykset Applen iPhonea vastaan.
Google muistuttaa lisäksi, että Apple ja Microsoft sisällyttävät sovelluksiaan puhelimiinsa. Applella ja Microsoftilla ei tosin ole määräävää markkina-asemaa älypuhelimissa, joten niitä ei voi myöskään syyttää määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.
Kommentit (6)
EU: Eu:sta päivää, olemme saaneet valituksia että sopimusehtonne rikkovat kilpailulainsäädäntöä, mitä vastaatte, onko näissä epäilyissä mitään perää?
Google: Ei tietenkään ole, olemme itse päättäneet ja todenneet että sopimusehtomme ovat kaikille eduksi ja edistävät vapaata kilpailua.
Eu: No sittenhän asia on kunnossa, eihän tässä sitten ole mitään aihetta mihinkään syytöksiin, jatkakaa samaan malliin.
Että sellaista...
kaikki maailmassa on ostettavissa.
Kaipaan jo sitä aikaa, kun meillä oli useita käyttöjärjestelmiä joista valita ja kaikilla oli niiden hyvät ja huonot puolensa.
Luulin tätä vitsiksi, mutta sitä se ei sitten ilmeisesti ollutkaan...
Syytetyllä on oikeusvaltiossa oikeus puolustautua. Google antoi syytteeseen vastineen ja nyt odotellaan EU:n päätöstä. Ei tässä ole mitään sen kummempaa tapahtunut.
Niin ja onko Googlen selitys uskottava? Ei ainakaan minun mielestä. Itse veikkaan tästä tulevan seuraamuksia.
Jos sarkastista kirjoitustani tarkoitit, niin kyllähän se osittain vitsikin oli, mutta kirjoitukseni aiheena oli lähinnä tuo uutiselle annettu otsikko joka antaa ymmärtää että eihän Google nyt sentään mihinkään laittomuuteen ole syyllistynyt.
Eli otsikosta voisi päätellä että ei ole tulossa mitään päätöstä EU:lta, vaan Googlen vastaus on suoraan osoittanut että sopimuspykälissä ei ole mitään laitonta.
En oikein usko, että puhelinvertailu pystyisi vaikuttamaan tuohon päätökseen millään tasolla riippumatta siitä miten otsikoi jutun.