Sonera ja Nokia tuovat 5G:n Helsinkiin jo vuonna 2018

1
Manu Pitkänen

Sonera ja Nokia tuovat 5G:n Helsinkiin jo vuonna 2018
Suomessa Sonera-nimellä operoiva Telia Company ja Nokia kertoivat Slushissa aikovansa tuoda ensimmäiset 5G-palvelut tarjolle Helsingissä jo vuonna 2018.

Ilmoituksessa ei kerrottu kovinkaan paljoa mitään konkreettista, kuten kuka palveluita pystyy hyödyntämään tai millaisia laitteita 5G:n käyttö vaatisi. Viidennen sukupolven matkapuhelinverkkoteknologian standardointi on edelleen kesken, joten vielä ei edes pystytä täysin sanomaan mitä 5G käytännössä on, vaikka jonkinlaisia esimerkkejä uuden teknologian hyödyntämiskeinoista onkin jo nähty.

Korkeat taajuudet ja pienet lyhyen kantaman tukiasemat tulevat olemaan näillä näkymin 5G-teknologian ytimessä.

"Nokia tarjoaa operaattoreille sujuvan siirtymisen 5G:hen hyödyntämällä Nokian 4.5G Pro ja 4.9G -teknologioita, jotka tuovat dramaattisia parannuksia nopeuteen, kapasiteettiin ja viiveeseen. Tämä on välttämätöntä, jotta lukuisten verkottuneiden laitteiden ja ihmisten aikaansaamiin tulevaisuuden kapasiteettitarpeisiin pystytään vastaamaan. Haluamme olla eturintamassa kehittämässä verkottunutta 5G-maailmaa ja olemme innoissamme yhteistyöstämme Telia Companyn kanssa Helsingin seudulla", toteaa Nokian matkapuhelinverkkojen globaalista myynnistä vastaava johtaja Tommi Uitto.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

johtaja59
johtaja59

1

Lainaus:

Tämä on välttämätöntä, jotta lukuisten verkottuneiden laitteiden ja ihmisten aikaansaamiin tulevaisuuden kapasiteettitarpeisiin pystytään vastaamaan.


Ei mitään hätää. Kun roaming maksut poistuu, niin ilman datakattoa olevat liittymät on hinnoiteltu tavan kuolevaisten ulottumattomiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.