Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vaatii iPhoneille ja iPadeille maahantuontikieltoa

3
Manu Pitkänen

Nokia vaatii iPhoneille ja iPadeille maahantuontikieltoa
Yhdysvaltojen kansainvälinen kauppakomissio (ITC) on saanut Nokialta tutkittavaksi kirjelmän, jossa vaaditaan Applen tuotteiden maahantuonnin kieltämistä. Maahantuonti koskisi laitteita, jotka loukkaavat Nokian hallinnoimia patentteja.

Applen ja Nokian välinen patenttikiista alkoi joulukuun lopulla, kun yhtiöiden välinen edellinen patenttilisensointisopimuksen päättymispäivämäärä alkoi lähestyä. Nokian mukaan se on yrittänyt neuvotella Applen kanssa sopimuksen jatkamisesta, mutta yhdysvaltalaisyhtiö ei ole ollut yhteistyökykyinen.

Riita yhtiöiden välille syntyi kun Apple päätti viime vuoden lopulla haastaa oikeuteen muutamia patenttien hallinnointiin erikoistuneita yhtiöitä, joiden tehtävänä on kerätä Applen näkemyksen mukaan kohtuuttomasti lisenssimaksuja Nokian omistamista patenteista. Nokiaa Apple ei kuitenkaan haastanut oikeuteen.

Nokian mukaan kiistan kohteena on kaikkiaan 40 erilaista patenttia. Riitaa puidaan 11 maassa. Tällä hetkellä on mahdotonta sanoa koska ITC antaa päätöksensä. Tyypillisesti erimielisyydet on saatu sovittua ennen kuin ITC ehtii antaa maahantuontikieltopäätöksensä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
s73037s (vahvistamaton)

1

Taitaa ola taas tulossa roppakaupalla noita perättömiä huhuja niin kuin tässä parivuotta sitten ,melkein kaikkien puhelinvalmistajien kanssa.Mitkä sitten kaikessa hiljaisuudessa kumottiin ja todettiin Nokian itse rikkoneen myös tai omivan jonkun laitevalmistajan tuotteita omiksi patenteiksi.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti s73037s:

Taitaa ola taas tulossa roppakaupalla noita perättömiä huhuja niin kuin tässä parivuotta sitten ,melkein kaikkien puhelinvalmistajien kanssa.Mitkä sitten kaikessa hiljaisuudessa kumottiin ja todettiin Nokian itse rikkoneen myös tai omivan jonkun laitevalmistajan tuotteita omiksi patenteiksi.

Etkö usko, että omenat on pian maahantuontikiellossa 11 maassa :)

Vastaa
pentsu
pentsu

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti s73037s:

tai omivan jonkun laitevalmistajan tuotteita omiksi patenteiksi.

Sulla ei näköjään ole mitään käsitystä mikä patentti on tai miten patenttijärjestelmä toimii. Patentilla juurikin estetään kuvailemasi tilanteen kaltainen toiminta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.