Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google vastasi Wikileaksin paljastamaan Androidin tietoturva-aukkovuotoon

2
Puhelinvertailu

Google vastasi Wikileaksin paljastamaan Androidin tietoturva-aukkovuotoon
Toissapäivänä julkaistut Wikileaks-dokumentit olivat osa yhtä kaikkien aikojen suurimmista salaisten dokumenttien vuotosarjasta. Vault 7:ksi nimetty vuotosarja paljasti heti alkuun CIA:n kyseenalaisia tiedustelukäytäntöjä, joihin lukeutui vakoilemista tietoturva-aukkojen avulla.

Näihin kuului myös merkittäviä haavoittuvuuksia Android- ja iOS-järjestelmissä. Käytännössä CIA siis jätti kertomatta valmistajille ja kehittäjille järjestelmien haavoittuvuuksista, jolloin pystyi käyttämään niitä hyväkseen tarvittaessa. Tämä tietysti mahdollisti myös muut aukoista tienneet käyttämään niitä hyväkseen.

Google on nyt kertonut Apple tapaan, että "monet" vuodetuista tietoturva-aukoista ovat jo paikattu. Chrome OS ja Android eivät siis ole niin haavoittuvaisia kuin Vault 7:n paljastukset antavat ymmärtää.

Hakukonejätti ei kuitenkaan kerro millainen osa haavoittuvuuksista on edelleen käytettävissä tai millaisella aikataululla kuluttaja voi pitää laitettaan jälleen turvallisena CIA:n ja muiden vakoiluyrityksiltä.


Tietysti yhtiöstä vakuutetaan, että tietoturva on prioriteetti ja Googlella tehdään kaikki, jotta laitteet suojaavat yksityisyyttä. Apple on raporttien mukaaan ottanut haavoittuvuudet erityisen vakavasti.

Monet haavoittuvuuksista koskevat vanhempia Android-versioita. Vuodot voivat olla vuosien takaa, joten aukkoja on paikattu uusissa versiossa ilman sen kummempia ongelmien puimisia. Paras tapa varmistaa, että tietoturva-aukot on paikattu on päivittää laitteet uusimpaan versioon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
jeppujee (vahvistamaton)

1

"Paras tapa varmistaa, että tietoturva-aukot on paikattu on päivittää laitteet uusimpaan versioon."

Loppuun kulutettu fraasi, joka Android-luurien kanssa pitää paikkansa korkeintaan sen 18 kk. Riippuen täysin valmistajan halusta panostaa päivityksiin. Iphonet on sentään tuettu paljon kauemmin.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jeppujee:

"Paras tapa varmistaa, että tietoturva-aukot on paikattu on päivittää laitteet uusimpaan versioon."

Loppuun kulutettu fraasi, joka Android-luurien kanssa pitää paikkansa korkeintaan sen 18 kk. Riippuen täysin valmistajan halusta panostaa päivityksiin. Iphonet on sentään tuettu paljon kauemmin.

Tekstistä puuttuu sana "LineageOS".

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja