Google Assistant saapui iPhonelle

Matti Robinson

Google Assistant saapui iPhonelle
Googlen kenties kovimmat panostukset ovat viime aikoina tapahtuneet tekoälyn alueella. Viime vuonna esitelty uusi avustaja Google Assistant oli tärkeä askel eteenpäin.

Alkuun avustaja saapui vain Pixel-puhelimelle, myöhemmin muillekin Android-laitteille, mutta nyt yhtiö on laajentamassa vielä paljon enemmän. Kuten huhut ennen I/O-konferenssia kertoivat, niin Googlen tarkoitus on tuoda Assistant kaikkiin mobiililaitteisiin ja jopa kodinkoneisiin.

Tähän mennessä Google Assistant on ollut tarjolla jo 100 miljoonalle laitteelle ympäri maailman. Nyt potentiaaliset käyttäjät kasvavat melkoisesti, kun avustaja tuotiin myös iPhonelle.

Koska Googlen avustaja on kilpailevalla alustalla, niin se ei iPhonella toimi aivan yhtä helposti kuin iPhonen oma Siri. Niinpä siihen käsiksi pääseminen tapahtuu helpoiten widgetin kautta, eikä se tue kotinäppäimen oikotietä. Muuten Assistant onkin täysimittainen kokemus, joka tarjoaa avustajan uusimmat ominaisuudet.Applen käyttöjärjestelmän lisäksi Googlen avustaja löytyy nyt jo tietysti Android-puhelimista ja Google Home -älykaiuttimista, mutta jatkossa myös autoista ja kaikista muista laitteista missä ääniavustajasta vain voi olla hyötyä. Google Assistant SDK tarjoaa kehittäjille ja valmistajille mahdollisuuden tuoda älykäs avustaja vaikkapa leluihin, kodinkoneisiin tai täysin uudenlaisiin laitteisiin.

Assistantin kielivalikoima kasvaa myös tänä vuonna merkittävästi, kun mukaan tulee mm. saksa, ranska, brasilianportugali, japani ja italia, mutta valitettavasti suomenkielisille ei ole vielä hyviä uutisia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.